tu_ania_tu Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Czy ktoś testował/użytkuje specjalne smycze do prowadzenia psa przy rowerze? Zaczęła się wiosna, pies skończył magiczny wiek i można z nim już na rowerku pojeździć. Generalnie ładnie biega przy nodze na komende bieg (jak zwalnia żeby coś powąchać to wyryczane BIEG działa i biegnie dalej) i przypuszczam że rower też będzie ok, tylko ten lęk że w kosmos wylecę jak kolos postanowi sobie coś wąchnąć w międzyczasie. A na smyczy być musi. Poradzicie coś?? Quote
Lucky. Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 A bez smycz nie może biec, w leśnych alejach, jeśli słucha się ? Ja również bałabym się jechać rowerem i sporym psem . W ogóle nie lubię rowerów więc nawet bez psa rzadko wsiadam na niego Quote
tu_ania_tu Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 niestety, ale nie mam do niego na tyle zaufania - las to zwierzyna, a zwierzyna to niestety instynkt i na to jeszcze nie znalazłam sposobu Quote
King@ Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 tu_ania_tu napisał(a):niestety, ale nie mam do niego na tyle zaufania - las to zwierzyna, a zwierzyna to niestety instynkt i na to jeszcze nie znalazłam sposobu Myślę, że w takiej sytuacji najlepsze jest trzymanie smyczy w ręku a nie zahaczanie o rower. Ja bym się bała że pies pociągnie mnie wraz z rowerem. Trzymając smycz w ręku mamy możliwość szybko zareagować Quote
Marta_Ares Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 moze smycz z amortyzatorem :) albo z fragmentem amortyzatora, zawsze jakoś odciąża przy nagłym pociagnięciu Quote
tu_ania_tu Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 King@ napisał(a):Myślę, że w takiej sytuacji najlepsze jest trzymanie smyczy w ręku a nie zahaczanie o rower. Ja bym się bała że pies pociągnie mnie wraz z rowerem. Trzymając smycz w ręku mamy możliwość szybko zareagować też myślę że to jest najbezpieczniejsze, tak już się nawet przymierzałam - smycz zahaczona o luźny kciuk pod kierownicą, tak zeby tylko lekko dłonia ruszyc i pozbyć sie kłopotu ;-) Marta_Ares napisał(a):moze smycz z amortyzatorem :) albo z fragmentem amortyzatora, zawsze jakoś odciąża przy nagłym pociągnięciu a można takie kupić?? widziałam w necie jakies smyczo-uchwyty przymocowywane do siodełka albo smycze do joggingu i na rower - takie które trzeba sobie przez klatke piersiowa przełożyc - każdy z pomysłów jest dla mnie niestety nie do wdrożenia w życie Quote
Lucky. Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Właśnie Marta_Ares tzn. jej Tzt takie robi ;) Quote
tu_ania_tu Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 Lucky. napisał(a):Właśnie Marta_Ares tzn. jej Tzt takie robi ;) juz się na privie zameldowała :-) fajna oferta, na pewno coś sobie wybiorę Quote
Recommended Posts