Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Axela_ napisał(a):
Ludzie powinni sprzątać po psach...

Nie lubię jak niechcący wejdę albo prawie wejdę w "minę" ; (

W USA nie ma czegoś takiego -kupy na chodniku czy nawet na trawie...

Jak nie posprzątasz to mandat 500 $ i nauczy się ! A w Polsce nikogo to nie obchodzi !

no właśnie,a ja podatek płącę za psy-ciekawe na co idą te pieniądze?kiedyś postawili kilka smietników na psie kupy i chyba z 2-3te słupki z woreczkami....i koniec....

• 4 weeks later...
Posted

u mnie w mieście były woreczki w parkach, ale wiadomo wandale powyciągali je . i teraz już nie są uzupełniane . nikt się tym nie przejmuje . na moim osiedlu tylko kilka osób sprząta po swoich psach .
ja usłyszałam od rodziców że jeśli nie będę sprzątała po psie to wql nie ma o nim mowy ! nie miałam wyjścia . może nie jest to zbyt przyjemne ale warto - bo rzeczywiście to nic przyjemnego gdy się w taką niespodziankę wejdzie . a tak owe możemy napotkać już nawet na środku chodnika ! masakra...

Posted

no to u nas nawet woreczków nie było ani specjalnych koszy . tylko kilka koszy na jednym osiedlu i to zapełnione śmieciami :roll: Strasznie brudno jest . Tyle śmieci i nikt tego nie sprząta :(
Ostatnio w drodze do szkoły , szłam chodnikiem i ominęłam ( na 1 kilometrze) jakieś 3 kupy ! :crazyeye:
Widać było że to jakiś owczarek niemiecki czy jakiś inny duży pies. Sądząc po jego pozostałościach po śniadanku . :cool3:

Posted

miasto o to nie dba. tylko później jest płacz jak straż miejska wlepi mandat..
powinniśmy dbać o czystość w naszych miastach i nie tylko ! niedługo to nie będzie gdzie kroku zrobić bo wszędzie będzie pełno takich nieprzyjemnych niespodzianek ; <

Posted

Prawdę mówiąc jak ktoś chce sprzątać, to ani specjalne kosze, ani rozdawane za darmo torebki nie są potrzebne :)
No a jak ktoś nie ma ochoty to zawsze coś będzie przeszkadzało - a to koszy za mało, a to torebek nie rozdają, a to inni nie sprzątają... ;)

Posted

myslę żeby poprosić lokalna gazete o pomoc-może zgodzą się pomóc,chciałabym wybrać się też do Urzędu Miasta,ale to po nowym roku-może i oni by cos poradzili:jakiś konkurs na najlepsze hasło,dobrze by było zorganizować takie akcje w szkołach podstawowych-niech maluchy wymyślaja,a przy okazji uczą się,jak ważne jest sprzątanie po psie.

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Powtórze się: mój znajomy, który zawsze zbierał kupki po swoim psiaku... dzisiaj stwierdził, że już tego nie będzie robił, bo jeśli po kupke swojego psa ma nurkować w odchodach zostawionych przez innych właścicieli to on dziękuje za takie coś. Powiedział, że będzie zbierał tylko w ekstremalnych przypadkach, kiedy psiak zrobi to w takim miejscu jak chodnik, klatka schodowa etc.
Z tego co mówił to spotykał się z kpiącymi spojrzeniami ludzi, którzy wyprowadzają swoje psy i bynajmniej nie dbają o czystość wokół.

Poza tym zadziałała na niego jakaś kampania społeczna, twierdząca, że nie warto sprzątać po pupilach. Hmmm, ciekawe.

• 2 weeks later...
Posted

dziwne spojrzenie na tą sprawę , jak by każdy tak myślał to w końcu byśmy się topili w tych odchodach .
dziwi mnie to ze jak piesek z robi w domu to właściciel sprząta ale na dworze już nie .
a potem dzieci czy ludzie starsi wchodzą w takie 'niespodzianki'.