Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 605
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dodam tylko,że z tą dużą przestrzenia nie jest tak do końca jak opisujesz BabyCakes.W Nowym Targu jest oogrom miejca,a ringi koszmarnie małe.Wystawiałam whippeta i cięzko było psa zaprezentowac w ruchu,a co dopiero wilczarza.....,ale ciesze się,że w Bytomiu jest inaczej :-)

Posted

Elitesse napisał(a):
no ok 250 km wiec wcale nie tak blisko, ale moja suczka ma w tym czasie termin porodu wiec zobaczymy :roll:

Aha! No cóż, to wtedy siła wyższa i nie ma rady:shake:

Posted

Gosik71 napisał(a):
Czy ktoś już coś wie co z obsadą? Ciągle nie ma podziału na rasy:placz:
Czy jest tu ktoś z bytomskiego oddziału???:placz:

jestem z bytomskiego oddziału,ale niestety podział na rasy jest niewiadomy:cool3:

Posted

Ja bede w bytomiu,bo byloby grzechem na swoja wystawe niepujśc,przynajmniej jako widz.

Kochani Bytom a specificzna prognoze pogody ,jesli chodzi o wystawe :shake: jezeli w jednym roku pada,to na drugi jest skwar.
Wiec przygotujcie sobie parasole ,namioty,przydadza sie napewno.

Posted

2 lata temu,bylo oberwanie chmury,w ubieglym roku upal wiec w tym roku bedzie mokro,no chyba ze?:lol:

A tak sobie pomyslalam,moze by tak male spotkanko na wystawie,spotkac by cie mozna bylo na trybunach obok baru.:lol: pogadac,ponazekac,pochwalic sie ocena,milo by bylo.Co wy na to?

Posted

JustynaJK napisał(a):
jestem z bytomskiego oddziału,ale niestety podział na rasy jest niewiadomy:cool3:

A czy będzie coś wiadomo przed zamknięciem zgłoszeń?
Organizatorzy powinny zrozumieć też wystawców, że zwracają uwagę na obsadę sędziowską.

Posted

niektorzy uwazaja ze psa zglasza sie na wystawe a nie do sedziow ;-). Ja zglosilam wszystkie 3 :) Mam nadzieje ze bedzie duzo dogomaniakow i milo spedzimy czas , zwlaszcza ze tereny wystawowe sa b.ladne

Posted

Jak ja pytałam o konkretną obsadę sędziowską to powiedziano mi, że wszystko będzie wiadomo po zakoczeniu przyjmowania zgłoszeń - wtedy będą przydzielani sędziowie. Pani z która rozmawiałam zapewniała, że sędzia nie zdubluje się z wystawą w Katowicach i Opolu.

Posted

Uważam, że powinni być znani wcześniej sędziowie, chociażby po to, by nie jeździć w kółko do tych samych (wszak ich ocenę już namy).:cool3: Zwłaszcza, jeżeli zależy mu na zwycięstach liczonych do championatu.

Poza tym, każdy z nas ma takiego sędziego, do którego (z różnych powodów) nawet za darmo by nie pojechał.:shake: Po co więc ryzykować taką niespodziankę?

Posted

Gosik71 napisał(a):
A czy będzie coś wiadomo przed zamknięciem zgłoszeń?
Organizatorzy powinny zrozumieć też wystawców, że zwracają uwagę na obsadę sędziowską.

niestety, chyba wcześniej nie będzie wiadomo:cool3:
obawiam się,że dowiemy się dopiero przed wystawą:oops:

Posted

Mnie obsada sędziowska na I grupę bardzo odpowiada.Jest mi obojętnie która z obu wskazanych przez oddział sędzina będzie oceniała moje psy.Ale proszę o radę , może Nitencję jak mamy się zachować gdy sędziuje sędzia, który swoim zachowaniem nie spełnia wymogów nie tylko regulaminu, ale kultury osobistej. jak dać mu i oddziałom do zrozumienia, że tak nie powinno być.Nie wejść na ring, stojąc obok niego czy zfimować sędziowanie.czy jeszcze jest jakiś sposób, nie ma mowy tu o dyskusji na ringu oczywiście. wiele oddziałów podając obsadę sędziowską i starając się o tą najwyższego lotu przyciąga wystawców.Tak robi wiele śląskich oddziałów ze względu na zagęszczenie ich na tym terenie i daty wystaw ( w krótkim odstępie czasu).nie widzę w tym nic złego.

Posted

warg2003warg napisał(a):
Mnie obsada sędziowska na I grupę bardzo odpowiada.Jest mi obojętnie która z obu wskazanych przez oddział sędzina będzie oceniała moje psy.Ale proszę o radę , może Nitencję jak mamy się zachować gdy sędziuje sędzia, który swoim zachowaniem nie spełnia wymogów nie tylko regulaminu, ale kultury osobistej. jak dać mu i oddziałom do zrozumienia, że tak nie powinno być.Nie wejść na ring, stojąc obok niego czy zfimować sędziowanie.czy jeszcze jest jakiś sposób, nie ma mowy tu o dyskusji na ringu oczywiście. wiele oddziałów podając obsadę sędziowską i starając się o tą najwyższego lotu przyciąga wystawców.Tak robi wiele śląskich oddziałów ze względu na zagęszczenie ich na tym terenie i daty wystaw ( w krótkim odstępie czasu).nie widzę w tym nic złego.

w regulaminie sędziów kynologicznych jest wyrażnie napisane jak ma się sędzia zachować (chyba dla tych,którym trzeba to przypominać- to moja dygresja osobista),więc jeżeli uważsz,że sędzia jawnie łamie regulamin to należy napisać pismo do organizatorów i nie powinno się takiż rzeczy tolerawać!

Posted

Pisma i owszem poszły. :razz: Były nawet dowody rzeczowe i CO Z TEGO?:cool3:
Sędzia, do którego ja osobiście nie mam zamiaru jechać, jest na liście w mojej grupie. Jeżeli będę NA PEWNO wiedziała, że kto inny będzie sędziował moją rasę, to pojadę. A tak, to nie.