Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do oddania pilnie około 10-letni piesek. Przygarnięty rok temu na jednym z osiedli. Błąkało się psisko w sakramenckie mrozy i nie miałam sumienia żeby go nie zabrać do domu. Właściciel był poszukiwany ale oczywiście się nie znalazł. Pies wychudzony jak nie wiem i co najgorsze do dzis mu tak zostało.
Wiedząc, że mam alergię na sierść powinnam oddać do azylu ale wtedy i dziś nie było takiej opcji. Znalezienie nowego domu dla Ferdka niestety nie wypaliło. Albo ktoś już miał psa albo nie chciał...a ZE MNĄ JEST CORAZ GORZEJ.
Psina średniej wielkości, zero agresji (mam w domu dziecko), ulubione zajęcie-wylegiwanie się na swoim fotelu z łapami do góry.Czy ktoś ma jakiś pomysł jak znaleźć zwierzowi fajny dom?

Posted

z tego co wiem, to potrzebne sa zdjęcia ( takie na których wyglada słodko, takie na których widac jak jest duży) plus jakies "story" o nim - jaki jest, dlaczego musisz go oddać, to co o nim wiesz. potem można mu zrobić ogłoszenia na róznych "psich forach". No i dobrze jest sprawdzić komu go oddajesz, czy to jest ktoś odpowiedzialny, zeby potem się go nie pozbył bez powodu.
Z pewnością ktoś bardziej doświadczony na tym forum niedługo ci coś doradzi, ale zdjecia sa konieczne.

Posted

Ze do oddania pilnie to nic nie da.
Zdjecia bardzo potrzebne. I to jak najwiecej,. im lepszej jakosci tym fajniej.
Trzeba znalezc przyczyne jego chudnecia. Bylas z nim u weta? jaka jest diagnoza? czym karmisz psiaka?

Wiecej inforamcji o nim. czy toleruje koty, dzieci, inne psiaki. Ile wazy, czy chodzi na smyczy.

Bez tego ani rusz.

Dla przyciagniecia wiekszej ilosci osob potrzebny jest dramatyczny tytul. Nie wiem cos w stylu: mam alergie! czy to powod, zeby pies wyladowal w schronie?
Albo cos w tym stylu. Mocnego, drastycznego.

Posted

ester, czy mozesz sie odezwac? To nie jest tak, ze dajesz ogloszenie na forum a my zajmujemy sie szukaniem mu domu, czy bierzemy go od Ciebie bo ... musisz go oddac.
NIe wiem, czy pies jest jeszcze do oddania, ale przy takim zaangazowaniu nie widze happy endu ...