Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=&quot]AJZON to pies rasy Dog Niemiecki z rodowodem. Szuka nowego domu, ponieważ jego właściciele wyjeżdżają za granicę w połowie kwietnia do Francji i nie mogą go zabrać ze sobą. Ajzon ma 3 lata, jest bardzo łagodny w stosunku do małych dzieci, lubi długie spacery, nie toleruje natomiast małych psów. Jest wychowany z kotem. Ma 110 cm w kłębie, waży 75 kg.

[/FONT]Imię: Ajzon
rasa:
Dog Niemiecki
Miasto: Trzebinia
sterylizacja:
brak
szczepienia: tak
Kontakt w sprawie adopcji
: 510 921 063
[FONT=&quot]
A oto on:

[/FONT]

• Replies 156
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z tego co mi wiadomo to nie jest kastrowany. Chłopak jest śliczny, do tego ma metryczkę, ale tutaj istnieje niebezpieczeństwo ze strony pseudohodowli ...

Próbowałam znaleźć w dziale Dogów wątki psów w potrzebie, ale pusto wszędzie.

Posted

Ja sie tez nie dodzwonilam do osoby z ktora chcialam rozmawiac, poczekajmy tez na Ule. Tez jestem zdania zeby go wykastrowac zeby nie trafil w niepowolane, rece. Dogi tez coraz czesciej trafiaja do schronisk, a on jest lakomym kaskiem.

Posted

Jeśli jest rodowodowy, zdrowy i wolny od chorób, to trzeba spytać hodowców i ludzi bardziej obcykanych w temacie dogów - może jego krew przyda się do hodowli?
A jeśli jest "jednym z wielu" i nie wzbogaci rasy w żaden sposób to oczywiście, do kastracji. Kąskiem jest napewno...

Tak czy inaczej - dom dla niego to niezłe wyzwanie.
Moja znajoma płaci za jedzenie (tylko jedzenie) dla swojego psa ok 300 zł miesięcznie (nie tylko sucha karma). No i one tak króciutko żyją...

Dogi mają swoją stronę adopcyjną http://www.dogi-adopcje.pl/
Śliczny jest :) Taki wesoły i ładnie odchowany. 3 latek to jeszcze dzieciak psychicznie. Współczuję właścicielom konieczności takiej decyzji...

Posted

Paktycznie juz niczym, myslalm tez o hodowcy czy nie warto by sie z nim skontaktowac? tylko po co? Byl juz pierwszy telefon, ale podziekowano mi bo za stary. Zastanawialm sie nad tym co napisalas o rozrodzie ale ja jednak mam swoja obsesje i wole zeby go wykastrowac a nie oddawac do pseudo, bo i tak nikt nam sie nie przyzna ze takie ma zamiary, o czym swiadczyl telefon ktory przed chwila odebralam. Zdecadowanie mial sluzyc jako reproduktor.

Posted

Rasa nie wyginie, jeśli ten pies zostanie wykastrowany :)
Przy innych, np rzadkich rasach polskich, możnaby się zastanawiać...

Rasowy to już dzwonią, nieźle.

Posted

IKA skontaktuj sie z p. Kasia i powiedz jej o tym, bez kastracji nie podejmujemy sie szukania mu nowego DS.
Nie mamy zamiaru przyczyniac sie do bezdomnosci zwierzat. Fundacja zajmuje sie adopcja zwierzat tylko wykastrowanych.

Posted

Piękny jest:) Ale faktycznie przyszły domek będzie musiał być dokładnie sprawdzony z każdej strony... Spróbuję popytać wśród znajomych, mam kilku miłośników dogów, ale nie obiecuję, że uda mi się coś zdziałać.

Posted

[quote name='Ada-jeje']Watek przekazalam dalej, czekamy na rozwoj sytuacji. Hodowca nie jest zainteresowany jakakolwiek pomoca dla Ajzona.[/QUOTE]

Hmm no cóż jakoś mnie to nie dziwi... postaramy się pomóc, , czy możemy na maila dostać więcej szczegółów na temat zachowania chłopaka ?

Posted

[quote name='tu_ania_tu']Jak z małymi dziećmi? Były w domu? Czy tylko dochodzące?[/QUOTE]

Jak tylko będę miała info odnośnie dzieci to napisze. Generalnie psiak to typowe cielątko, bardzo lgnie do ludzi.
Zaraz po świętach ustalę mu termin na kastrację i Pan z nim pojedzie na zabieg.