Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Iza i Avanti napisał(a):
Furciaczku! Skoro Lordzik pojechał to mogę zrobić Neronowi allegro i gratkę ;-) Tylko daj mi znać!

Dziekuje:loveu: ale juz sie nauczylam sama wystawiac:lol:

• Replies 236
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

furciaczek napisał(a):
(...) ludziska nie zdaja sobie sprawy jakie to cudowne zwierzaki :(

Jedna z ras moich marzeń/ fanaberii. :roll: Widuję takie na spacerach, z podziwem na nie patrzę, z podziwem patrzę na ich wpatrzenie w właścicieli.

Posted

majqa napisał(a):
Jedna z ras moich marzeń/ fanaberii. :roll: Widuję takie na spacerach, z podziwem na nie patrzę, z podziwem patrzę na ich wpatrzenie w właścicieli.

Na dluzsza mete potrafia byc strasznie upierdliwe:evil_lol:
Musza miec zawsze wlasciciela na oku, laza za Toba jak cien, obojetnie gdzie nie idziesz, co nie robisz pies idzie za Toba.
Obcych ludzi traktuja dosc obojetnie, z goscmi owszem sie przywitaja, pomiziaja jak juz ktos znajomy, pobawia ale za chwile przychodza klada sie obok Ciebie i uwaznie obserwuja czy aby napewno Pani bezpieczna:loveu:
W domu zazwyczaj leniwe kluchy kanapowe, takie ciapy potykajace sie o wlasne nogi, wstajace tylko dlatego ze wlasciciel sie przemiszcza. Na spacerach energiczne, sportowcy wsrod molosow, rewelacyjni towarzysze dlugich spacerow, dobrze wychowany corsiak trzyma sie zawsze blisko, nie znika gdzies daleko- on zawsze patrzy na wlasciciela, podbiega od czasu do czasu sprawdzic czy wsio OK.
Niema co ukrywac, nie sa to psy latwe, same sie nie wychowuja...bycie wlascicielem tego psa wiaze sie z ogromna odpowiedzialnoscia, masa pracy, konsekwencji i cierpliwosci potrzebna jest by wychowac corso...ale efekty tej pracy sa megafantastyczne:loveu:

Posted

Szarotka napisał(a):
Hm brzmia zachecajaco :):) pewnie nie szczakaja jak niektore co tu za mna lezy i jak tylko uslysz jakis podejrzany szmer to sie drze :):)

Nie sa jakies szczekiliwe...moja suka pierwszy raz szczeknela w wieku 2 lat...na spacerku to bylo...na zawal prawie padlam bo sie nie spodziewalam i myslalam ze leci jakis obcy wieeelki pies pozagryzac te moje:evil_lol:
Nauka dawania glosu na komende trwala rok...przez ten czas na komende glos zaczynala sie slinic jak opetana:lol:
A teraz jak juz sie nauczyla to jak ktos puka do drzi to drze morde rowno ze sznupem...ale olewa np. ludzi gadajacyh pod oknem, czy pukajacyh do sasiadow...a sznup to pyszczy nawet na latajace muchy.
CCty raczej takie srednio szczekajace, choc pewnie zadzaja sie i takie co naduzywaja zdolnosci wokalnych ;)

Posted

No wiec moja to jest taka czujna, ze mozna oszalec. Idzie na noc spac do piwnicy uzytkowej, bo nikt w domu by nie spal.
No, ale na spacerze moze chodzic bez smyczy i nikt i nic jej nie interesuje, nie goni zwierzyny ( 2 metry to gora, wyjatek wiewiorki ), moge ja wypuscic przed dom i tez nigdzie nie pojdzie.

Posted

Szarotka napisał(a):
(...) na spacerze moze chodzic bez smyczy i nikt i nic jej nie interesuje, nie goni zwierzyny ( (...) moge ja wypuscic przed dom i tez nigdzie nie pojdzie.

Padłam z zazdrości. Szczęściara z Ciebie. :-)

Posted

majqa napisał(a):
Pisz mi tak dalej Furciaczku, kop leżącego... :evil_lol: Bez dwóch zdań, zwłaszcza po Twoim rozwinięciu tematu, istne perły.

Poczekaj..wpadne na kaw z Fur albo innym CCtem:diabloti::evil_lol:
Perly...czy ja wiem, jest maasa minusow, rzeczy wkrzajacych, irytujacych...np. jesli masz CC i innego psa to tego drugiego trzeba regularnie wycierac bo caly obglucony...stoliki na kawe czy inne dlikatniejsze mebelki przy napadzie glupawki czy radosci po powrocie wlasciciela lamia sie pod naporem psiej doopinki....ogrodzenie trzeba miec mega porzadne...moja to taran, drewniane juz kilka razy rozwalila...inny corsiak solidna brame zabetonowana w ziemi pokonal (tu systematycznie nad tym pracowal:diabloti: ) Chrapia jak opetane, rozpychaja sie w lozku, uwielbiaja dawac buziaczki...co wcale nie jest przyjemne:evil_lol:
No i kiepskie hamulce maja...raz na spacerku Fur zapomniala mnie ominac szalejac z Prezesem...tak mi skubana w nogi wywalila ze zrobilam fikolka i glowa o beton zarylam tracac przytomnosc i doznajac urazu kolana:evil_lol:
Ale poza tym to super psy:evil_lol:

Musze chyba do psychiatry sie udac...obsesyjnie wrecz kocham te psy...

Szarotka napisał(a):
No wiec moja to jest taka czujna, ze mozna oszalec. Idzie na noc spac do piwnicy uzytkowej, bo nikt w domu by nie spal.
No, ale na spacerze moze chodzic bez smyczy i nikt i nic jej nie interesuje, nie goni zwierzyny ( 2 metry to gora, wyjatek wiewiorki ), moge ja wypuscic przed dom i tez nigdzie nie pojdzie.

Ja nie mam gdzie swojego szczekacza przymknac, szczescie ze w miare daje sie uspokic i jak mu kazesz to sie zamknie...ale co sie czlowiek obudzi to sie obudzi...

Posted

Moja jak ryknie to cala ulice obudzi :):) dlatego w nocy nie mogla by szczekac. I tak co w dzien odszczeka to jej.
Dlatego Maya i Ming spia w basemencie, Maya bo szczeka a Ming bo gada po nocach :):)

Posted

Szarotka napisał(a):
Moja jak ryknie to cala ulice obudzi :):) dlatego w nocy nie mogla by szczekac. I tak co w dzien odszczeka to jej.
Dlatego Maya i Ming spia w basemencie, Maya bo szczeka a Ming bo gada po nocach :):)

Gadajacy pies to dla mnie nowosc:evil_lol:

Posted

furciaczek napisał(a):
np. jesli masz CC i innego psa to tego drugiego trzeba regularnie wycierac bo caly obglucony...

zapomniałaś do ogluconych dodać ściany, drzwi, meble, lustra a także spodnie własne i innych towarzyszów spaceru ;-)

ale moje jak cień za mną nie łażą... w domu śpią i maja w doopkach czy pańcia w tym czy innym pokoju, ufffa

no a na rozpychanie w łóżku najlepsze są psie posłania :siara:

Niniejszym melduję sie u chłopaków.
Jesteście pewne (pewni? jest tu jakiś mencizna?) wieku Nerona? W życiu nie dałabym mu 9 lat... wygląda młodziej od mojej 6-cio letniej Biśki! :o
A Toro śliczny szczyl, szybko ktoś się nim zauroczy... jestem pewna!