furciaczek Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Cane Corso- pies wyjatkowy, dumny, odwazny, bezgranicznie oddany wlascicielowi i jego rodzinie. Corsiaki czlapia sie za wlascielem krok w krok, chyba kazdy opiekun psa tej rasy moze to powtwierdzic...ile razy potknelam sie o wielkie cielsko czekajace pod drzwiami toalety...ciezko zliczyc:evil_lol: Pomimo odstraszajacego wygladu sa wspanialymi towarzyszami, przyjacolmi...strata wlasciciela to dla Corso bardzo ciezkie przezycie...ten pies musi miec kogos kogo moze kochac...bez czlowieka bardzo szybko gasnie, zamyka sie w sobie... Prosze nie przechodzcie obojetnie obok tych psiakow tylko dlatego ze sprawiaja wrazenie psow niebezpiecznych... Wstawiam filmik z Ecia ktora od jakiegos czasu jest juz w nowym domu...powiedzcie jak tu nie kochac tych wielkich klusek?? http://www.youtube.com/watch?v=8yVLg1DPKH4 http://www.youtube.com/watch?v=qS4u2IYrOf8 TORO- jest mlodym ok rocznym psiakiem rowniez w typie CC, przebywal w tym samycm schronisku co Neron. Koszmar psa zaczal sie w listopadzie. Torcio bardzo ladnie podrozuje samochodem, jest grzeczny, spokojny. Pomimo pobytu w schronisku nie stracil zaufania do ludzi, lubi glaskanie, mizianie, widac bardzo brakowalo mu kontaktu z czlowiekiem. Gdy tylko ktos sie nim zainteresuje radosnie kreci doopka:loveu: Psisko jest juz w hotelu, oplacony do konca kwietnia (plus 2 tyg ktore zostaly po Lordzie)...ale co dalej? Tu widac ze to jeszcze dzieciak jest... [SIZE="4"] POTRZEBNE DEKLARACJE I POMOC W OGLOSZENIACH!!! Deklaracje stale: kago 100zl furciaczek 100zl Wplaty jednorazowe: 300zl - zostalo po Eci:loveu: hotel oplacony do konca kwietnia 250zl furciaczkowa ( hotel oplacony do konca maja) 500zl kastracja (oplacone) Potrzebne 100zl na oplacenie hoteliku za czerwiec! Na poczatku byly dwa Corsiaki, niestety Neron zostal poddany eutanazji z powodu agresji. Quote
furciaczek Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Wunia napisał(a):ale wielkopies wspaniały :D:D:D Jak widac nie dosc wspanialy by zaslugiwac na bezpieczna i spokojna starosc....ehhh cosik pesymistyczna dzisiaj jestem. Dzieki ze zajzalas:loveu: Quote
amica Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Jestem :) Pies wygląda na zadbanego i naprawdę jest cudny. Może uda mu się znaleźć dom właśnie dzięki temu, że dopiero trafił do schronu i wygląda b. dostojnie i na pewno jest nauczony podstawowych rzeczy. Ze względu na wiek nie ma obawy, że bedzie wymagał szalonych zabaw czy wielogodzinnych spacerów. To są plusy, które może przeważą na jego korzyść i dadzą ma szansę na normlaną starość. Quote
furciaczek Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 amica napisał(a):Jestem :) Pies wygląda na zadbanego i naprawdę jest cudny. Może uda mu się znaleźć dom właśnie dzięki temu, że dopiero trafił do schronu i wygląda b. dostojnie i na pewno jest nauczony podstawowych rzeczy. Ze względu na wiek nie ma obawy, że bedzie wymagał szalonych zabaw czy wielogodzinnych spacerów. To są plusy, które może przeważą na jego korzyść i dadzą ma szansę na normlaną starość. Mam nadzieje ze masz racje :) Ja mam slabosc do psich staruszkow...."nasz" Lordzio, w podobnym wieku juz od wielu miesiecy czeka w hotelu na nowy dom... Ale ten blekitny...a ludzie kochaja blekitne corsiaki:loveu: Quote
furciaczek Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 dineh napisał(a):moge zrobić banerek ale z jakim napisem ?? Bede bardzo widzieczna, ja niestety jak widac totalne beztalencie w tym temacie:oops: Napis hmm "9 lat wiernosci a teraz..." cos mniej wiecej takiego. Dziekuje:loveu: Quote
dineh Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Nie ma za co..jestem początkująca więc jeśli będzie cokolwiek nie tak proszę pisać zmienię poprawie :) banerki: Quote
AGA35 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 tak naprawdę to tylko tyle o nim wiadomo co powiedzieli w schronie . Córka się bała i go oddali .ogólnie spokojny choc jak podszedał do niego pracownik i popatrzył " z góry ' to pokazał jakie ma ładne zą bki . Natomiast nasza katarzyna kago ujarzmiła cwanika i bardzo ładnie wspłópracował z adparatem . Zdjęć mam więcej także mogę na emaila wysłać. Quote
furciaczek Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 [quote name='dineh']Nie ma za co..jestem początkująca więc jeśli będzie cokolwiek nie tak proszę pisać zmienię poprawie :) Dziekuje :) [quote name='AGA35']tak naprawdę to tylko tyle o nim wiadomo co powiedzieli w schronie . Córka się bała i go oddali .ogólnie spokojny choc jak podszedał do niego pracownik i popatrzył " z góry ' to pokazał jakie ma ładne zą bki . Natomiast nasza katarzyna kago ujarzmiła cwanika i bardzo ładnie wspłópracował z adparatem . Zdjęć mam więcej także mogę na emaila wysłać. Bede wdzieczna za zdiecia: adopcjecc@ymail.com Quote
furciaczek Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 Nadalam mu imie- Neron...jakos tak mi sie nasunelo. Quote
Wunia Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 furciaczek napisał(a):Nadalam mu imie- Neron...jakos tak mi sie nasunelo. jak ulał pasuje ;) Quote
furciaczek Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 Prawdopodobnie Neronek trafi do hotelu w Konstancienie, ale jeszcze nic pewnego...choc mam nadzieje ze wszystko pojdzie po naszej mysli. Quote
A.Matyja-Mierzecka Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 ten pies jest przerażony...szok... Quote
AGA35 Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 [quote name='furciaczek']Prawdopodobnie Neronek trafi do hotelu w Konstancienie, ale jeszcze nic pewnego...choc mam nadzieje ze wszystko pojdzie po naszej mysli.[/QUOTE] Super wieści ! Trzymamy kciuki :) Quote
furciaczek Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 Zapraszam rowniez do odwiedzin u Oscara, psisko tez z Klembowa, super psiak:loveu: http://www.dogomania.pl/threads/182140-CANE-CORSO-wersja-sport-Szukamy-domu-pomoc-w-ogloszeniach-mile-widziana Quote
furciaczek Posted April 1, 2010 Author Posted April 1, 2010 Jesli wizyta przedadopcyjna przebiegnie pomyslnie i jesli dojdzie do adopcji Lordzia to Neronek wskoczy na jego miejsce....jesli nie...to i tak raczej go wyciagniemy zeby sie nie zmarnowal w schronisku....piekny jest to moze nie utknie w hotelu na wieki. Quote
Marta67 Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 po takie cudo to powinny się kolejki ustawiać :) Quote
Recommended Posts