Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Palatino Linotype]Majeczka ma 2-3 lata. Do schroniska trafiła po wypadku. Potrącił ją samochód. ;(
Zaćma postępuje i Maja bardzo szybko traci wzrok. :-(
Jest zamknięta w sobie, smutna cala radość z niej uszła. Kiedyś była wesoła, pełna życia, teraz cały czas siedzi w budce.
Pilnie potrzebuje domu i kochających właścicieli. Sunia jest bardzo kochana, grzeczna i nie wdaje się w konflikty z pobratymcami, trzeba tylko dać jej szansę...
[/FONT]

Majka

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

w razie czego o banerki można pisać do mnie chętnie pomogę zrobiła bym i tej psinie ale w domu nie mam żadnego programu do obróbki zdjęć a ten komputer ma takie tępo że jak włączam go w miedzy czasie zdążę się przespać :D...

Posted

Super, że tyle cioteczek ; )
ja działam w Paincie ;P, ale podlinkowac nie umiem, tyle co mi się z Lucy udało.

Majusi więcej fotek nie ma, może ktoś podrzuci coś, ta fotka jest stara, bo w wakacje 09 robiona, i jeszcze dobrze widziała i wesoła była.
to jest filmik ze schroniska ( TVP Kraków program "Kundel bury i kocury" ) i na końcu II częsci jest Majeczka , ale zachęcam do obejrzenia całego ;D
http://www.youtube.com/watch?v=IYLr3d-3YYs

Maja ma zaćmę, która postępuje więc dlatego tak bidulka 'dziczeje' Potrzebny jest jej stały kontakt z człowiekiem, a nie 5 minut przy rozdawaniu jedzenia i sprzątaniu

Posted

Znalazłam coś w internecie o leczeniu, ale nie wiem czy to się także stosuje u zwierząt:
"Wprawdzie na rynku dostępne są krople mające poprawić ostrość widzenia, jednak nie przynoszą one zbyt dobrego efektu. Najlepsze rezultaty daje leczenie chirurgiczne polegające na usunięciu zmętnionej soczewki i zastąpieniu jej sztuczną.

Bezbolesną metodą leczenia zaćmy jest fakoemulsyfikacja, polegająca na laserowym rozbijaniu zmętnionej masy. Nie leczenie zaćmy może doprowadzić do całkowitej utraty wzroku.

Jeśli pacjent nie cierpi na inne choroby oka usuniecie zmętnionej soczewki daje dobre rokowania.:

Posted

to trzeba rozmawiać z Panią D, praktycznie to od niej wszystko zależy.

Aaa mam jeszcze pytanie, co wiesz o Klusce (Lucy) prawdopodobnie we wtorek ją zawieziemy do DT ale potrzebne jest info skąd się wzięła, gdzie jej matka, gdzie jej rodzeństwo itd

Posted

Oj juz nawet nie pamiętam. urodziła się w schronisku, całe rodzeństwo już zostało wydane, praktycznie odrazu, została tylko ona. Dziwiliśmy się bardzo, bo jest przecież bardzo ładna. Zdaje mi się że jej matką była Ariel, już jej nie ma.
Urodziła się w sierpniu. Miała operacje brzuszka bo sobie rozcieła jakimś drutem, ale to dawno. O szczepieniach nic nie wiem. sterylizacja to jeszcze za młoda.
Jak chodzi o charakter to ma trudny. trochę gryzie... ale jest fajna ogolnie. wszędzie jej pełno