Inez Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Chciałabym abyście powiedzieli co sadzicie o tego typu zabawach? Mam tu na myśli wiszenie się psa na sznurze, zabawce, nie dotykając ziemi. Znam psy które się w ten sposób bawią (szczególnie terriery bardzo to lubią) i jakoś nigdy nic im się nie stało ale czytałam kiedyś, bodajże na forum bullowatych że jest to bardzo niebezpieczne, może powodować urazy kręgosłupa a także wady zgryzu. Jak jest naprawde? Quote
Impresja&Simarilion Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 nawet intensywne przeciaganie sie sznurkiem ze szczeniakiem moze mu zniszczyc zgryz wiec takie cos na pewno tez Quote
corrida Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 [quote name='Impresja']nawet intensywne przeciaganie sie sznurkiem ze szczeniakiem moze mu zniszczyc zgryz wiec takie cos na pewno tez Dlatego takie zabawy nie są przeznaczone dla szczeniaczków. ;) P.S. Muzyczka z tego filmu skojarzyła mi się z innym, o podobnej tematyce. Tym razem, w roli głównej - pit bullka http://www.youtube.com/watch?v=feWfqwcWkvM Quote
mat33 Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 No napewno nie mozna pozwolic na takie zabawy szczeniakom i młodym wcio ąż rosnacym psom,ale dorosłe według mnie mogą byleby z umiarem inie bez przerwy.Jest wiele psów które to uwielbiają min. bksery teriery bullowate i ... moj collie:lol: Quote
Greven Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Nie widzę w takich zabawach nic złego w przypadku dorosłego, zdrowego (przebadanego) psa i właściciela znającego umiar oraz mającego wyczucie. Przeciąganie, szarpanie, wiszenie - teriery to uwielbiają. Quote
Baski_Kropka Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Moja Kropka KOCHA takie zabawy wiszenie na zabawkach, przeciąganie, szarpanie skakanie i odbijanie się od różnych powierzchni... pewnie żaden z Was tutaj mojej Kropki nie widział, bo mało kto galeria odwiedza.. ale mam małego 5 kg potworka który z wyglądu chyba w niczym teriera nie przypomina.. ale uparty charakterek ma wypisz wymaluj :D W każdym razie... jeśli pies już w pełni dojrzały fizycznie rozwinięty jest i człowiek bawi się z umiarem to nie widze problemu... dużo psów wręcz KOCHA takie igraszki :) to jest moja bestyjka :) http://www.youtube.com/watch?v=HNCOQd-tgCk Quote
runo014 Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 kiedys miałam staffika i nie wiedziałam ze jak sie ze szczeniakiem będe przeciągać i szarpać to będzie miała wade zgryzu i biedak miał, nie przyszło mi to do głowy... przy okazji kochał szarpać smycz jak byl młody i trudno było go tego oduczyć ... ale dla niego przeciąganie zawsze było wielką frajda ;) Ogólnie on zawsze miał coś w pyszczku ;) A to on ;) Quote
Vectra Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 No to dobra ... to po prawej ma 8 miesięcy :diabloti: to jest z dziś , to rude ma rok http://s567.photobucket.com/albums/ss120/pennstaff/?action=view¤t=Wideo0078.flv aha to są psy jak by kto pytał wystawowe , te małe STAFFIKI :diabloti: więc zgryz jest oceniany :) ciągają , szarpią , wiszą - odkąd nauczą się to robić , w słowniku TTB nie ma czegoś takiego jak bezpieczna zabawa , bo co kolwiek robią , robią to niebywale ekspresyjnie Quote
kendo-lee Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Vectra,ślicznie zwisają:)Te głupawki gdy pierwszy raz na swoje ślepka zobaczą oponkę,od razu wiedzą do czego ona służy hihi. Quote
zaba14 Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Vectra napisał(a):w słowniku TTB nie ma czegoś takiego jak bezpieczna zabawa , bo co kolwiek robią , robią to niebywale ekspresyjnie dokładnie, bulle nie tylko w zabawie z właścicielem mogą zrobić sobie krzywdę, moja suka już tyle razy dziwnie upadła bo zrobiła coś głupiego i nie przemyślanego ;) na pewno trzeba mieć umiar w takich zabawach moja tak jak od Vectry ma prawie 8 miesięcy nie powiem żebym jej nie podciągnęła do góry ale to jest kwestia kilku sekund raz na jakiś czas, bo wiem że jest jeszcze za wcześnie ale wszystko z umiarem wydaje mi się, że jest w porządku ;) Quote
Recommended Posts