dineh Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 podnoszę i dla ślicznych chłopczyków o domek proszę Quote
Majki1510 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 trzeba szybko działać, szkoda tych maluszków... one prawie w ogóle nie mają kontaktu z ludźmi, robią się dzikusy i strasznie się boją. A poza tym są przepiękne i przecudne!! Quote
NiJaSe Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 dostalam jedno zapytanie z gumtree , podawalam w ogloszeniu namiary tu podane ,pani posluzyla sie formularzem gumtree , podalam raz jeszcze mail i telefon i porosilam o skontaktowanie. Przed chwila odezwala sie do mnie na maila pani ze starego juz ogloszenia i szczeniorach mix husky , tamte juz w podmach ale podeslalam jej zdjecia tych szkrabow Quote
Tymonka Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 NIJaSE wielkie dzięki :)To teraz czekam , aż się pani odezwie . Quote
NiJaSe Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 mam cięzkie pytanie ;p , czy mniej więcej wiadomo jak duże mogą być psiaki ??? ;p Quote
Tymonka Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 wiadomo , bo znamy oboje rodziców (oba psiaki mieszkają na jednym podwórku , a inne raczej nie mają szans tam wejść) będą do kolana . Mam dodatkowo złe wieści , ojciec szczeniaków też jest do wydania bo nie szczeka :( zaraz wstawie zdjęcie . Quote
NiJaSe Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 o jaki uroczy szorściak :) , rety co za naród w tym kraju mieszka , rece opadaja :( szczeniaki to pół biedy , jakoś sie im znajdzie domy ale z nim bedzie gorzej Quote
Tymonka Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 To są bardzo zacofani ludzie , 1000 razy już próbowałam ich choć trochę uświadomić , ale niestety nie da się . Portos ( tak się nazywa tata maluchów) ma jeszcze trochę czasu , ale muszę mu coś znaleźć , boje się ,że zginie w jakiś dziwnych okolicznościach :( Najgorsze jest to ,że on jest kompletnie nie wychowany , niszczy wszystko co dostanie w zęby , pewnie będzie się załatwiał w domu i jak go dać do adopcji? Kombinuje , jak przekonać TZ , żeby go wziąć na tymczas . Quote
NiJaSe Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 mam dom dla tego czekoladowego :) , dobry dom a wrecz bardzo dobry dom :) , w Łomży da rade odebrać go z Wawy , czy damy jakos rade transport do Wawy zorganizowac ? Quote
Tymonka Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 Myślę , że da rado do Wawy za zwrot kosztów , powieccie mi jeszcze czy 6 tygodniowgo malucha można odebrać od mamy ?? Jedzą już same w miare ładnie , a skoro jest domek to chciała bym go na parę dni zabrać do siebie , żeby go trochę oswoić i nauczyć czegoś .Bo w tej chwili to jest dzikusek straszny .No i co z odrobaczaniem i szczepieniami ??Ja miałam na DT szczeniaki , ale one mamy nie miały i trafiły do mnie w wieku 2 tygodni i nie wiem czy mam z tymi postępować tak samo jak z moimi tymczasami ?? Quote
NiJaSe Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 spokojnie mozna miedzy 6 a 8 tygodniem to najlepszy moment na zabieranie szczeniorow od mamy , mysle ze odrobaczyc a szczepienia juz zostawie dziewczynie ,ktora go wezmie. Zdaje mi sie ze chyba trzeba i tak odczekac miedzy odrobaczanie i szczepianmi ,ale nie jestem na 100% pewna , daaawno nie mialam malucha w domu Quote
Tymonka Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 Ja moje odrobaczałam w 6 tygodniu , a szczepiłam w 9-10 tygodniu (chyba) , czyli ja zabieram szczyla do siebie na parę dni . Czy szczylek ma przyjechać do ciebie i ty dalej zajmiesz się adopcją ?? Quote
NiJaSe Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 tak zajme sie wszystkim co potrzeba , umowe mam podpisywac na siebie ? Quote
Tymonka Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 Tak , powiedz mi tylko kiedy szczyl może do Ciebie przyjechać, po świętach oczywiście ?? Czy mogła byś wyjechać po niego gdzieś na obrzeża Warszawy ?? Quote
NiJaSe Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 w sumie kiedy to bez znaczenia , byleby tylko nie przed 15 bo do tej godziny musze siedziec w pracy napisz mi prosze ile za transport trzeba , o i nie wiem czy nie wykorzystam tegoz transporu do przewozu kompa jak mozna ?:) , komp tez mialby jechac do mnie ;) gdyby cos podaje na wszelki wypadek namiary na mnie kom.662 193 687 mail; orpha@wp.pl Quote
Majki1510 Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 [quote name='NiJaSe']w sumie kiedy to bez znaczenia , byleby tylko nie przed 15 bo do tej godziny musze siedziec w pracy napisz mi prosze ile za transport trzeba , o i nie wiem czy nie wykorzystam tegoz transporu do przewozu kompa jak mozna ?:) , komp tez mialby jechac do mnie ;) gdyby cos podaje na wszelki wypadek namiary na mnie kom.662 193 687 mail; orpha@wp.pl transport możesz maksymalnie wykorzystać;) tylko mam prośbę - którego konkretnie mam zabrać, bo wezmę go dzis po pracy a nie chcę sie pomylić :evil_lol: Quote
Majki1510 Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 najlepiej z tego pierwszego zdjecia, gdzie w kolejności siedzi brązowy, biszkopcik i czarnulec Quote
NiJaSe Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 pierwsza od lewej ( patrzac na monitor od lewej ) czyli ta czekoladka taka skulona :) Quote
Majki1510 Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 oki, myślałysmy że biszkopcik :oops: zawsze lepiej się pięć razy upewnić. ;) ale najważniejsze że pierwszy domek już się znalazł:loveu: a nie chcą też biszkopcika?? :evil_lol: Quote
Tymonka Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 Okularnik?? :) Ma takie cudne okularki :) Będzie najmniejszy z całego towarzystwa... Quote
Tymonka Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 Majki1510 napisał(a):oki, myślałysmy że biszkopcik :oops: zawsze lepiej się pięć razy upewnić. ;) ale najważniejsze że pierwszy domek już się znalazł:loveu: a nie chcą też biszkopcika?? :evil_lol: i czarnuszka?? Quote
Majki1510 Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 oki to damy jednego za 1 zł. coby się dobrze chował, a z okazji świąt w promocji damy dwa pozostałe - gratis ;) Quote
NiJaSe Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 czekajcie dzialam na innych frontach , na nk je wrzucilam i znajomi slą dalej , damy rade :) Quote
Recommended Posts