Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy jest tu ktos, kto karmi swojego goldka Barfem???? Jak to sie sprawdza? Co dajecie? Jak wygladaja wasze pieski? W jakim sa wieku i od kiedy je tym karmicie? Czy dajecie czasem sucha karme? - no dobra, to koniec pytan na razie:D

Posted

Nie karmię Corteza "czystym BARF-em" - podaję mu jednak "barfowe dania": ogony wołowe, szyje z indyka, szponder, antrykot. Dodaję mu również miksy warzywne i owocowe. Pies ma bardzo ładną sierś, ale przyznam się, że daje mu również kwas omega 3 w kapsułkach.

Posted

Ja nie mam goldena anie nie karmię BARFem. Ale znajoma swoją goldenkę jakiś czas karmiła w ten sposób i sunia wyglądała świetnie...;) Teraz przygotowuje się do ciąży więc przeszła znowu na suchą karmę. Macie jej stronkę i możecie popytać na maila http://www.emi.neostrada.pl/

Posted

Super, dzieki! :eviltong:
Dostaje rozne rzeczy np. zwacze, wolowinke, ryz, makaron, seler, marchewke, troszke wieprzowinki, ale zadko i malo, kasze, czasem dozuce jogurtu do karmy:D Teraz chce zalatwic kurze nozki, ale to nie takie proste:D Co do tych ,,odpadkow" to co jest najlepsze?

Posted

"Odpadki" to własnie żwacze, kurze nóżki, płuca, ozory... :lol:
Jaką kasze podajesz? Właściwie ten składnik bym odradzała raczej...
A co do pokarmy - spróbuj podać serce wołowe :lol: Smakuje i jest zdrowe :lol:

Posted

Czytalam, ze kasza jest oki. Chyba gryczana.. Nie wiem za bardzo.
Mam pewien problem. Potrzebuje nagrod, ktore moge dlugo trzymac w kieszeni. Niestety Freya nie leci na zadna karme, czy cos takiego. Za to kocha naturalne... Co naturalnego moge wsadzic do kieszeni, zeby wytrzymalo kilka dni, nie brudzilo mi za bardzo kieszeni i psom to smakuje? ;)
Moge malej podawac surowe warzywka?
Kiedy mam jej zaczac podawac tylko 3 dania, a kiedy juz przejsc na dwa?

Posted

Karolinka, dużo to ja Ci nie powiem, jak byś się chciała dowiedzieć więcej, to zapraszam na dział ZYWIENIE i topic "Co myślicie o BARFie?"

W skrócie BARF polega na podawaniu psu surowych kości, surowego mięsa, warzyw, płuc, ozorów, żył, ścięgien, kurzych nóżek, czasami kefiru...
Słowem - karmienia w 100% naturalnego :lol:

A nazwa pochodzi od angielskiej nazwy takiego zywienia -

Biologically Appropriate Raw Food

Tu masz fajny artykuł o BARFie :lol:
http://www.dogs.gd.pl/psiejstwo/barf.html

• 2 months later...
Posted

madalenka napisał(a):
Ja chyba tez. Ale plucka nie podeszly. Suka wogole nie gryzie zarelka!!!! No i klapa. :-(

Psa niestety trzeba nauczyć gryźć a potem jest oki.
Najpirw karmimy psa z ręki aby nauczył się rozrywać na kawałki.A potem to już z górki wszystkie kości tylko chrupią.

Posted

Ja poszlam na kompromis :lol: 2 razy dziennie RC, a na kolacje BARF. Kolacja jest o 20 ale o 19.30 sunia juz nie daje zyc!!! :cool3:

A co do tej kaszy - to podaje peczak :razz: