Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do naszego małego przytuliska trafił duży psiak, został nazwany Harry. Jest młody ma hmm ze 2 lata.
Błąkał się już jakiś czas koło schroniska, pewnie został tam wyrzucony, spał pod płotem, w dzień skradał się do środka by znaleźć trochę jedzenia. Harry tak bał się człowieka, że był problem ze złapaniem go do kojca. Teraz siedzi już w swojej klatce, ale jest ona malutka, taki duży pies jest zupełnie jak w małej klitce. Za małą namową dał się zabrać na spacerek, po chwili nabiera zaufania i chętnie maszeruje. To wielkie psiak o wielkim sercu, nie wykazuje agresji.
Najgorszy jest fakt, że w schronie mamy przepełnienie i jeśli Harry nie znajdzie domku stałego lub tymczasowego może być jakaś tragedia.

Hania wrzuci to zdjęcia psiaka.
Proszę o pomoc w ogłoszeniach, może wklejenie go na molosy?

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jeśli ktoś pamięta Jacka, który był w naszym schronisku ponad rok temu to Harry jest takiej samej budowy, generalnie myślę że psiaki w takim typie regularnie trafiają do nas z jednego miejsca - tylko cięzko niestety zlokalizować z jakiej części puszczykowa

Posted

Dzisiaj rozmawiałam z panią, która przyprowadziła, znaczy umieściła Harrego w klatce,. To Ona go znalazła błąkającego. Codziennie o 7.00 rano przychodzi przed pracą z jedzeniem dla niego, a o 17.00 codziennie Harry idzie na smyczy na spacer - czyli choć on ze spacerów odpada.
Pani także zawołała do niego weta żeby poszukał chipa, kazała go zaszczepić itp.
Intensywnie szuka właściciela, nawet na Bukowską dzwoniła, czy nikt nie szuka tego psa.
Rozgląda się też za domem.
Nawet są ponoc jacyś Państwo, ktorzy szukają psa - może...
Mam też jakieś zdjęcia, ale dopiero jak otrzymam w poczcie to wstawię.

Posted

dobrze, że Harry ma swoja opiekunkę :) właśnie się dziwiłam bo jak widziałam go jeszcze na wolności nie miał obroży, a teraz ma dużą ładną skórzaną obróżkę, a to widocznie od opiekunki, Gosia możesz mi podać kto to jest może znam

Posted

A to fotki Harrego, zrobione przez Panią, która jego los bardzo ujął za serce, niestety sama domu mu dac nie może. Ale bardzo się stara poszukać.

Mam jeszcze dwa, ale właśnie diabli wzięli połączenie z imageshack - wstawię później.

Posted

Napisałam taki tekst do ogłoszeń:

[FONT=Tahoma]Do małego przytuliska, a tym samym pod opiekę Fundacji trafił duży, ślicznie zbudowany, urokliwy psiak, nazwany przez nas Harry. Jest młody ma może około 2 lat.
Błąkał się już jakiś czas koło siedzib ludzkich, koło schroniska, pewnie został gdzieś tam wyrzucony, może szukał domu i czekał na swego Pana.[/FONT]

[FONT=Tahoma]Harry spał pod płotem, w dzień skradał się do środka, na teren schroniska, by znaleźć trochę jedzenia. Harry tak bał się człowieka, że był problem ze złapaniem go do kojca. Jednak trafił na kogoś, dla którego ten porzucony pies o pięknych oczach był ważny. Zaufał – pozwolił założyć obrożę, wziąć na smycz.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Niestety, z wielkim żalem i bólem w sercu Pani, którą zauroczył, odprowadziła go do schroniskowej klatki. Tylko tak mogła zapewnić mu bezpieczeństwo. Tylko tak miał jedzenie i opiekę. [/FONT]
[FONT=Tahoma]Teraz siedzi już w swojej klatce, ale jest ona malutka, taki duży pies jest zupełnie jak w małej klitce. [/FONT]
[FONT=Tahoma]To wielki psiak o wielkim sercu, nie wykazuje agresji, czeka na te spacery, na jakiś znak. Czeka na serce, które ktoś mu w końcu okaże.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Harry ma książeczkę zdrowia, komplet szczepień i chipa.[/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]Harry, młody, śliczny pies prosi o pomoc w znalezieniu sobie miejsca na zawsze – my możemy tylko przyłączyć się do prośby Harrego.[/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]

• 2 weeks later...
Posted

wypisz wymaluj jACEK:( chyba musimy się za tą pseudo produkcją rozejrzeć bo mamy w kółko te same psy: Larry- Boston razy 3, sznaucerkowate, sznacerowate mini jak Poker czy Amant, jackowate.....no i spaniele... w kółko te same kopie:(

Posted

Ogłoszenia dla Harrego:
gumtree.pl
mojpupil.pl
tusprzedaj.pl
adopcje.org
animalperia.pl
przygarnijzwierzaka.pl
adopcjapsa.pl
pineska.pl
pajeczyna.pl
alegratka.pl
kupsprzedaj.pl
ojej.pl
nasipupile.pl
spacerek.net
drobny.com.pl
przylepa.pl
petworld.pl
e-zwierzak.pl
animalia.pl
anonseogloszenia.pl
mammisia.pl

• 2 weeks later...
Posted

To ja odnawiam ogłoszenia dla Harrego i zrobię na innych portalach też.
Póki co to ma:
gumtree.pl
mojpupil.pl
morusek.pl
autogielda.pl
tusprzedaj.pl
adopcje.org
animalpedia.pl
przygarnijzwierzaka.pl
adopcjapsa.pl
www.pineska.pl
www.pajeczyna.pl
www.alegratka.pl
www.kupsprzedaj.pl
www.ojej.pl
www.nasipupile.pl
www.spacerek.net.pl
www.drobny.com.pl
www.przylepa.pl
www.petworld.pl
www.e-zwierzak.pl
www.animalia.pl
www.anonseogloszenia.pl
www.mammisia.pl
www.hodowcy.com.pl
www.eOferty.com.pl
www.informator.com.pl
www.oglosze.pl
www.top-ogloszenia.net
tlenek.pl
najpewniej.pl
rozglos.net
vetmozga.com
darmoweogloszenia.pl
adoos.pl
4lapy.pl

Posted

Na 2 stronie w poście nr 20 dopisałam wszystkie ogłoszenia jakie są teraz aktualne dla Harrego.
Może ktoś go wypatrzy bo to przecież śliczny psiak.
We wszystkich ogłoszeniach podawałam maila: snuszkak@gamail.com - tak było na stronie Fundacji.
Jeśli mam coś z zmienić to proszę o PW.