Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ania z poznania napisał(a):
Nie wierzę w koleżankę, gdyby istniała i ta wersja byłaby prawdziwa, to czując oddech prokuratury na karku Michał skontaktowałby się z nią. A on już wczoraj w rozmowie od razu mi mówił, że nie wie czy będzie w stanie się dowiedzieć. Czyli albo sprzedał, albo...???? Sama nie wiem co.

Aniu zmięknie na przesłuchaniu ,nie tacy twardziele sra..ą w majty.Narazie myśli co te głupie baby moga mi naskoczyć.Przecież istnieje zagrożenie życia psa bo nie wiadomo gdzie jest i policja musi ruszyć du..ę.

• Replies 612
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jasne, że ściema!
Plan jest taki- zgłoszę sprawę do prokuratury, ale to tylko po to, żeby namieszać mu w papierach, nie wierzę, że tym sposobem marsa znajdziemy. A na tym zależy mi najbardziej.... Dlatego Agatka zrobi plakat poszukiwawczy, wydrukuję, w niedzielę pojadę na giełdę samochodową i na sielankę, tam je porozwieszam, może akurat...? Rozwieszę je też w okolicy zamieszkania Michała, może jest u kogoś z dzielnicy?? Albo jakiś żulik stamtąd będzie coś wiedział i "sprzeda" mi informacje?
Macie jeszcze jakieś pomysły?

Posted

koniecznie zgłoś sprawe do prokuratury, jak poczuje, że mu się jeszcze bardziej grunt pod nogami pali, to może zmięknie. Reszta pomysłów-też super, myśle, że na tą chwile więcej się nie da.

Posted

baster i lusi napisał(a):
Aniu zmięknie na przesłuchaniu ,nie tacy twardziele sra..ą w majty.Narazie myśli co te głupie baby moga mi naskoczyć.Przecież istnieje zagrożenie życia psa bo nie wiadomo gdzie jest i policja musi ruszyć du..ę.

Ja wiem, ale problem jest taki- jeżeli sprzedał Marsa, to zrobił to na zasadzie kasa do ręki- smycz do ręki, bez umowy. I rzeczywiście- mimo nawet szczerych chęci NIE JEST W STANIE powiedzieć gdzie Mars jest, bo RZECZYWIŚCIE nie wie.

W tym jednym zdaniu mówi prawdę- NIE WIE GDZIE JEST MARS I NIC NIE JEST W STANIE ZROBIĆ.

Od niego nie dowiemy się gdzie jest Mars.

Posted

Ja moge go powrzucać na portale o zaginionych psach, trzeba by ułożyć tekst,może coś na wzór tego jaki było ułożony o Lemonie z Palucha? Tylko trzeba by to jakoś zgrabnie ując, bo formalnie pies nie został skradziony.

Posted

Jenny19 napisał(a):
Ja moge go powrzucać na portale o zaginionych psach, trzeba by ułożyć tekst,może coś na wzór tego jaki było ułożony o Lemonie z Palucha? Tylko trzeba by to jakoś zgrabnie ując, bo formalnie pies nie został skradziony.

no właśnie chyba został skradziony...przez michała, bo sprzedał/wydał psa, który nie należał do niego.

Posted

W dodatku martwię się, bo Mars nie był najłatwiejszy, przyjeżdżali ludzie do schronu go oglądać, chcieli go adoptować, niby było ok, a Mars im nagle zęby pokazywał jak mu chcieli obrożę zakładać. Michała polubił, zaufał mu a ten gnój go oddał, nawet nie wie teraz co się z nim dzieje!!!!!

Posted

a miał chipa?? Nie ma czasami takiej opcji w razie kradzieży psa, że można to zaznaczyć w bazie danych??? Gdyby ten ktoś poszedł z nim do weta, który ma podgląd to może.....chociaż wiem, że to zawiłe...

Posted

sprawdzałam i w bazie danych zwierzaków zachipowanych możesz zgłosić zaginięcie/KRADZIEŻ psa. Musisz znać numer chipa, powinnaś mieć go w umowie. Co prawda nie jest to szybki sposób, ale może jakiś wet zareaguje....

Posted

[quote name='Alicja']Ania , skoro jesteś WSPÓŁWŁAŚCICIELKA to piszcie w ogłoszeniach KRADZIEŻ

slusznie.

Dopiero znalazlam watek bo mi Oris zwrocila na niego uwage. Najchetniej bym do niego pojechala, nie ma to jak rozmowa w cztery oczy. Co za zalosny smiec.

Tez nie wierze w ta dziewczyne, ale skoro on tak twierdzi, to nie zaprzestawalabym kontaktu z nim, ale naciskala na kontakt z ta dziewczyna. Niech da namiary. Moze wtedy sie przyzna, ze klamal. NIe mozna mu odpuscic, ciagnac za jezyk, za slowo. Na szali mamy zycie Marsa, trzeba probowac polubowanie (niby oczywiscie, biech on mysli, ze polubownie).
Aniu, na gieldzie samochodowej nie szukaj. Moj Rafal jest tam prawie na kazdej, tam sie psow nie sprzedaje. Jakby ktos chcial sprzedac psa to na pewno zostalby wysmiany. Nie trudz sie tam. Ale sielanke warto oplakatowac.

Trzeba naglosnic sprawe, szukac Marsa za wszelka cene, to byl taki fajny pies :(

Napisz Aniu jego imie i nazwisko i adres, moze ktos ma tam znajomych, ktorzy go znaja, z tego co pamietam koles driftowal ta swoja zlomowata beemka, moze ktos zna kogos w kregach. Ja poszukam.

Posted

To faktycznie jest gowniarz, rocznik 90. Ale mieszka w Poznaniu, podejmuje sie do niego podjechac z moim Rafalem, w weekend na rozmowe. Niech wyczuje napiecie.
Nie ma to jak rozmowa w 4 oczy, na bank go przycisniemy, przynajmniej sie przyzna.

Posted

conceited napisał(a):
To faktycznie jest gowniarz, rocznik 90. Ale mieszka w Poznaniu, podejmuje sie do niego podjechac z moim Rafalem, w weekend na rozmowe. Niech wyczuje napiecie.
Nie ma to jak rozmowa w 4 oczy, na bank go przycisniemy, przynajmniej sie przyzna.

masz nasze wsparcie na odległość ;)

Posted

wiem powiecie dobrze radzić na odległość ale czy nie można zgłosić na policję i pójść z policjantem.Facet nie dotrzymał umowy można powiedzieć ,że nie chce oddać psa i go ukrywa.Teraz jest nagonka mediów może będą się bali i będą interweniować.

Posted

baster i lusi napisał(a):
wiem powiecie dobrze radzić na odległość ale czy nie można zgłosić na policję i pójść z policjantem.Facet nie dotrzymał umowy można powiedzieć ,że nie chce oddać psa i go ukrywa.Teraz jest nagonka mediów może będą się bali i będą interweniować.

a jak nie będą chcieli to postraszyć ich "uwagą":evil_lol:

Posted

ageralion napisał(a):
Dodajcie moze, ze nei chcecie odebrac psa, tylko uzyskac informacje o jego miejscu pobytu i losach...

myślę że już i tak jest dużo tekstu, nie wiem czy nie za duzo.