Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cane Corso- pies wyjatkowy, dumny, odwazny, bezgranicznie oddany wlascicielowi i jego rodzinie.
Corsiaki czlapia sie za wlascielem krok w krok, chyba kazdy opiekun psa tej rasy moze to powtwierdzic...ile razy potknelam sie o wielkie cielsko czekajace pod drzwiami toalety...ciezko zliczyc:evil_lol:
Pomimo odstraszajacego wygladu sa wspanialymi towarzyszami, przyjacolmi...strata wlasciciela to dla Corso bardzo ciezkie przezycie...ten pies musi miec kogos kogo moze kochac...bez czlowieka bardzo szybko gasnie, zamyka sie w sobie...
Prosze nie przechodzcie obojetnie obok tych psiakow tylko dlatego ze sprawiaja wrazenie psow niebezpiecznych...
Wstawiam filmik z Ecia ktora od jakiegos czasu jest juz w nowym domu...powiedzcie jak tu nie kochac tych wielkich klusek??
http://www.youtube.com/watch?v=8yVLg1DPKH4

http://www.youtube.com/watch?v=qS4u2IYrOf8

TORO- jest mlodym ok rocznym psiakiem rowniez w typie CC, przebywal w tym samycm schronisku co Neron.
Koszmar psa zaczal sie w listopadzie.
Torcio bardzo ladnie podrozuje samochodem, jest grzeczny, spokojny. Pomimo pobytu w schronisku nie stracil zaufania do ludzi, lubi glaskanie, mizianie, widac bardzo brakowalo mu kontaktu z czlowiekiem. Gdy tylko ktos sie nim zainteresuje radosnie kreci doopka:loveu:
Psisko jest juz w hotelu, oplacony do konca kwietnia (plus 2 tyg ktore zostaly po Lordzie)...ale co dalej?

Tu widac ze to jeszcze dzieciak jest...

[SIZE="4"]
POTRZEBNE DEKLARACJE I POMOC W OGLOSZENIACH!!!

Deklaracje stale:
kago 100zl
furciaczek 100zl

Wplaty jednorazowe:
300zl - zostalo po Eci:loveu:

hotel oplacony do konca kwietnia
250zl furciaczkowa ( hotel oplacony do konca maja)
500zl kastracja (oplacone)

Potrzebne 100zl na oplacenie hoteliku za czerwiec!

Na poczatku byly dwa Corsiaki, niestety Neron zostal poddany eutanazji z powodu agresji.

• Replies 236
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wunia napisał(a):
ale wielkopies wspaniały :D:D:D

Jak widac nie dosc wspanialy by zaslugiwac na bezpieczna i spokojna starosc....ehhh cosik pesymistyczna dzisiaj jestem.
Dzieki ze zajzalas:loveu:

Posted

Jestem :) Pies wygląda na zadbanego i naprawdę jest cudny. Może uda mu się znaleźć dom właśnie dzięki temu, że dopiero trafił do schronu i wygląda b. dostojnie i na pewno jest nauczony podstawowych rzeczy. Ze względu na wiek nie ma obawy, że bedzie wymagał szalonych zabaw czy wielogodzinnych spacerów. To są plusy, które może przeważą na jego korzyść i dadzą ma szansę na normlaną starość.

Posted

amica napisał(a):
Jestem :) Pies wygląda na zadbanego i naprawdę jest cudny. Może uda mu się znaleźć dom właśnie dzięki temu, że dopiero trafił do schronu i wygląda b. dostojnie i na pewno jest nauczony podstawowych rzeczy. Ze względu na wiek nie ma obawy, że bedzie wymagał szalonych zabaw czy wielogodzinnych spacerów. To są plusy, które może przeważą na jego korzyść i dadzą ma szansę na normlaną starość.

Mam nadzieje ze masz racje :)
Ja mam slabosc do psich staruszkow...."nasz" Lordzio, w podobnym wieku juz od wielu miesiecy czeka w hotelu na nowy dom...
Ale ten blekitny...a ludzie kochaja blekitne corsiaki:loveu:

Posted

dineh napisał(a):
moge zrobić banerek ale z jakim napisem ??

Bede bardzo widzieczna, ja niestety jak widac totalne beztalencie w tym temacie:oops:
Napis hmm "9 lat wiernosci a teraz..." cos mniej wiecej takiego.
Dziekuje:loveu:

Posted

tak naprawdę to tylko tyle o nim wiadomo co powiedzieli w schronie . Córka się bała i go oddali .ogólnie spokojny choc jak podszedał do niego pracownik i popatrzył " z góry ' to pokazał jakie ma ładne zą bki . Natomiast nasza katarzyna kago ujarzmiła cwanika i bardzo ładnie wspłópracował z adparatem . Zdjęć mam więcej także mogę na emaila wysłać.

Posted

[quote name='dineh']Nie ma za co..jestem początkująca więc jeśli będzie cokolwiek nie tak proszę pisać zmienię poprawie :)

Dziekuje :)

[quote name='AGA35']tak naprawdę to tylko tyle o nim wiadomo co powiedzieli w schronie . Córka się bała i go oddali .ogólnie spokojny choc jak podszedał do niego pracownik i popatrzył " z góry ' to pokazał jakie ma ładne zą bki . Natomiast nasza katarzyna kago ujarzmiła cwanika i bardzo ładnie wspłópracował z adparatem . Zdjęć mam więcej także mogę na emaila wysłać.

Bede wdzieczna za zdiecia: adopcjecc@ymail.com

Posted

[quote name='furciaczek']Prawdopodobnie Neronek trafi do hotelu w Konstancienie, ale jeszcze nic pewnego...choc mam nadzieje ze wszystko pojdzie po naszej mysli.[/QUOTE]

Super wieści ! Trzymamy kciuki :)

Posted

Jesli wizyta przedadopcyjna przebiegnie pomyslnie i jesli dojdzie do adopcji Lordzia to Neronek wskoczy na jego miejsce....jesli nie...to i tak raczej go wyciagniemy zeby sie nie zmarnowal w schronisku....piekny jest to moze nie utknie w hotelu na wieki.