Tymonka Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Maluchy urodziły się 6 tygodni temu w wiejskim gospodarstwie .Ludzie u których maluchy przyszły na świat są bardzo prości i zacofani . Szczeniaki są prawie dzikie bo nikt ( oprócz mnie ) do nich nie zagląda , co najgorsze jeśli nie znajdziemy im w ciągu dwóch tygodni TD lub DS , zostaną wydane gdzieś na wieś ,prawdopodobnie , na łańcuchy, albo zginą w niewyjaśnionych okolicznościach . Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu i szukaniu DS . Maluchy Przebywają na wsi pod Tomaszowem Maz. Kontakt w sprawie adopcji : 798-211-667 , KlopotowskaA@interia.eu Quote
NiJaSe Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Podeslesz mi to zdjecie na poczte ? orpha@wp.pl Quote
Majki1510 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Pięknie to ujęłaś! Niestety wiemy aż za dobrze co je niebawem czeka jeśli tam zostaną :placz: Quote
Majki1510 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 A może Ktoś uzdolniony banerkiem wspomoże maluszki?? Quote
Tymonka Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Cała trójka to chłopaki , roboczo nazwane , czekoladek , rudzik i czarnuszek . Fotki zaraz wyślę , mam sporo , zaraz postaram się wstawić Quote
NiJaSe Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 ok. prosze na maila bo tu mi ucina na dogo fotki , wrzuce ogloszenie na gumtree Quote
Plicha Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Kolejne psiątka w potrzebie :( Ja nie umiem bannerka zrobić niestety. Moze jakieś DT by się znalazły, trochę by się je zsocjalizowało i dużo ogłoszeń porobiło to domki by się znalazły. Socjalizować trzeba je jak najszybciej, bo pózniej będą się bały wszystkiego :( Quote
Tymonka Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Staram się być u nich jak najczęściej , ale wiecie jak to jest . Quote
magenka1 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 najlepiej znaleźć na cito dt a potem na spokojnie ds Quote
Tymonka Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Najlepiej , tylko nie wiem czy 6 tygodni to nie za wcześnie , żeby je od mamy zabierać . Jak moja Ufa znajdzie domek to jeden szczylek mógł by do mnie przyjść .Ale to dopiero jak Ufa do domu pójdzie , Bo mój TZ nas wszystkich pod most wywali jak przywlekę kolejną bidę do domu przywlekę . Quote
magenka1 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Anja a nie da się przekonać tych gospodarzy o sterylce suni? wiesz ja wiem , że to jest trudne mieszkam na wsi i jak bym poszła do gospodarza i mu to powiedziała to by mnie wyśmiał, Jest taka jedna cioteczka co ma dobre ręcę na szczeniaki może ma pusto u siebie to by wzjeła je, myślę, zaraz znajdę do niej namiary i podam wątek Quote
Majki1510 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 magenka1 napisał(a):Anja a nie da się przekonać tych gospodarzy o sterylce suni? wiesz ja wiem , że to jest trudne mieszkam na wsi i jak bym poszła do gospodarza i mu to powiedziała to by mnie wyśmiał, Jest taka jedna cioteczka co ma dobre ręcę na szczeniaki może ma pusto u siebie to by wzjeła je, myślę, zaraz znajdę do niej namiary i podam wątek uwierz mi próbowałyśmy we dwie - wyszło, na to że psa im zabrać chcemy i zabić, lub coś gorszego, a na wsi przecież pies potrzebny, itp.. Quote
magenka1 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Tak jest własnie na wsi niestety... Ludzie nie są oświeceni, napisałam do jeden cioteczki ale nie dostałam jeszcze odpowiedzi, Quote
Maada Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Magenka, mam niestety na DT 4,5 msc sunię, którą wyadoptowalam w styczniu i niestety do mnie wrócila. Nie zapowiada sie zebym jej szybko znalazła DS juz taki na dobre. Jesli się cos zmieni to się odezwę na tym wątku. Quote
Tymonka Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 A ja oglądam fotki maluchów i ryczeć mi się chce , powiedzcie jak to jest , że takie maleństwa , takie niewinne i bezbronne , od urodzenia są skazane na tułaczkę i cierpienie ?? Te maluchy uda się uratować , wieżę w to , ale ile jest wiejskich maluszków które całe życie spędzają na łańcuchach , głodne i przerażone ... Czy to się kiedyś zmieni . Czy do tej cimnoty dotrze , że pies to też żywe stworzenie które czuje i cierpi ??? Quote
NiJaSe Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 cudne sa , dalam je na warszawskie gumtree tylko cholewa rozpisac tom sie nie rozpisala :/ Quote
Majki1510 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 nio chłopaczki uśmiechać się i domków szukać! Quote
Tymonka Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 Do domków chłopaki uciekać , nie chcemy was już tutaj :) Quote
Recommended Posts