Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 605
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

cockermanka napisał(a):
Hahaha...a ja widzę,że będą nas sędziować tak jak dogi niemieckie - Zwycięzca Rasy w każdym kolorze - z wyjątkiem podpalanych i złotych - dla nich nie przewidziano Zwycięzcy Rasy...rany...kto układał ten plan?!

Cockermanka w tamtym roku też tak był ułożony plan sędziowania i p. Stępiński tez tak robił. Dawał BOBa w każdym kolorze. Dopiero po mojej interwencji i Marty Cieślik, i delikatnym wytłumaczeniu sędziemu, że tak sie nie robi - sędzia zabrał wszystkim karty ocen i skreślał BOBy....
A na końcu żeby było śmieszniej do porównania o BOBa stanęły NPwR, NSwR i wszystkie juniory ze wszystkih kolorów hihihihi :P

Posted

Ja to sobie może założe taki parasol na głowe, wiecie jak na filmach mają, zakładany na białych plastikowych patyczkach na głowę taki kilkukolorowy parasol :evil_lol: :evil_lol:

Nie no, nie mowcie, ze bedzie padac, bo to moj debiut, juz sama mysl wystawy mnie stresuje, a co dopiero w strugach deszczu!
Ale juz zaczynam pić meliske, zebym na niedziele byla spokojna, co by mi sie piesek nie zestresowal i nie uciekl z ringu hihi :evil_lol:

Aha, no nadal nie mam potwierdzenia :)

Posted

Nitencja napisał(a):
Pamietam jak nad wystawa przetoczyla sie straszliwa burza i sciana deszczu :) to bylo dwa lata temu. :)

4 lata temu w Bytomiu było taie oberwanie chmury i taka burza z gradem - ściana deszu i lodu, taki huk, że psy nie wiedziały co mają ze sobą zrobić. A co najgorsze była to pierwsza wystawa mojego wówczas 6 miesięcznego psiaka....

Posted

Jagoodka napisał(a):
Cockermanka w tamtym roku też tak był ułożony plan sędziowania i p. Stępiński tez tak robił. Dawał BOBa w każdym kolorze. Dopiero po mojej interwencji i Marty Cieślik, i delikatnym wytłumaczeniu sędziemu, że tak sie nie robi - sędzia zabrał wszystkim karty ocen i skreślał BOBy....
A na końcu żeby było śmieszniej do porównania o BOBa stanęły NPwR, NSwR i wszystkie juniory ze wszystkih kolorów hihihihi :P

Nie strasz...nie cierpię bałaganu na ringu:angryy:

Mam nadzieję,że te Wasze czarne wizje z gradobiciem się nie sprawdzą...:shake:

Posted

Jagoodka napisał(a):
4 lata temu w Bytomiu było taie oberwanie chmury i taka burza z gradem - ściana deszu i lodu, taki huk, że psy nie wiedziały co mają ze sobą zrobić. A co najgorsze była to pierwsza wystawa mojego wówczas 6 miesięcznego psiaka....
Pamietam te wystawę...chyba bede musiala wkoncu jakiś porządny sztormiak zakupić:lol:

Posted

Bytom ma taka tradycje od 1995 roku, ze w nieparzystych latach jest sliczna pogoda, ciplutko, słoneczko, a w nieparztystych deszcz i zimno.
Jak narazie prognoy na niedziel to 19 stopni, 0 deszczu, ale i 0 słońca :((
Tak oby tylko nie padało ...

Posted

[quote name='Jagoodka']Bytom ma taka tradycje od 1995 roku, ze w nieparzystych latach jest sliczna pogoda, ciplutko, słoneczko, a w nieparztystych deszcz i zimno.
Jak narazie prognoy na niedziel to 19 stopni, 0 deszczu, ale i 0 słońca :((
Tak oby tylko nie padało ...

chyba nie rozumiem ;)

Posted

[quote name='panienkabubu']chyba nie rozumiem ;)
Ale ciućmok ze mnie :P Tak to jest jak się pisze przy 40 stopniach gorączki...
W nieparzystych latach jest ślicznie a w parzystych jest okropnie.

Posted

Jagoodka napisał(a):

dlatego moim zdaniem kazda wystawa powinna byc organizowana pod zadaszeniem- nie chdozi mi tylko o hale, ale namioty ( przykład Leszno), zawsze bardziej komfortowo, i bezpieczniej wlasnie w razie np gradu albo mocnego słonca. a Bynajmniej moim zdaniem powinny byc namioty nie tyle co na ocene, co dla wystawców.

Posted

[quote name='flashka-g']dlatego moim zdaniem kazda wystawa powinna byc organizowana pod zadaszeniem- nie chdozi mi tylko o hale, ale namioty ( przykład Leszno), zawsze bardziej komfortowo, i bezpieczniej wlasnie w razie np gradu albo mocnego słonca. a Bynajmniej moim zdaniem powinny byc namioty nie tyle co na ocene, co dla wystawców.
flashka-g własnie dlatego Bytomiowi odebrali prawo organizowania międzynarodówek od 2000 roku - brak odpowiedzniego zaplecza (właśnie głównie chodziło o to, że nie ma dobrego zabezpieczenia w przypadku deszczu lub uporczywego słońca). A teren przecież jest bardzo dobry (duzy, przestronny, wielkie ringi, wielki ring główny) i z powodzeniem mogłyby być dalej międzynarodówki.

Posted

Zmienil sie prezes Zk i wystawy spadly na Krajowki.moze gdyby sie bardziej postarali Bytom wrucilby znowu do Miedzynarodowek.
Z tego co wiem Gospodarze terenu Pawilony?namioty mają.Ale to juz sprawa organizatora wystawy.

Posted

właśnie dostałam telefon, że potwierdzenie przyszło i znowu przesłali mi na adres zameldowania a nie na adres, który podałam jako korespondencyjny :mad: (czyli znowu czeka mnie jazda 60 km po potwierdzenie :cool1:; tak się zastanawiam po co w takim razie jest to pole adres do korespondencji :roll: )