zlodziej_czasu Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 Witam ! Od dłuższego czasu przeglądam nie jedno forum od deski do deski. Jestem zainteresowany kupnem pieska Staffika. Przechodząc do sedna sprawy, bardzo podobają mi się pieski dobrze zbudowane. W moim mniemaniu jako laika "dobrze zbudowane" to te większe, z górnych granic wzorcowych jeśli chodzi o wzrost i wagę albo nawet przekraczające Chodzi mi o to że podobają mi się Staffiki o dużych głowach, szerokie, duże. I teraz meritum, miałbym prośbe do ludzi którzy jeżdzą na wystawy albo ogolnie widzieli na żywo pieski z różnych hodowli (ja jedynie oglądam zdjęcia więc ciężko jest mi się sugerowc) coby mi pomogli i powymieniali konkretne pieski, suczki, (namiar w jakich sa hodowlach) w moim typie cobym mógł sobie zawęzic grono przypuszczalnych rodziców. Mile widziane zdjęcia. Z góry dziękuje Quote
blaira Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 hmm takim poteznym i w dodatku dobrze utytulowanym psem jak dla mnie jest Victory March Pullera ten pies to ma noramalnie glowke ze hoho ale przyznam ze przytym proporcjonalny pies ten jest w hodowli Port Erin( link w linkwni lub poprostu wpisz w google , niestety nie chialabym bez zezwolenia umieszczac zdjec) uwazam ze tez dobrym psem jest Dirty Dancing Daffodil Yellow :cool3: Quote
zlodziej_czasu Posted March 28, 2006 Author Posted March 28, 2006 Widziałem Victory March Pullera na zdjeciach :) Ale chyba jego szczeniaczków już nie ma. Z tego co wiem jest już wiekowy piesek. Quote
Franco Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 Witam;) myślę, że gdzie jak gdzie, ale u nas o dużego staffiora nietrudno:p jesli chodzi o Miśka to jego geny będą jeszcze bardzo długo przekazywane, także myślę, że nie powinienes mieć większego problemu... A tak nawiązując do wielkości to spotkałem kiedyś gościa bodajże z Chorzowa lub okolic właśnie z psem po Miśku i suce z miotu S z Adba ze Szczecina ;) to był naprawdę duży piesek hehe ponad 30kg w wieku chyba roku ;) ;) ;) Quote
zlodziej_czasu Posted March 29, 2006 Author Posted March 29, 2006 To jest taka kwestia, że też nie chodzi mi o jakiegoś specjalnego giganta. Poprostu oglądając zdjecia widze że mimo iż to ta sama rasa wielkości są bardzo zróżnicowane. No i bardzo bym chciał dobrze zbudowanego Staffika, dużego, z dużą dobrze rozbudowaną głową, szerokiego. Chociaż jak by się trafił gigancik to nie miał bym nic przeciwko temu :):) coby tylko proporcjonalny byl :) Quote
Franco Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 Szczerze mówiąc wydaje mi się, że nie masz zbyt dużego doświadczenia, także najbezpieczniej byłoby moim zdaniem wybrać uczciwego hodowcę, który wybierze dla Ciebie odpowiednie szczenię. Obecnie są szczeniaki w Berserkerze (bardzo fajny miot), Port Erin (również rodowód bardzo miły:p ), Pani Staff-ka;) także spodziewa się szczeniąt... Tych państwa mogę Ci polecić z pełną odpowiedzialnością, ale wybór należy do Ciebie...:eviltong: Quote
zlodziej_czasu Posted April 2, 2006 Author Posted April 2, 2006 Nie mam dużego doświadczenia dlatego też zwracam się o pomoc :) Chłonę tylko suchą teorię i oglądam zdjęcia... Quote
Franco Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 Dzwoń, umów sie z hodowcą, zobaczysz na żywo pieski to calkiem inna bajka niż zdjęcia i sam ocenisz czy taki typ akurat Tobie odpowiada :lol: Quote
zlodziej_czasu Posted April 9, 2006 Author Posted April 9, 2006 Właśnie od jakiegoś już czasu zamierzam wybrac się na jakieś wystawy. Bo widze że to trzeba w takich kwestiach sugerowac się swoim gustem, itp. Tylko właśnie chciałbym wybrac się na wystawę na której bedzie sporo staffików. Zapóźno się obudziłem z Legionowem bo akurat miałem czas... Wydaje mi się to lepszym pomysłem, ponieważ będę miał porównanie różnych psów. Nie bardzo mam czas jeździc po całej Polsce do poszczególnych hodowlach, dlatego też myślałem że pójdę na łatwiznę i skorzystam z forum :) Ale i tak już swoich faworytów wstępnie mam :) Sugerowac zdjęciami się nie ma co ale przeglądane fora od deski do deski też nie idą w las...:) Quote
Marta Chmielewska Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 Złodziej czasu, zapraszam w takim razie do Zaniemyśla na Buliadę, to jedyna w najbliższym czasie okazja do zobaczenia dużej ilości stafików. A może i jedyna w tym roku, poza światówką w listopadzie. Będziesz miał okazję zobaczyć wnuki i dzieci np. Victora (np. moje suczo ;)) i wiele innych interesujących fafiorów. Zwróć też uwagę na zachowanie stafików na wystawach, w niektórych hodowlach są psy agresywne a ty chyba chcesz mieć w domu przyjaciela całego świata (no, chyba, że wolisz mordulca;)). Wystawa to świetny egzamin dla psychiki psów. Na zdjęciach tego nie widać. A to właśnie charakter jest atutem fafiorów, bo uroda, rzecz dyskusyjna ;) Kiedyś uważałam, że są brzydkie a trzecie imię Penny to żaba :evil_lol: Teraz się z tego wyleczyłam, ale różnie bywa :cool3: Quote
Alojzyna Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 Rekordy pod względem ilości staffików na wystawie bije w ostatnich latach międzynarodowa wystawa w Krakowie (2004 - 46, 2005 - 45 staffików). Jeżeli masz blisko, to warto przyjechać pod koniec czerwca. Quote
zlodziej_czasu Posted April 11, 2006 Author Posted April 11, 2006 Do Zaniemyśla na Buliadę nie dam rady, termin mi nie pasuje :( ale na krakowskiej myśle że się pojawię bo widzę że bedzie warto :) widziałem że 11 czerwca jest krajowa w Lublinie, nie wiecie czy pojawiają się tam jakieś Stafiki ??? Quote
Alojzyna Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 Lublin nie jest specjalnie oblegany przez staffiki. W ubiegłym roku było ich tam zaledwie 4.;) Quote
zlodziej_czasu Posted April 11, 2006 Author Posted April 11, 2006 To też tak mi sie zdawało:) ale i 4 warto zobaczyc:) Quote
zlodziej_czasu Posted November 25, 2006 Author Posted November 25, 2006 No i po takim długim czasie wkońcu się zdecydowałem :) Wybór hodowi padł już jakiś czas temu na Port Erin a piesek to Victory In Vahllaila :) Chciałem tym samym podziękowac za pomoc. Quote
Alicja Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 [quote name='zlodziej_czasu']No i po takim długim czasie wkońcu się zdecydowałem :) Wybór hodowi padł już jakiś czas temu na Port Erin a piesek to Victory In Vahllaila :) Chciałem tym samym podziękowac za pomoc. ;)no to super .:multi: Czekamy na fotaski wybrańca;) Quote
Recommended Posts