Monia85 Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 Mnie tam nikt nie zniechęci :p Za bardzo mi się to podoba, no i ta ilość adrenaliny jaka towarzyszy gdy się wchodzi na ring. Moje plany się trochę poszerzyły. Ponieważ ostatnio odwiedziłam swój związek i wspomniałam o wypadzie na światówkę to teraz posypały mi się propozycje różnych wyjazdów zagranicznych, mają nowego kompana podróży :cool3:. I tak w najbliższym czasie i szkoda mi jest odmówić, będę się szykować na takie wystawy jak: 2xCACIB w Brnie(kwalifikacja na CRUFT'S), CACIB w Luxemburg oraz CACIB w Antwerpii (hotel już mam zarezerwowany)-na tych wszystkich wystawach bylibyśmy jeszcze w klasie młodzieży. Do tego czasu najprawdopodobniej uda mi się kupić moje małe siedmioosobowe autko :diabloti:, więc będę mogła ja zabierać chętnych na wypady. Przewiduje możliwość zabrania około 3-4 chętnych osób, bo reszta samochodu będzie przeznaczona na wygody dla naszych milusińskich :loveu: Quote
Hawanka Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Monia85 napisał(a):Mnie tam nikt nie zniechęci :p Za bardzo mi się to podoba, no i ta ilość adrenaliny jaka towarzyszy gdy się wchodzi na ring. Moje plany się trochę poszerzyły. Ponieważ ostatnio odwiedziłam swój związek i wspomniałam o wypadzie na światówkę to teraz posypały mi się propozycje różnych wyjazdów zagranicznych, mają nowego kompana podróży :cool3:. I tak w najbliższym czasie i szkoda mi jest odmówić, będę się szykować na takie wystawy jak: 2xCACIB w Brnie(kwalifikacja na CRUFT'S), oraz CACIB w Antwerpii (hotel już mam zarezerwowany)-na tych wszystkich wystawach bylibyśmy jeszcze w klasie młodzieży. Do tego czasu najprawdopodobniej uda mi się kupić moje małe siedmioosobowe autko :diabloti:, więc będę mogła ja zabierać chętnych na wypady. Przewiduje możliwość zabrania około 3-4 chętnych osób, bo reszta samochodu będzie przeznaczona na wygody dla naszych milusińskich :loveu: Pewnie Nie ma co sie zniechecać :razz: Masz pięknego psa:) kurcze to masz plany :D Ja o wystawie w CACIB w Luxemburg, 2xCACIB w Brnie tez myśle :diabloti: Quote
rodzice Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Słuchajcie jak Meisi będzie w kondycji a Wy pojedziecie gdzies na południe to chetnie sie zabiore z Wami bo chyba Poznań bedzie lezał na Waszym szlaku co ? Quote
bursztynki Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Monia super plany , ja absolutnie nie miałam zamiaru Ciebie zniechęcać,tylko chciałam się podzielić tym co przeżyłam na Światówce w Poznaniu.Ale przecież wiadomo, że sędzia sędziemu nie równy.My też planujemy troche wyjazdów zagranicznych w 2011r,więc kto wie może się spotkamy.Ula dla Meisuni miejsce zawsze się znajdzie. Quote
Monia85 Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 rodzice napisał(a):na światówce na której była Meisi sędziemu nie podobały się czarne niestety . Wywalał je od razu z ringu nawet nie ogladajac . Szkoda ! A na jakiej wystawie była i jak wrażenia? Bo w Poznaniu nie było prawie w ogóle polskich hawańczyków, tzn. z polskimi właścicielami. Znalazłam tylko pana R. Fluderskiego ze swoimi suczkami(2) i panią Zuzanne Morawską z czterema hawańczykami. A tak w ogóle czy znacie hodowle Abigel (bo wszystkie psiaki tej pani są z tej hodowli). Quote
bursztynki Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Monia85 napisał(a):A na jakiej wystawie była i jak wrażenia? Bo w Poznaniu nie było prawie w ogóle polskich hawańczyków, tzn. z polskimi właścicielami. Znalazłam tylko pana R. Fluderskiego ze swoimi suczkami(2) i panią Zuzanne Morawską z czterema hawańczykami. A tak w ogóle czy znacie hodowle Abigel (bo wszystkie psiaki tej pani są z tej hodowli). NA Swiatówce wPoznaniu w 2006 r ,była dosyć duża stawka hawańczyków, aż 27 psów i 26 suk.I właśnie sędzia Rainer Vourinen nie preferował ciemnych umaszczeń i o ile dobrze pamietm, wygrała złota suczka .Prezentowane były naprawde piekne hawańczyki pragne nadmienić że AMOR BIAŁE bURSZTYNKI też brał udział w tej wystawie ,to naprawde piekny hawan, i też z powodu kolorku został niedoceniony,jak wele innych piękności miedzy innymi takie psy np:Christas Jumpi Clown EMILIO ,Teo Tacitovon den Herzileinz, i wiele innych.Ale widok był niesamowity tyle hawańczyków ............... Quote
bursztynki Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Monia wracajac do twojego pytania odnośnie hodowli Abigel.to hodowla z Łodzi ,ta hodowczyni zostawiła sobie cały miot hawańczyków i dlateg wszystkie z tym przydomkiem. Quote
rodzice Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Ja byłam na swiatowej w Bratysławie . To był bardzo ważny dla mnie wyjazd bo dzień przed w Bratyslawie odbywala sie europejska wystawa ras tybetańskich . Mialam więc zaliczone dwie bardzo prestizowe wystawy . Na Europejskiej moja Fibi zdobyla 3 miejsce ( oczywiscie stawka była prawie taka sama jak na swiatowce bo wiekszośc nocowała ) a na swiatowej zeszła z ringu ze wszystkimi czarnymi psami prawie bez dotkniecia . Tak samo było na ringu hawańczykow . Żaden ciemny piesek nie został nawet porządnie ogladniety . Sedzia Meisi dotknął glowe i kazal zejść , podobnie jak innym . zreszte tak bywa nie tylko na swoiatowkach , ja na zwyklej krajowej w Polsce usłyszałam na dzień dobry , wie pani ja w zasadzie nie lubie czarnych psów . Byłam wtedy z Fibi . Takie uwagi mógł zachować dla siebie . Na szczęscie jak widać na ostatnich wystawach wiekszość sedziów jest obiektywnych i oceniaja wszystkie walory psa a nie tylko jego kolor . Z drugiej strony sa tez formy przekupstwa , znajomosci itp ale to już całkiem osobny temat . Quote
Beata+Barbie Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Arabelka to cudo. Moje ulubione kolorki. Duzo całusków :loveu: Quote
Angelka Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Dziękuje za odwiedziny w mojej galerii, twoja sunia tez jest niczego sobie :) Przesyłam dla niej wielkie głaski :) Quote
ann1 Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Monia obejrzałam filmik na facebook-u z sędziowania Any Mesto. Okropność. Quote
Pilosus Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 ann1 napisał(a):Monia obejrzałam filmik na facebook-u z sędziowania Any Mesto. Okropność. Aniu, możesz podać link? Quote
ann1 Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 proszę bardzo http://www.facebook.com/video/video....07135116024656 Quote
rodzice Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 dziękuję bardzo trafić ze szczenieciem na takiego sedziego i to nie daj Bóg na pierwszej wystawie w życiu ! Quote
Pilosus Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 rodzice napisał(a):dziękuję bardzo trafić ze szczenieciem na takiego sedziego i to nie daj Bóg na pierwszej wystawie w życiu ! Na miłośniczkę psów to ta kobieta nie wygląda:shake: Quote
rodzice Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 całe szczęscie ze to wyjatki ( chyba ? ) Quote
Monia85 Posted December 1, 2010 Author Posted December 1, 2010 Już widziałam ten filmik wcześniej. To jest po prostu nie do przyjęcia. Słyszy się o sędziach przekupnych, nieuczciwych, ale to maltretowanie to już przesada. Jeśli do podobnej sytuacji dojdzie w Opolu to po prostu wyjdę z ringu i najwyżej dostanę dyskwalifikację, ale nie będę psychiki psa narażać, bo jakiś matoł ocenia. Quote
Cezus80 Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Sedzina ambitna babka. no ale moze nie koniecznie takie testy na szczeniaczkach !!!! Masakra własnie sprawdziłam i faktycznie bedzie w opolu !!!!O kurcze zaraz postawie filmik wśród moich zbnajomych . tak czy siak suczka maltanka prawdopodobnie zakończyła juz swoja karieire wystawowoą ;( a szkoda bo ładna była Quote
ann1 Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Mój siedmioletni synek (to ja Gorszapołowa na koncie Lepszejpołowy) po obejrzeniu tego filmu powiedział cyt. : W życiu bym do takiej baby nie podszedł :evil_lol: Quote
Monia85 Posted December 9, 2010 Author Posted December 9, 2010 [B]ZIMOWO[/B] [IMG]http://i51.tinypic.com/dm9zz8.jpg[/IMG] Pies Ratownik :lol: [IMG]http://i54.tinypic.com/35aup7n.jpg[/IMG] Robimy bałwana :cool3: [IMG]http://i56.tinypic.com/1989wp.jpg[/IMG] Uśmiech :lol: [IMG]http://i52.tinypic.com/344sd35.jpg[/IMG] całkiem dobry ten śnieg :razz: Quote
Hawanka Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Mój Pedrus tez uwielbia śnieg wczoraj były takie waricje ze szok:D Ja nie nadąrzałam w bieganiu Hihihi Pedro jak by był ciupke wiekszy to na Anglity by sie nadawał .... Ps: widze ze masz problem z kulkami śniegowymi na Łapeczkach....ten sam problemik mam .... Quote
Recommended Posts