IKA & SONIA Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 [FONT="]AJZON to pies rasy Dog Niemiecki z rodowodem. Szuka nowego domu, ponieważ jego właściciele wyjeżdżają za granicę w połowie kwietnia do Francji i nie mogą go zabrać ze sobą. Ajzon ma 3 lata, jest bardzo łagodny w stosunku do małych dzieci, lubi długie spacery, nie toleruje natomiast małych psów. Jest wychowany z kotem. Ma 110 cm w kłębie, waży 75 kg. [/FONT]Imię: Ajzon Wiek: 3 lata płeć: samiec rasa: Dog Niemiecki Miasto: Trzebinia sterylizacja: brak szczepienia: tak Kontakt w sprawie adopcji: 510 921 063 [FONT="] A oto on: [/FONT] Quote
IKA & SONIA Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 I jeszcze kolejne fotki Mam jeszcze metrykę Ajzona Quote
Ada-jeje Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Jest piekny, trzeba poprosic o pomoc na forum dogow, nie znam nikogo ale zaraz sie dowiem. IKA czy on jest po kastracji? Quote
IKA & SONIA Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 Z tego co mi wiadomo to nie jest kastrowany. Chłopak jest śliczny, do tego ma metryczkę, ale tutaj istnieje niebezpieczeństwo ze strony pseudohodowli ... Próbowałam znaleźć w dziale Dogów wątki psów w potrzebie, ale pusto wszędzie. Quote
Ada-jeje Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Ja sie tez nie dodzwonilam do osoby z ktora chcialam rozmawiac, poczekajmy tez na Ule. Tez jestem zdania zeby go wykastrowac zeby nie trafil w niepowolane, rece. Dogi tez coraz czesciej trafiaja do schronisk, a on jest lakomym kaskiem. Quote
Ulaa Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Jeśli jest rodowodowy, zdrowy i wolny od chorób, to trzeba spytać hodowców i ludzi bardziej obcykanych w temacie dogów - może jego krew przyda się do hodowli? A jeśli jest "jednym z wielu" i nie wzbogaci rasy w żaden sposób to oczywiście, do kastracji. Kąskiem jest napewno... Tak czy inaczej - dom dla niego to niezłe wyzwanie. Moja znajoma płaci za jedzenie (tylko jedzenie) dla swojego psa ok 300 zł miesięcznie (nie tylko sucha karma). No i one tak króciutko żyją... Dogi mają swoją stronę adopcyjną http://www.dogi-adopcje.pl/ Śliczny jest :) Taki wesoły i ładnie odchowany. 3 latek to jeszcze dzieciak psychicznie. Współczuję właścicielom konieczności takiej decyzji... Quote
Ada-jeje Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Ula a jestes w stanie sie tym zajac? weszlam na forum dogow i jestem zdecydowanie za kastracja przed wydaniem psa do adopcji. Quote
Ulaa Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Ika, warto zmienić tytuł żeby było widać, że to Dog Niemiecki z rodowodem. Ada-jeje, czym się mam zająć? Quote
Ada-jeje Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Paktycznie juz niczym, myslalm tez o hodowcy czy nie warto by sie z nim skontaktowac? tylko po co? Byl juz pierwszy telefon, ale podziekowano mi bo za stary. Zastanawialm sie nad tym co napisalas o rozrodzie ale ja jednak mam swoja obsesje i wole zeby go wykastrowac a nie oddawac do pseudo, bo i tak nikt nam sie nie przyzna ze takie ma zamiary, o czym swiadczyl telefon ktory przed chwila odebralam. Zdecadowanie mial sluzyc jako reproduktor. Quote
Ulaa Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Rasa nie wyginie, jeśli ten pies zostanie wykastrowany :) Przy innych, np rzadkich rasach polskich, możnaby się zastanawiać... Rasowy to już dzwonią, nieźle. Quote
IKA & SONIA Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 Ja myślę, że Ajzon faktycznie powinien być wykastrowany dla jego bezpieczeństwa. Quote
Ada-jeje Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 IKA skontaktuj sie z p. Kasia i powiedz jej o tym, bez kastracji nie podejmujemy sie szukania mu nowego DS. Nie mamy zamiaru przyczyniac sie do bezdomnosci zwierzat. Fundacja zajmuje sie adopcja zwierzat tylko wykastrowanych. Quote
IKA & SONIA Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 Też tak myślę. Skoro właściciel musi oddać psiaka musi tez podjąć się wykastrowania go. Dzisiaj powiadomię o tym Panią Kasię. Quote
Evelka Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Piękny jest:) Ale faktycznie przyszły domek będzie musiał być dokładnie sprawdzony z każdej strony... Spróbuję popytać wśród znajomych, mam kilku miłośników dogów, ale nie obiecuję, że uda mi się coś zdziałać. Quote
Ada-jeje Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Evelka dziekujemy za chec pomocy w szukaniu dla pieknego nowego wlasciciela. Quote
sauatka Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 wrzućcie może jeszcze na molosy czy hodowca wie o tym, że psiak musi zostać oddany? Quote
Ada-jeje Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Watek przekazalam dalej, czekamy na rozwoj sytuacji. Hodowca nie jest zainteresowany jakakolwiek pomoca dla Ajzona. Quote
izulkabu Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 [quote name='Ada-jeje']Watek przekazalam dalej, czekamy na rozwoj sytuacji. Hodowca nie jest zainteresowany jakakolwiek pomoca dla Ajzona.[/QUOTE] Hmm no cóż jakoś mnie to nie dziwi... postaramy się pomóc, , czy możemy na maila dostać więcej szczegółów na temat zachowania chłopaka ? Quote
Ada-jeje Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 izulkabu czy opis z pierwszego postu jest niewystarczajacy? Quote
izulkabu Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 [quote name='Ada-jeje']izulkabu czy opis z pierwszego postu jest niewystarczajacy?[/QUOTE] :) własnie doczytałam oki, wystarczy Quote
vena&vivi Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Gdzie psiak teraz przebywa i jak długo może tam zostac??? Quote
tu_ania_tu Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Gdyby akceptował małe psy to mielibysmy dla niego dom od zaraz, juz po wizycie przedadopcyjnej.... no cóż, szukamy wobec tego domku bez maleństw Quote
Ada-jeje Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Mamy czas do 15 kwietnia, Ajzon mieszka w malopolsce pomiedzy Krakowem a Katowicami w Trzebini. Quote
tu_ania_tu Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 [quote name='Ada-jeje']Mamy czas do 15 kwietnia, Ajzon mieszka w malopolsce pomiedzy Krakowem a Katowicami w Trzebini.[/QUOTE] Jak z małymi dziećmi? Były w domu? Czy tylko dochodzące? Quote
IKA & SONIA Posted April 1, 2010 Author Posted April 1, 2010 [quote name='tu_ania_tu']Jak z małymi dziećmi? Były w domu? Czy tylko dochodzące?[/QUOTE] Jak tylko będę miała info odnośnie dzieci to napisze. Generalnie psiak to typowe cielątko, bardzo lgnie do ludzi. Zaraz po świętach ustalę mu termin na kastrację i Pan z nim pojedzie na zabieg. Quote
Recommended Posts