Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Iwona, ale to nie to samo ;)

Klatke trzeba sobie dobrze wybrac, bo te najtansze niestety sa malo stabilne.

Aneta, takie klatki mozna czesto kupic za granica na wystawach (nie wiem, czy u nas mozna juz kupic soft crate'a, na pewno sa klatki innych firm), ale przygotuj sie na spory wydatek ;)

Posted

W tej chwili mozna już te boxy kupic na naszych wystawach .Ostatnio widziałam je na wystawie w Rzeszowie.Napewno tez bedą w Katowicach.
Jest to bardzo wygodne i przede wszystkim lżejsze ( do przenoszenia) niż klatka.
Jutro własnie rozglądne się w Katowicach na wystawie bo noszenie duzej klatki to nie na moje siły.

Posted

Polecam Wam tego typu klatki.Z powodzeniem z takiej nieco innego typu korzystamy z Bafiśką.

Nasz budka bardzo prosto się rozkłada i jest łatwa w transporcie. Nie ma dodatkowego stelarza, tylko wbudowane linki nadające sztywności.

Posted

puli napisał(a):
Te czeskie są dobre.Nie wiem jak z trwałością ale widziałam,że są starannie wykończone.Mógłby kupić ktoś kto jedzie do Ostravy.

Anetka, ja jadę do Ostravy więc pooglądam:)))

Posted

DogBaga ja mam, i mnie sie nie sprawdził. Przynajmniej przy moich psach które zawsze maja odmienne zdanie co do zamkniecia.Ostatnio testowo chowałam tylko malutka charcikczke waga 3,5 kg, i zapylała razem z namiotem jak chomiczek w kołowrotku:cool3: Ale jezeli pies jest grzeczny, spokojny, nie skacze i za bardzo sie nie kreci ( taki typu wchodze w klatke i zasypiam) to na pewno patent jest super. ( tylko najpierw trzeba sie nauczyc toto złozyc i w plecak spakowac, moj mąż nie umie i juz dwa razy wracał z wystawy z rozłozonym wduszonym w bagaznik :evil_lol: )

Posted

aneta...i..bouvier napisał(a):
a to w takim razie dla duzego bouvika to raczej ta nie plecaczkowa hehehe bo jak sie rozpedzi to go bede po calej wystawie ganiac ehehhehe

Właśnie tak Anetko:)))
Moja klateczka zdała egzamin na 5+ więc bardzo polecam:)))

Posted

Tak jak pisała Martyna - w Wilnie NARESZCIE kupiłam super klatkę firmy Sof-Crate

http://www.doolittlespetproducts.com/softkrates.html

Szukałam jej ponad pół roku, próbowałam ściągnąć ze Stanów, ale był problem. No i w końcu kupiłam!! :multi:

Za klatkę o rozmiarze L (42Lx28Wx31H N-42), dałam ok. 440 pln.

W klatce spokojnie zmieszczą się dwa goldeny.
Jest stabilna, przewiewna (większość klatek jest na maksa zabudowana, a mój Borys lubi "fresh air" :loveu: ), nie jest zbyt ciężka, mieści się w bagażniku kombi (choć trzeba troszkę pokombinować :lol: ).
Generalnie wygląda dosyć solidnie.

Posted

Przeżyłam przed chwilą szok:evil_lol:- na katowickiej wystawie kupiłam dog-bag firmy Karlie- nie jest może taki super jak prezentujecie, ale uważam,że dla małego 5 kilogramowego pieska w zupełności wystarczy:lol:- z ciekawości przeglądam internet i znajduję w sklepie intern. identyczne(tej samej firmy) w cenie 379,PLN- co mnie zszokowało? ja dałam 130 PLN:lol: