Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mnie tam nikt nie zniechęci :p Za bardzo mi się to podoba, no i ta ilość adrenaliny jaka towarzyszy gdy się wchodzi na ring. Moje plany się trochę poszerzyły. Ponieważ ostatnio odwiedziłam swój związek i wspomniałam o wypadzie na światówkę to teraz posypały mi się propozycje różnych wyjazdów zagranicznych, mają nowego kompana podróży :cool3:. I tak w najbliższym czasie i szkoda mi jest odmówić, będę się szykować na takie wystawy jak: 2xCACIB w Brnie(kwalifikacja na CRUFT'S), CACIB w Luxemburg oraz CACIB w Antwerpii (hotel już mam zarezerwowany)-na tych wszystkich wystawach bylibyśmy jeszcze w klasie młodzieży. Do tego czasu najprawdopodobniej uda mi się kupić moje małe siedmioosobowe autko :diabloti:, więc będę mogła ja zabierać chętnych na wypady. Przewiduje możliwość zabrania około 3-4 chętnych osób, bo reszta samochodu będzie przeznaczona na wygody dla naszych milusińskich :loveu:

• Replies 287
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Monia85 napisał(a):
Mnie tam nikt nie zniechęci :p Za bardzo mi się to podoba, no i ta ilość adrenaliny jaka towarzyszy gdy się wchodzi na ring. Moje plany się trochę poszerzyły. Ponieważ ostatnio odwiedziłam swój związek i wspomniałam o wypadzie na światówkę to teraz posypały mi się propozycje różnych wyjazdów zagranicznych, mają nowego kompana podróży :cool3:. I tak w najbliższym czasie i szkoda mi jest odmówić, będę się szykować na takie wystawy jak: 2xCACIB w Brnie(kwalifikacja na CRUFT'S), oraz CACIB w Antwerpii (hotel już mam zarezerwowany)-na tych wszystkich wystawach bylibyśmy jeszcze w klasie młodzieży. Do tego czasu najprawdopodobniej uda mi się kupić moje małe siedmioosobowe autko :diabloti:, więc będę mogła ja zabierać chętnych na wypady. Przewiduje możliwość zabrania około 3-4 chętnych osób, bo reszta samochodu będzie przeznaczona na wygody dla naszych milusińskich :loveu:

Pewnie Nie ma co sie zniechecać :razz: Masz pięknego psa:) kurcze to masz plany :D Ja o wystawie w CACIB w Luxemburg, 2xCACIB w Brnie tez myśle :diabloti:

Posted

Monia super plany , ja absolutnie nie miałam zamiaru Ciebie zniechęcać,tylko chciałam się podzielić tym co przeżyłam na Światówce w Poznaniu.Ale przecież wiadomo, że sędzia sędziemu nie równy.My też planujemy troche wyjazdów zagranicznych w 2011r,więc kto wie może się spotkamy.Ula dla Meisuni miejsce zawsze się znajdzie.

Posted

rodzice napisał(a):
na światówce na której była Meisi sędziemu nie podobały się czarne niestety . Wywalał je od razu z ringu nawet nie ogladajac . Szkoda !

A na jakiej wystawie była i jak wrażenia? Bo w Poznaniu nie było prawie w ogóle polskich hawańczyków, tzn. z polskimi właścicielami. Znalazłam tylko pana R. Fluderskiego ze swoimi suczkami(2) i panią Zuzanne Morawską z czterema hawańczykami. A tak w ogóle czy znacie hodowle Abigel (bo wszystkie psiaki tej pani są z tej hodowli).

Posted

Monia85 napisał(a):
A na jakiej wystawie była i jak wrażenia? Bo w Poznaniu nie było prawie w ogóle polskich hawańczyków, tzn. z polskimi właścicielami. Znalazłam tylko pana R. Fluderskiego ze swoimi suczkami(2) i panią Zuzanne Morawską z czterema hawańczykami. A tak w ogóle czy znacie hodowle Abigel (bo wszystkie psiaki tej pani są z tej hodowli).

NA Swiatówce wPoznaniu w 2006 r ,była dosyć duża stawka hawańczyków, aż 27 psów i 26 suk.I właśnie sędzia Rainer Vourinen nie preferował ciemnych umaszczeń i o ile dobrze pamietm, wygrała złota suczka .Prezentowane były naprawde piekne hawańczyki pragne nadmienić że AMOR BIAŁE bURSZTYNKI też brał udział w tej wystawie ,to naprawde piekny hawan, i też z powodu kolorku został niedoceniony,jak wele innych piękności miedzy innymi takie psy np:Christas Jumpi Clown EMILIO ,Teo Tacitovon den Herzileinz, i wiele innych.Ale widok był niesamowity tyle hawańczyków ...............

Posted

Ja byłam na swiatowej w Bratysławie . To był bardzo ważny dla mnie wyjazd bo dzień przed w Bratyslawie odbywala sie europejska wystawa ras tybetańskich . Mialam więc zaliczone dwie bardzo prestizowe wystawy . Na Europejskiej moja Fibi zdobyla 3 miejsce ( oczywiscie stawka była prawie taka sama jak na swiatowce bo wiekszośc nocowała ) a na swiatowej zeszła z ringu ze wszystkimi czarnymi psami prawie bez dotkniecia . Tak samo było na ringu hawańczykow . Żaden ciemny piesek nie został nawet porządnie ogladniety . Sedzia Meisi dotknął glowe i kazal zejść , podobnie jak innym . zreszte tak bywa nie tylko na swoiatowkach , ja na zwyklej krajowej w Polsce usłyszałam na dzień dobry , wie pani ja w zasadzie nie lubie czarnych psów . Byłam wtedy z Fibi . Takie uwagi mógł zachować dla siebie . Na szczęscie jak widać na ostatnich wystawach wiekszość sedziów jest obiektywnych i oceniaja wszystkie walory psa a nie tylko jego kolor . Z drugiej strony sa tez formy przekupstwa , znajomosci itp ale to już całkiem osobny temat .

Posted

rodzice napisał(a):
dziękuję bardzo trafić ze szczenieciem na takiego sedziego i to nie daj Bóg na pierwszej wystawie w życiu !

Na miłośniczkę psów to ta kobieta nie wygląda:shake:

Posted

Już widziałam ten filmik wcześniej. To jest po prostu nie do przyjęcia. Słyszy się o sędziach przekupnych, nieuczciwych, ale to maltretowanie to już przesada. Jeśli do podobnej sytuacji dojdzie w Opolu to po prostu wyjdę z ringu i najwyżej dostanę dyskwalifikację, ale nie będę psychiki psa narażać, bo jakiś matoł ocenia.

Posted

Sedzina ambitna babka. no ale moze nie koniecznie takie testy na szczeniaczkach !!!! Masakra własnie sprawdziłam i faktycznie bedzie w opolu !!!!O kurcze zaraz postawie filmik wśród moich zbnajomych . tak czy siak suczka maltanka prawdopodobnie zakończyła juz swoja karieire wystawowoą ;( a szkoda bo ładna była

Posted

Mój siedmioletni synek (to ja Gorszapołowa na koncie Lepszejpołowy) po obejrzeniu tego filmu powiedział cyt. : W życiu bym do takiej baby nie podszedł :evil_lol:

Posted

[B]ZIMOWO[/B]
[IMG]http://i51.tinypic.com/dm9zz8.jpg[/IMG]

Pies Ratownik :lol:
[IMG]http://i54.tinypic.com/35aup7n.jpg[/IMG]

Robimy bałwana :cool3:
[IMG]http://i56.tinypic.com/1989wp.jpg[/IMG]

Uśmiech :lol:
[IMG]http://i52.tinypic.com/344sd35.jpg[/IMG]
całkiem dobry ten śnieg :razz:

Posted

Mój Pedrus tez uwielbia śnieg wczoraj były takie waricje ze szok:D Ja nie nadąrzałam w bieganiu Hihihi
Pedro jak by był ciupke wiekszy to na Anglity by sie nadawał ....

Ps: widze ze masz problem z kulkami śniegowymi na Łapeczkach....ten sam problemik mam ....

• 1 month later...