Kago Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 furciaczek napisał(a):Kasiu a powiedz jakie beda koszty kastracji, pojecia nie mam jak to wyglada w przypadku wnetra...ale pewnie drozej. Mój wet to kochany gość:) Już zadeklarował, że zrobi to "po kosztach" ze swojej strony i zapyta lekarza asystującego czy nie chciałby czasem się swojej części zrzec:) W każdym razie, dlatego pisałam o "przygotowaniu do kastracji", że koszt zależy od tego czy jajeczko jest płytko czy głęboko w jamie brzusznej. Wtedy jest to albo krótszy i prostszy, albo bardzie skomplikowany i dłużej trwający zabieg. Po niedzieli wszystko opiszę, bo teraz muszę trochę popracować zawodowo:) i nie dam rady jechać z Toro do weta wcześniej niż w poniedziałek po południu. Dodatkowo ogłoszenie o Toro będzie na stronie lecznicy w dziale psów do adopcji. Quote
mala_czarna Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 O, Kago, złapałam Cię tu :) Słuchaj, jako, że po ostatnich akcjach mam straszne schizy, czy Ty sądzisz, że Kosteczka na 100% jest po sterylce? Sory za durne pytanie, ale nie chcę póxniej niespodzianek ;) Quote
anouk92 Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 mala_czarna napisał(a):O, Kago, złapałam Cię tu :) Słuchaj, jako, że po ostatnich akcjach mam straszne schizy, czy Ty sądzisz, że Kosteczka na 100% jest po sterylce? Sory za durne pytanie, ale nie chcę póxniej niespodzianek ;) Mała czarna czy Ty czasem nie przesadzasz??? Kosta pojechała do hoteliku prosto z klinki po sterylce. Miała fartuszek i szwy posterylkowe. Same z Aga35 ją oglądałyśmi i chyba Kago ją widziała jak ją wiozła, chyba że się mylę. Quote
mala_czarna Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 anouk92 napisał(a):Mała czarna czy Ty czasem nie przesadzasz??? Kosta pojechała do hoteliku prosto z klinki po sterylce. Miała fartuszek i szwy posterylkowe. Same z Aga35 ją oglądałyśmi i chyba Kago ją widziała jak ją wiozła, chyba że się mylę. Ale bez nerwów. Nie chce po prostu póxniej mieć takich akcji jak z Tosią :) Quote
Kago Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 mala_czarna napisał(a):Ale bez nerwów. Nie chce po prostu póxniej mieć takich akcji jak z Tosią :) Kama, z pewnością odebrałam ją bezpośrednio od weta i z pewnością miała szwy - tak jak ci powiedziałam przez tel - zdejmowałam je u mojego weta. Nie powinno być żadnych niespodzianek:crazyeye: sterylka wpisana jest w książeczkę Quote
mala_czarna Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Kago napisał(a):Kama, z pewnością odebrałam ją bezpośrednio od weta i z pewnością miała szwy - tak jak ci powiedziałam przez tel - zdejmowałam je u mojego weta. Nie powinno być żadnych niespodzianek:crazyeye: sterylka wpisana jest w książeczkę Przepraszam, po prostu ten post napisałam zanim zadzwoniłam do Ciebie :oops: Quote
furciaczek Posted April 22, 2010 Author Posted April 22, 2010 Kago napisał(a):Mój wet to kochany gość:) Już zadeklarował, że zrobi to "po kosztach" ze swojej strony i zapyta lekarza asystującego czy nie chciałby czasem się swojej części zrzec:) W każdym razie, dlatego pisałam o "przygotowaniu do kastracji", że koszt zależy od tego czy jajeczko jest płytko czy głęboko w jamie brzusznej. Wtedy jest to albo krótszy i prostszy, albo bardzie skomplikowany i dłużej trwający zabieg. Po niedzieli wszystko opiszę, bo teraz muszę trochę popracować zawodowo:) i nie dam rady jechać z Toro do weta wcześniej niż w poniedziałek po południu. Dodatkowo ogłoszenie o Toro będzie na stronie lecznicy w dziale psów do adopcji. Super, czekam w takim razie na wiesci. Daj znac czy skontaktowala sie z Toba Pani zainteresowana adopcja chlopaka, chcialby wpasc do hotelu, zabrac Torcia na spacerek itd. Podalam jej nr tel do Ciebie zebyscie jakos sie tam ustawily. Wizyta przedadopcyjna juz powoli sie szykuje, Pani zna warunki adopcji, zgadza sie na wszystko. Mysli tez o adopcji Oscara ale ze Torcio blizej wiec do niego zajzy. Ona w ogole to chcialby dwa adoptowac...ale ja nie jestem cos optymistycznie nastawiona...wydaje sie byc rozsadna itd ale wiadomo... Quote
mala_czarna Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 No w końcu znalazłam wątek, bo mi gdzieś wcięło subskrypcję :roll: Macie Ciotki foty Toro. Świeżutkie, dzisiaj robiłam. Quote
furciaczek Posted April 24, 2010 Author Posted April 24, 2010 Ale przystojniak! Choc jak tak na niego patrze teraz to bardziej DC przypomina hihi Dorzuce do ofloszen, slicznie dziekuje za zdiecia:) Quote
agaga21 Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 piękny pies :) choć kompletnie nie znam się na cc-tach i nie wiem, czy on cc-towy czy canarowy(na canarach też się nie znam:evil_lol:) w każdym razie bardzo imponujacy:loveu: Quote
mala_czarna Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Faktycznie pieruńsko podobny do DC. Spójrzcie same :) Quote
furciaczek Posted April 26, 2010 Author Posted April 26, 2010 U torcia ten przyciety ogonek mylacy u DC kopiuje sie uchole a ogon zostawia ale zdecydowanie glowa postura kanarkowata bardziej...ale nie badzmy rasistami CC czy DC co za roznica, trzeba mu Raz dwa domek znalezc. Quote
Kago Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Kama, wieeelkie dzięki za fotki:) nie mogę sobie z moim zdezolowanym aparatem poradzić. Nasz Toro to krzyżówka coś mi się wydaje, niestety. Mądry bardzo ktoś sobie tak miksuje dwie dość wymagające rasy... Toro jak widzę z Kamą na spacerek poszedł równie grzecznie co ze mną:) Pani w sprawie adopcji się ze mną skontaktowała. Porozmawiałyśmy sobie chwilkę. Potwierdziła, że warunki zna - uświadomiłyśmy ją wyjątkowo skutecznie, bo potwierdziła, że już pani Małgosia i pani Iwonka i ktoś jeszcze, ale ona już nie pamięta imienia, ale sią na wszystko zgadza:) Umówiłyśmy się na telefon w tym tygodniu dzień przed wizytą. Ja oczywiście jestem na "nie", bo kojec i wypuszczanie nocą, ale mną się nie należy przejmować, bo zawsze jestem na "nie", a póki nie zobaczę kobietki moge sobie być na "nie" albo na "tak"... Pani ma już ONka i jeszcze w domu jakiegoś pieska i tylko się obawiam co do czasu, który będzie mogła poświęcić Toro, ale ja teraz też moge go na długi spacer wyprowadzić raptem 3 razy w tygodniu, no tyle, że w hotelu jest na teren wypuszczany w ciągu dnia. Pożyjemy - zobaczymy Quote
mala_czarna Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Kago, muszę się kurna do czegoś przyznać. No dupa blada, Beata chłopaka trzymała, a ja cykałam fotki. Spietrałam, bałam się go brać na spacer razem z Kostką :oops::lol: Quote
Kago Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Oj cykorku, dużo straciłaś, bo z gościem spaceruje się fan-ta-sty-cznie, ale i tak Ci dziękuję:) dzisiaj do niego jadę to mu zrekompensuję to pozowanie do zdjęć zamiast spacerowania:) Quote
furciaczek Posted April 26, 2010 Author Posted April 26, 2010 Eeee niepodoba mi sie wizja wypuszczania psa tylko na noc bez kontaktu z czlowiekiem...toc to zywe stworzenie jest;/ przynajmniej Torcia nie widze w takich warunkach...jestem chwilowo odcieta Od neta wlaze z telefonu wiec jak cos to dzwonic Quote
GameBoy Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/184555-torebka-solar-czekoladowe-miniaturki-alkoholi-baleriny-i-plecak-do-4.05-g-20-na-CC?p=14576775#post14576775 Quote
furciaczek Posted May 1, 2010 Author Posted May 1, 2010 Dzieki Gb za bazar...mam nowe informacje i pewne fakty na temat Torcia ale najpierw chce z kago cos przedyskutowac ;) Quote
bebcik Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 [quote name='furciaczek'].mam nowe informacje i pewne fakty na temat Torcia ale najpierw chce z kago cos przedyskutowac ;)[/QUOTE] brzmi tajemniczo i pobudza ciekawośc... napisz jak najszybciej, please Quote
furciaczek Posted May 3, 2010 Author Posted May 3, 2010 Torcio jest rodowodowym 2 letnim DC, rozmawialam z hodowca bardzo chce pomoc w szukaniu domku dla chlopaka- naprawde fajny gosc. Trzeba jeszcze tatoo potwierdzic ale z tego co do tej pory udalo sie ustalic mozna miec prawie 100% pewnosc ze to ten psiak o ktorym hodowca mowil. Jak bede miec nowe wiesci dam znac, zainteresowanie chlopakiem jest duze...wyslalam kilka mali z ankieta przedadopcyjna itd czekam na dpowiedzi....nie bylo mnie kilka dni i sie nazbieralo wiadomosci :) Dlugo chlopak nie posiedzi chyba hihi Quote
furciaczek Posted May 3, 2010 Author Posted May 3, 2010 [quote name='mala_czarna']Czyli jednak dog kanaryjski????[/QUOTE] Na to wychodzi :) Co to za cudo u Ciebie w avku??:loveu::loveu: Quote
Recommended Posts