mala_czarna Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Dzisiaj koleżanka z pracy przyszła do mnie z prośbą o pomoc. Wczoraj, w okolicach Parku Szczęśliwickiego, a dokładnie na ul. Korotyńskiego, przed budynkiem 19A, znaleziono spaniela - ma około 3 miesięcy, tak stwierdził weterynarz. Sunia ma adresatkę. Nazywa się NIKA. Na adresatce są dwa numery. Nie jest to jednak numer telefonu, bo już dzwoniłysmy i sprawdzałyśmy. Podaję numery: 510 122 838 i drugi: 510 122 837. Jeśli spanielka nie znajdzie właściciela trafi dzisiaj na Paluch :( Czy jest ktoś, kto mógłby przetrzymać ją przez święta? Co robić? Pomóżcie proszę! Quote
gusia0106 Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Kurde, no to jak nie numer telefonu, to co?? Zadzwońcie może do Straży do Zwierząt, żeby podjechali i sprawdzili, czy nie jest zaczipowana. Quote
mala_czarna Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 Nie jest zaczipowana - wet już sprawdził :( Ja już dzwoniłam na te 2 numery telefonu - kicha, nic. Koleżanka jej nie weźmie. Raz, że nie psiara, dawa, w domu jest dwójka dzieci. Wiem tylko tyle, że jeśli właściciel się nie znajdzie to kategorycznie zostanie odwieziona do schronu. Quote
gusia0106 Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 A jak dzwoniłyście pod ten numery to co? Ludzie mówili, że nie ich pies i w ogóle nie wiedzą o co cho? Quote
mala_czarna Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 Przepraszamy, nie ma takiego numeru. Pojęcia nie mam, może to w ogóle nie jest numer telefonu? Ale w takim razie co? Poprosiłam jeszcze kumpelę żeby zadzwoniła do weta i kazała mu sprawdzić, czy sunia ma tatuaż. No Kur**, 3 miesięczny dzieciak w schronie. Super. Quote
majqa Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Nie wierzę, że to nie numery tel. To wygląda jak dwa numery, kupione jeden po drugim (różnica 1 cyfry). Może warto dopisać w tytule, że 3 miesięczny spaniel trafi na Paluch. To przyciągnie miłośników rasy. Quote
gusia0106 Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Faktycznie...mówi, że nie ma takiego numeru. Trzeba by jej ogłoszenia porobić na psy zaginione. Miejmy nadzieję, że ktoś jej szuka. Quote
mala_czarna Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 Podniosę, bo ważne. Jest ktoś z Ochoty?? Quote
Reno2001 Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 nieee no, 3 miesięczny psiaczek nie mógł się sam zgubic!!! W ogóle dziwna sprawa, bo te numery to na bank nr telefonów. Kto wiesza przywieszkę szczeniakowi z nieaktualnymi numerami??? Dziewczyny wpiszcie w tytuł, że na CITO DT potrzebne!!! Najlepiej w Warszawie, bo jak się jej dom odnajdzie (tfu, tfu tfu oby nie, bo co to za dom, który takiego szczeniaka upilnowac nie może) to szkoda małej po Polsce wozic. Taka malizna powinna kąt u kogos znaleźc. Quote
mala_czarna Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 A gdzie ja teraz dom na cito znajdę. Praktycznie już święta :( Quote
Reno2001 Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 mała czarna, wsadzenie małej na Paluch może byc dla niej ostatnia drogą. Nie wiadomo, czy ona ma jakiekolwiek szczepienia. Ja bym ją od biedy mogła przyjąc, ale ja do Wawki mam 120km i niestety dziś się nie wybieram. No, chyba, że znajdziecie transport na cito ;) Quote
dota&koka Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 cioteczki,słuchajcie mogę wziąć awaryjnie małą na święta.ale naprawdę awaryjnie,na góra tydzień,półtora.mam swoją dziewczynę,od wczoraj szczeniaka na dt i miejsce zaklepane dla wychudzonej biedy z mojego podpisu.więcej piesów na dłużej się u mnie nie zmieści Quote
mala_czarna Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 Trafiło mi sie jak ślepej kurze ziarno, no jak boga kocham, że ręce mi opadają. Ja nawet dzisiaj nie mogę jej pomóc w rozwieszaniu ogłoszeń, bo sama jadę psa wyadoptować. Główkuję i du... pa blada. Zaraz mi się obwody przepalą. Quote
mala_czarna Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 [quote name='dota&koka']cioteczki,słuchajcie mogę wziąć awaryjnie małą na święta.ale naprawdę awaryjnie,na góra tydzień,półtora.mam swoją dziewczynę,od wczoraj szczeniaka na dt i miejsce zaklepane dla wychudzonej biedy z mojego podpisu.więcej piesów na dłużej się u mnie nie zmieści[/QUOTE] Oj Ciotka, z nieba mi spadasz. Daj mi numer telefonu na pw, zaraz do Ciebie zadzwonię. Quote
dota&koka Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 [quote name='Reno2001']mała czarna, wsadzenie małej na Paluch może byc dla niej ostatnia drogą. Nie wiadomo, czy ona ma jakiekolwiek szczepienia. Ja bym ją od biedy mogła przyjąc, ale ja do Wawki mam 120km i niestety dziś się nie wybieram. No, chyba, że znajdziecie transport na cito ;)[/QUOTE] możemy zrobić tak,że ja ją wezmę teraz na awaryjny,a po świętach będziemy kombinować transport (może sama ją zawiozę jak naprawię samochód) Quote
Reno2001 Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 mała czarna, no i super. Powiedziałam a to mówię i b. Niech małą teraz weźmie dota i koka, za tydzień, czyli na weekendzie, mała może przyjechac do mnie. Quote
Reno2001 Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 aha, jakby co, tel do mnie podaję ( i tak ma go już duuuużo osób) 605 741 888 Quote
dota&koka Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 no i sprawę dzieciaczka mamy załatwioną w tempie ekspresowym :-) mala_czarna,pw poleciał :-) takie małe cudo nie znalazło się samo na ulicy,to jest pewne.chcrześcijanie zasr.... porządki na święta robią mala_czarna,nie mogę wysłać wiad do Ciebie. na 17 muszę skoczyć na chwilę do pracy,więc odbiorę dziewczynkę wcześniej.proszę o adres lecznicy.no i czy ktoś tą lecznicę uprzedzi że ja sunię odbiorę?może podać swoje dane z dowodu?nie mam jeszcze doświadczenia,nie mam pojęcia jak to ma wyglądać :( od razu dziewczynę obfocimy i zdamy relację :-) Quote
Tora&Faro Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 uffff......całe szczęście że mała trafi do dt.... Quote
AniaGucio Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 A może te telefony to zmyła - któs kupił psa przed świętami i nie wiedział, że pies będzie sikał i 'rozrabiał'. Może mamy myśleć, że się zgubił, a w rzeczywistości ktoś go wyrzucił. Dota&koka, ja też tego nigdy nie zrozumie - żarcie i życie na pokaz najważniejsze, a pies to przecież tylko pies... Najważniejsze, że mały nie trafi do schronu, bo byłoby już po nim. Quote
mala_czarna Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 Akcja odwołana!!!! :multi::multi: [SIZE=4][SIZE=3]Właściciele się znaleźli. Chyba dostali nauczkę na przyszłość, bo piesek został na miejscu zaczipowany. Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za szybką reakcję. Quote
Reno2001 Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 I NIECH ZMIENIĄ adresówkę na aktualną!!! Amen ... Quote
mala_czarna Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 [quote name='Reno2001']I NIECH ZMIENIĄ adresówkę na aktualną!!! Amen ...[/QUOTE] I Alleluja! :) Quote
Recommended Posts