Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

heyka, tak sobie myślę że organizatorzy bytomskiej wystawy winni są zaniedbania! nie zabezpieczyli dobrych humorów niektórych wystawiających i zapomnieli wcześniej wysłać list do góry z prośbą o zabezpieczenie idealnej pogody na czas przed i na WYSTAWIE:evil_lol:
ktoś pytał czy laby i flaty są czesane? NIE MUSZĄ BYĆ:lol: ale mogą:cool1:
do zobaczyska na wystawach/ i pisać mi tam zaraz list w niebiosa o pogodę ...dobrą:cool3:/

• Replies 165
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='twipsy']Po raz kolejny powtarzam, że nic o mnie wiecie- więc się nie wypowiadajacie. Niemcy mają swoje zasady, które sa znane, inne kraje również i wyjeżdżając za granicę wiem czego się spodziewać. W Bytomiu startuje pierwszy raz i jestem rozczarowana informacją - której po prosu nie ma i o to mam żal - wszystko na ostatnią chwilę - a plan sedziowania dalej nie działa. Wiem co to jest stac w sekretariacie po numerek - niestety zbyt dobrze - dlatego juz się denerwuje - byc moze na zapas. Ale jeśli organizacja wystawy śledzi forum zamiast działać to się już niczemu nie dziwię.
a propos - niestety wiem co to znaczy pomagać przy organizowaniu wystaw i wierzcie mi nie mam wtedy czasu na nic nawet na forum.
Powodzenia organizatorzy
twipsy-przeca nikt Cie nie zmuszał,abyś psa zgłaszała na bytomską wystawę,hehehe

Posted

Jagoodka napisał(a):
Nie chcesz to nie przyjeżdżaj.
Oddział w Bytomiu nie jest pierwszym, który nie wysłał potwierdzeń (a zaznaczam, że to pierwszy raz się zdarzyło). Poza tym Litwini i Czesi numerków też nie wysyłają.

obronię troszkę braci Czechów, bo jak dotąd nawet jadąc na klubówkę miałam numerek wcześniej:) (choć zobaczymy jak teraz będzie przed Brnem). Dla mnie kolejki po numerki, to nie problem - w takim "ogonku" można poznać nowych ludzi, pogadać o psach....
Sam Bytom dla mnie ma wielki plus z zeszłego roku za ringi - takie wielkie, a ja dla prezentacji csv, to dość istotne, bo nawet zwierzaki biegnące na początku bez wzorcowego ułożenia głowy i ogona, można skorygować (nadać tempo).

Posted

owszem Czesi i Litwini wysyłają - ja zawsze z Litwy mam potwierdzenie i numerek pocztą - do Czech zgłaszałam tylko raz ale też miałam numerek pocztą :-)
co do Bytomia i Częstochowy - tu bywa loteria :-( dlatego od 2 lat odpuszczam sobie te wystawy :(

Posted

Jagoodka napisał(a):

Oddział w Bytomiu nie jest pierwszym, który nie wysłał potwierdzeń (a zaznaczam, że to pierwszy raz się zdarzyło).

Oj Jagoodka to akurat nie prawda, bo w zeszłym roku sytuacja była taka sama, też nie wysłano potwierdzeń.
Nie mniej jednak posłuchano próśb wystawców, sekretariat z numerkami zrobiono na dworze pod namiotem. Same numerki podzielono na kilka stanowisk i nie było jakiś specjalnych kolejek, wszystko szło sprawnie, wiec ludzie spokojnie, bez nerwów skoro w tamtym roku się udało, to dlaczego w tym ma nie wyjść.

Posted

Czy ktoś wie jakie warunki są teraz w miejscu, w którym ma odbyć się wystawa? Trzeba kupować psu skrzydełka, czy można się obejść? ;-)
Coś czuję, że to będzie powtórka z zeszłorocznego Nowego Sącza.:lol:

Posted

meilan-ka napisał(a):
Z
Wszyscy krzyczący na tym forum moim zdaniem nigdy nie przyłożyli ręki do organizacji jakiejkolwiek wystawy! Ja proponuje najpierw popracować a potem krzyczeć!
Pozdrawiam oddział w Bytomiu.

Ręki nie przyłożyłem tylko zawsze portfel otwieram !!!!

Posted

Justyna, ale mi chodzi konkretnie o miejsce wystawiania psiaków. ;-) Szykować kalosze, czy nie będzie "bagnistego" terenu i zwykłe buty wystarczą?

Posted

A mnie się podoba system , który już spotkałam w kilku miejsca w Europie.

Odbiór numerków załóżmy pól godziny przed oceną przy ringu. Są tam tylko numery psów ocenianych na danym riingu. Do wydania powiedzmy 70 numerów, od razu odchaczane jest kto się zjawił . Nie ma kolejek.

Spotkałam się z tym i w Niemczech i Chorwacji i na Węgrzech bodajże też.

System ten próbuję przeforsować i u nas.

Oczywiście dotyczy to psów wcześniej opłaconych , ale te nie opłacone i tak zawsze grzęzły w sekretariacie i kasie.

Posted

Litwnini wysyłają potwierdzenia tylko na CACIBówki, a Czesi wysyłaja potwierdzenia ale BEZ NUMERKÓW, numerki odbiera sie na ringu przed oceną.
Beatka coś z ta Twoją pamięcią ostatnio kiepsko...

Posted

no i wszystko jasne, na stronie oddziału rozpiska i na sobotę i na niedzielę, dla tych którzy jutro z domu wyjadą to chyba wystarczy;)

Posted

Jagoodka ja ma problem, gdyż sobotni wykaz wystawców dostępny jest dopiero od kilku godzin i właśnie zauważyłam, że przy moim nazwisku jest tylko jeden numer i w planie sędziowania nie została uwzględniona moja druga suka. Zgłaszałam ją tego samego dnia, co drugą - 3 maja otrzymałam oba potwierdzenia automatyczne na e-mail. Są obie opłacone i na dwa dni przed wystawą dowiaduję się, że jedno zgłoszenie nie zostało zatwierdzone. W dodatku jutro biuro oddziału jest nieczynne. Mogłabyś jakoś pomóc??

Posted

Jagoodka napisał(a):
Wiem, że długowłose - niestety na dworze... - też mam spaniela, więc wiem co to znaczy spaniel w taką pogodę... - oby w niedzielę było ładniej :)

Dzięki za info, przekażę na forum spanielowym. ;)

Posted

Ania&Kasia napisał(a):
Nie wie ktoś czy pojawi się coś takiego jak lista Młodych Prezenterów? (bo czasami jest do niektórych wystaw)

Jesli do tej pory nie ma to pewnie już się nie pojawi ;).