Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

NusiaJa a myślisz, że to coś da? Jak by głodzili, znęcali się nad psem to może by ktoś się zainteresował,
Może to tylko moje myślenie może się mylę ,
Dzisiaj w Olsztynie zakończył się proces , w tamtym roku facet utopił dobermana wrzucił go do wody w worku z kamieniami,
I instancji prawie się nie przejęła II instancja wydała wyrok 30 h co tydzień pracy publicznej przez rok i 1000 zł na rzecz TOZ
Pani sędzina powiedziała , że pan ma dzieci więc musi pracować na utrzymanie rodziny, TOZ chciał kary więzienia no niestety nic z tego nie wyszło. Psa ze schroniska wzjął kolega ale nie dał rady w opiece więc chciał oddać z powrotem do schroniska ale ono odmówiło przyjęcia więc facet dał go koledze a kolega cóż zamordował ....
http://olsztyn.wm.pl/Nie-pojdzie-siedziec-za-zabicie-psa,93665

• Replies 740
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czytam to wszystko i gesiej skorki dostaje ,jak mozna to jakos zmienic w prawie polskim... tu sa wielkie kary za znecanie sie nad zwierzetami
mnie tez martwi ,ze ci ludzie znowu beda miec nastepna ofiare swojej tepoty:angryy: rece opadaja (ale tylko na chwileczke opadaja) WALCZYMY jak tylko sie da:mad::diabloti:

Posted

no tak ,ale trzeba urabiac:lol: bez takich Aniolow jak WY dziewczyny to sobie wyobrazcie co by sie dzialo??!!!!!!!
ci niby ludzie byliby zupelnie bezkarni a swiat bylby jeszcze bardziej zly i prymitywny:shake::-(

Posted

powiem Wam że kamień spadł mi z serca - bałam się problemów, awantury i że suma sumarum będziemy go kradły, albo nie daj Boże juz go nie będzie:shake:

teraz już jest super

A i na uszko mu powiedziałam ile ma kochamych cioteczek i jak mu życie uratowały :loveu:

Dziewczynki i Wujku! Kochani bez Was już by go nie było...

Posted

Awit napisał(a):
Czyli chłopak został bez problemu wzięty? I tak spokojnie oddany?

Nawet się ucieszyli
"Pańcie" mają już nowego prawie w domu - jutro ponoć mają go przywieźć...

bez komentarza

Posted

figa33 napisał(a):
a jak Portosik to przyjął ?
pewnie szczęśliwy ,ze ktoś mu wreszcie poświęca uwagę...

Portosik Anię wycałował we wszystkie możliwe strony podczas odpchełkowywania, chyba czuł naszą radość

Posted

Majki1510 napisał(a):
Nawet się ucieszyli
"Pańcie" mają już nowego prawie w domu - jutro ponoć mają go przywieźć...

bez komentarza

A co by się stało z tym biedakiem?
Trochę mnie zabolało rozstanie z kasą, bo miesiąc mam kiepski, ale wydaje mi się, że instynkt nie zawodzi.
Inne ciotki i inni wujkowie, co pogrzebali w sakiewkach też chyba czują to samo...

Posted

[quote name='majku33krakow']wpiszcie mnie,bo przeciez to grosze,a piesek i tak duzo juz przezył.kiedy to wpłacac trzeba?

dzięki :multi::multi:, niby to nie dużo ale tyle właśnie brakło...

[SIZE="4"]MAMY KOMPLET DEKLARACJI STAŁYCH

Posted

mmd napisał(a):
A co by się stało z tym biedakiem?
Trochę mnie zabolało rozstanie z kasą, bo miesiąc mam kiepski, ale wydaje mi się, że instynkt nie zawodzi.
Inne ciotki i inni wujkowie, co pogrzebali w sakiewkach też chyba czują to samo...

Portos najpewniej by "zaginął".
Wiesz wypadki na wsi po psach chodzą.
Udowodnić się nic potem nie da.

Posted

[quote name='Majki1510']Portosik Anię wycałował we wszystkie możliwe strony podczas odpchełkowywania, chyba czuł naszą radość
Też tak chcę

[quote name='Majki1510']dzięki :multi::multi:, niby to nie dużo ale tyle właśnie brakło...
MAMY KOMPLET DEKLARACJI STAŁYCH
Amen :loveu::bigcool::bigcool:

Posted

mmd napisał(a):
Też tak chcę

pewnie da się załatwić!
Ale mówię Wam jak on się cieszy jakby mógł to by Ani na głowę ze szczęścia wlazł i se tak siedział. Aż się cieplutko na serduchu robi. I całkiem inaczej się czułam, jak mogłam mu poszeptać do uszka że tylko do jutra musi wytrzymać, że wszyscy o nim myślą i czekają, i miłości starczy na 18 takich Portosów, przynajmniej. A se popłacze, a co tam.

Posted

A ze szczegółów: Portos jest odrobaczony, dziś wysmarowałyśmy go przeciw pchełkom. Tylko nie damy rady zaszczepić. Rozmawiałam z Owieczką, ona zajmie się szczepieniami Tatuśka. Więc jutro jeszcze dogram finanse, opłacę miesiąc pobytu i zostawię na szczepienia. Wszystko rozliczę jutro wieczorkiem na wątku, bo mam zaległości z dzisiejszymi wpłatami, ale to jak już będzie po wszystkim. Bo jutro też wieziemy Czarnulka na DT do Wawy, więc będę dopiero wieczorkiem mogła coś popchnąć. Jeszcze raz (pewnie nie ostatni) dziękuję pięknie od siebie no i od Portosa, bez Was nie miał by szansy.