Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Arti to niespełna 2 letni pies. Wesoły garnący się do człowieka. Ostatnie dwa tygodnie spędził w schronisku nie znamy jego przeszłości. W stosunku do ludzi bardzo pogodny i przyjacielski.
Doskonale toleruje suczki z pieskami bywa różnie. Arti najchętniej przebywa na dworze co nie oznacza ze powinien tam mieszkać. Wskazany jednak dom z ogródkiem.
Jest posłusznym psem ale trzeba nauczyć go podstawowych komend by nabrał ogłady. Nie polecamy do domu z małymi dziećmi z uwagi na gabaryty psa oraz jego brak ostrożności. Nie wykazuje agresji w stosunku do człowieka.
ogólnie pies niezwykle przyjacielski i towarzyski.
722 394 983 tel kontaktowy

• 2 weeks later...
Posted

Blood napisał(a):
trzymamy kciuki!!;)

Psiak choć duży, jest bardzo posłuszny i łasy na jedzenie a co za tym idzie łatwo go czegoś nauczyć za smakołyki.Poza tym chce przypodobać się człowiekowi i walczy o jego uwagę. Przyszły właściciel przy odrobinie pracy(i siły fizycznej) nie powinien mieć z nim większych problemów.Mój mąż twierdzi,że przytył ok 5 kilo. Ja tego nie zauważam bo patrzę na psy cały czas...

Posted

Wczoraj z Agą odwiedziłyśmy Artiego. Chłopak wygląda i czuje się bardzo dobrze.
Na spacerze ładnie chodził na smyczy nawet puścłyśmy go ze smyczą zeby mógł chwilę pobiegać. Straszny z niego pieszczoch. Przytula się opiera całym cielskiem garnie do człowieka pychol mu się śmieje.
Do zdjęć pozować nie chciał, więc na ładne zdjęcia nie ma co liczyć.

Arti nie powinien mieszkac w bloku. Mam obawy czy zostanie bez problemu sam w domu i czy nie będzie niszczył. Doszłyśmy do wspólnego wniosku ze najlepiej żeby to był dom z ogrodem tak by Arti mógł przebywac cały dzień na dworze a na noc zmęczony szedł spać do domu.

• 2 weeks later...
Posted

Ale wczesniej tez podsyłałam z B-B ;P Nie pamietasz?

"Dzwoniła do mnie Pani w sprawi adopcji doga.
Trafiła na aukcję Teodora.
Kochana podaje Ci do niej numer. Dom wydaje się fajny i rzeczowy, ale Pani widać troszkę 'nieprzytomna' i boję się, że nie znajdzie do ciebie numeru - odesłałam ją na allegro, żeby poszukała.

Warto by zadzwonić i myśleć nad tym domkiem.
Pani jest z Bielska B. - ma już psa, szuka psiaka do towarzystwa.
Pies to kurdupel.
Mają dom z ogrodem, ale szuka psa do domu. Dog to było jej marzenie.
Chętna na dożycę, ale powiedziałam, że nie mamy dożyc, ale powiedziała, że zastanowi się nad adopcją także innego psiaka [nie koniecznie doga].
Zadzwoniłabym jak najszybciej - Pani ma urlop, więc chętnie rozpoczęłaby formalności adopcyjne.
O warunkach umowy poinformowana."

Pytam z ciekawości i robię bilans czy ogłoszenia sie sprawdzają ;)

Posted

aaaa pamiętam!!! Ta pani adoptowała dobermana który na maciejkach siedział :)
Stwierdziła ze dog jednak zbyt duży wcześniej dobka miała i dobek pojechał, domek sprawdziłyśmy fajny! Aneta sama psa zawiozła

Posted

No i dopiero teraz się dowiaduje? Suuuper xD
Cieszę się, że allegro jednak jakieś skutki przynosi ;)
Wreszcie coś ruszyło, wreszcie coś ruszyło <jupii>

Posted

[INDENT] [INDENT] [INDENT] [INDENT] [INDENT] [INDENT] [INDENT] [INDENT] [INDENT] [INDENT] [INDENT] [INDENT] [SIZE=4][B]DZIEŃ OTWARTY SCHRONISKA W KATOWICACH[/B]
[/SIZE]
[SIZE=5][COLOR=Red][B]8 maja[/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][B][COLOR=Red]-[SIZE=5] sobota[/SIZE][/COLOR][/B][/SIZE]
[SIZE=4]
[B] 10.00. - 16.00.[/B][/SIZE]

[B] ul. Milowicka 1 b

[SIZE=4][COLOR=Red]ZAPRASZAMY[/COLOR][/SIZE][/B] [/INDENT] [/INDENT] [/INDENT] [/INDENT] [/INDENT] [/INDENT] [/INDENT] [/INDENT] [/INDENT] [/INDENT] [/INDENT] [/INDENT]

Posted

Niestety nadal szukamy domu dla Artiego.
Arti od wczoraj jest w domu tymczasowym, musiał przejść kolejny zabieg ponieważ wyskubał sobie szwy na jajkach i wdała się infekcja.
Mam nadzieję ze w tym domu jako tako będzie się zachowywał, na razie jest grzeczny

• 2 weeks later...