Majki1510 Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 Piękne wieści! Cieszę sie że domu w nicość nie obrócił:D Trzymam kciuki za niego, jest mądry więc powinien szybko załapać o co z ta smyczą chodzi. Korciło mnie wpaść wczoraj do Was z wizytą, lub chociaz zadzwonić, ale się pohamowałam. Macie kooopę roboty przecież. Doszły wpłaty: yunona 30 zł.:loveu: zdrojka 85 zł.:loveu: Quote
Owieczka Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Majki1510 napisał(a):Piękne wieści! Cieszę sie że domu w nicość nie obrócił:D Trzymam kciuki za niego, jest mądry więc powinien szybko załapać o co z ta smyczą chodzi. Korciło mnie wpaść wczoraj do Was z wizytą, lub chociaz zadzwonić, ale się pohamowałam. Macie kooopę roboty przecież. Doszły wpłaty: yunona 30 zł.:loveu: zdrojka 85 zł.:loveu: Trzeba było zawijać i o nic się nie martwić :) Im częściej będzie ktoś Portoska odwiedział tym lepiej !! Zapraszamy !! Quote
Majki1510 Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 Owieczka napisał(a):Trzeba było zawijać i o nic się nie martwić :) Im częściej będzie ktoś Portoska odwiedział tym lepiej !! Zapraszamy !! No to będziemy pamietać. W weekend masz nas na bank. Jeszcze moje dziecko wezmę, chciałabym żeby poznał się z Guarkiem. (jeśli nie masz nic przeciwko) Bo ja przez tego olbrzyma spac nie mogę :loveu: Quote
Owieczka Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Majki1510 napisał(a):No to będziemy pamietać. W weekend masz nas na bank. Jeszcze moje dziecko wezmę, chciałabym żeby poznał się z Guarkiem. (jeśli nie masz nic przeciwko) Bo ja przez tego olbrzyma spac nie mogę :loveu: jeśli nie pojedziemy na wesele to Zapraszamy serdecznie !! :D Quote
Tymonka Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 A mój Kluse np. dużo mniej bał się szelek niż obroży , na szelkach szedł w miarę ładnie , a na obrożę reaguje do tej pory tak jak Portos . Quote
Owieczka Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 No! I wyszło szydło z worka !! Portosek ( jak każdy terierek) bałagani w domu Własnie zadzwonił do mnie Marek i powiedział , że zastał w domu małą demolke: kołdra i poduszko ściągnięte z łóżka itp. Niestety Portosek będzie musiał zostawać w kenelu i przyszlli opiekunowie będą musięli ( prznajmniej na początku ) zamykac psiaka w klatce na czas wyjścia. Jak dla mnie Portosek był by najszczęśliwszy w domu z ogrodem i dzieciakami , gdzie cały czas ktos jest np babcia czy mama. Oczywiście portos odnajdzie sie też w mieszkaniu ale trzeba się naszykować właśnie na lęk separacyjny i nudę :eviltong: Quote
obraczus87 Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 A może Portosek to zrobił, bo.... chciał Wam dac nauczke, za to ze zostawiliście Go samego?? :D zartuje oczywiscie :) Quote
Owieczka Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 obraczus87 napisał(a):A może Portosek to zrobił, bo.... chciał Wam dac nauczke, za to ze zostawiliście Go samego?? :D zartuje oczywiscie :) No dał nam nauczkę. Mam co prać :evil_lol: No własnie Portos nie został tak całkiem sam... Była z nim Belutka a ona nie jest skora do zabaw itp. W koncu to ponad 15 -sto lenia schorowana seniorka. Jak widać temperamencik Portosek ma Kastracja powinna go ciut wyciszyć ( Przynajmniej nie będzie sie tak nakręcał ) :cool3: Quote
Majki1510 Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 Czy załatwiłabyś ewentualną kastrację u siebie, chodzi mi o to czy masz taką możliwość? Quote
Majki1510 Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 obraczus87 napisał(a):Poprosze o numer konta :) mój do wpłat na Postosiczka?? Quote
obraczus87 Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Majki1510 napisał(a):mój do wpłat na Postosiczka?? niooooo....... ;) Quote
Majki1510 Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 Doszły wpłaty: Mercy - 10 zł. 09.04 :loveu:( nie wiem czy podawałam) Obraczus87 - 20 zł. 13.04 :loveu: Figa33 - 20 zł. 13.04 :loveu: IVV - 82,98 zł 13.04 :loveu: Quote
nincia Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 i co u przystojniaka Portosa slychac-jak sie chlopak miewa ?? oczywiscie cieplutkie pelne milosci glaski przesylam :-) Quote
Tola^^ Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Portosek już w DT :) Niech przyzwyczaja się do normalnego życia, a potem szukanie domku! :):):):) Quote
NiJaSe Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 no Portosku widzisz mowilam ,ze sie uda wyrwac Cie od tych "dobrych ludzi" , teraz bracie ucz sie dobrych manier i jazda do super domku Quote
obraczus87 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Portosku w górę :) Ja tylko przypomnę, że zbieramy teraz pieniążki na kastracje Chłopaka. Bardzo prosimy o wsparcie. Quote
Owieczka Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Majki1510 napisał(a):Czy załatwiłabyś ewentualną kastrację u siebie, chodzi mi o to czy masz taką możliwość? U mnie na wsi to nie wiem i chyba bym nie ryzykowała. Jedyny wet który ma jako takie doświaczenie w kastrowaniu psów to sobie sporo liczy ale nie mam zaufania. Zostaje Warszawa. U mnie na SGGS to koszt ok 200 zł ( chyba ze ktoś ma zniżkę 50%) Quote
Owieczka Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 nincia napisał(a):i co u przystojniaka Portosa slychac-jak sie chlopak miewa ?? oczywiscie cieplutkie pelne milosci glaski przesylam :-) Portosek miewa się bardzo dobrze... ogólnie jest grzeczny i przytulaśny jednak ma takie " zajawki" że włącza mu się " piąty bieg" i zaczyna szaleć po całym domu, gania , wpada z pokoju do pokoju, potem na łóżko ( tam robi demolkę) potem znowu runda po domu... Wszystkie moje próby odwrócenia jego uwagi lub reprymendy przyjmuje " na chwilę" potem zaczyna to samo. Jak już wszystko zdemoluje to się uspokaja i zabiera się za wykańczanie swoich kaczorków ( zabawek) A potem przychodzi niby nigdy nic i się do mnie przytula :) Wczoraj zeby uspokoić jego zapędy ganianek po domu zapięłam mu smycz do szelek :evil_lol: i ... jest spokój !! Portos co prawda już nie stał jak kołek ze smyczą tylko powolutku spacerował po domu ale widać że smycz go bardzo krępuje ( jak nie stersuje) Portonio bardzo ładnie reaguje na komendy, wie już co znaczy " wyjdź z tąd " , " na dwór" i "na miejsce" i że jak cos przeskrobie to ma tam iść... Co prawda zbyt długo tam nie siedzi ale zaczyna juz kumac o co mi chodzi. Portosek uwielbia być na dworzu. Pięknie szczeka na obcych i inne psy. Bardzo ładnie pilnuje posesji, jest bardzo czujny, za to w domu nie jest taki hałaśliwy ( dzięki Bogu) i w ogóle nie szczeka bez przyczyny ( w przeciwieństwie do mojej Abiśki) Wczoraj nauczył się, że jak ciocia owieczka mówi " zostaw " lub " nie wolno" to nie wolno bo będą z tego problemy jak nie posłucham... A to było tak: Portos odkrył, że jak kot nie ucieka to trzeba szczekac i kot się wystraszy. ( nie zawsze mogłam natychmiast zareagowac jak psiarnia biegała po ogrodzie) No to się wczoraj oszukał, bo kot - Teodor za to szczekanie dał Portosowi po nosie :diabloti: Portosek z piskiem uciekł i juz szczekanie na kota mu przeszło ( przynajmniej narazie ) Koty omija wielkim łukiem :razz: Quote
obraczus87 Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Hihi Owieczko, super wieści :) A kociak Teodor mądry kot i prawdziwy kot, który wie jak poradzić sobie z nieznosnym psem :D Quote
NusiaiJa Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Portosek zapros cioteczki na bazarek dla Lali, ZERO złotych tyle wynosi jej stan konta zapraszam na bazarek http://www.dogomania.pl/threads/183643-_c_i_u_s_z_k_i_-dla-LALI-rozm.M-L-XL-do-22.04.-do-godz.-20.20 Quote
Majki1510 Posted April 14, 2010 Author Posted April 14, 2010 doszła wpłata od Majku33Kraków - 20 zł.:loveu: Quote
obraczus87 Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 cześc PORTOSKU :) Przypomne, że zbieramy pieniazki na kastracje chlopaka.......... Quote
Recommended Posts