Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 287
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak tak patrzę na te nasze dziewczyny . to nie mogę uwierzyć jak szybko rosną im kudełki. Arabella nosi już spineczkę. A swoją drogą , Monia czy zwróciłaś uwagę jak piękne oczy mają hawańczyki i jakie piękne dłuuugie rzęsy? Cudeńka.

Posted

Przyznam się szczerze, że nie, bo moja mała chodzi wiekszość czasu bez gumek i spinek(nie daje się nakłonić na ich noszenie). Ale jak juz uda mi się spojrzeć w jej oczy to faktycznie w tą czarną czeluść można przepaść bezpamięci ;D

Posted

Arabella wygląda przepięknie.
Faktycznie, brązowe i czekoladowe hawańczyki są super ale dziewczyny, pamiętajcie, że nie każde skojarzenie, nawet najpiękniejszych psów jest udane. Czarna suczka z brązowym pieskiem może dać nieciekawe szczenięta - np. czarne z brązowym noskiem. Wtedy jest problem. Ja jestem zdania, że czarne hawańczyki powinny być kojarzone z czarnymi lub białymi (oczywiście mogą być ze znaczeniami, podpalane itd.). Brązowe najlepiej z rudymi, brązami lub złotymi. Poza tym, najczęściej dominują geny przodków i zwykle przy porodzie mamy niespodziankę.
PS. Monia - jutro wysyłam Ci przesyłkę, daj znać mail-em jak dojdzie (pewnie w poniedziałek).

Posted

Ja nie mam zamiaru krzyżować Arabelli z jakimś rudzielcem :cool3:, ja chciałabym kupić sobie taką suczkę :p. Bardzo mi takie umaszczenie się podoba i oczywiście czarne podpalane.
P.S. Ooo, to jakąś niespodziankę dostaniemy :lol:

• 2 weeks later...
Posted

Było mokro (na szczęście zaczęło padać po ocenie hawańczyków). Ocene dostała: wybitnie obiecująca, Najlepsze szczenię, piękny opis-dobra linia górna, dobra głowa, nawet sędzina długo macała szatę Belli i kazała wpisać,że dobrej jakości:cool3:. Ogólne wrażenie pozytywne. Poznaliśmy rodzeństwo przyrodnie Belli (po tym samym tatusiu). Niestety nie udało mi się porozmawiać z Państwem, którzy wystawiali swoje psy z importu. Ale dodam, że piesek w klasie Baby był prześlicznie umaszczony (taka jasna czekolada-cudo).

Posted

Sędzina bardzo sympatyczna, ale przy tym wymagająca. Zwraca uwagę na ruch, dokładnie "maca" psa i zwraca nie tylko uwagę na fizyczne cechy, ale również na psychikę psa. A wiadomo, że to bardzo ważne jest u hawańczyków, aby były żywiołowe i co najważniejsze nie były wystraszone.

Posted

bardzo dobrze :) bo niestety mało ludzi wie jaki to hawańczyk jest kochany (ma wspaniały charakter)

Ps:o której masz pociąg na wystawe do koszalina ????
my bedziemy ok 9:00 ;)
do zobaczenia ;)

Posted

[quote name='Monia85']Razem z córeczką na wystawie opowiadałyśmy o hawańczykach, aby każdy mógł zobaczyć i usłyszeć kilka słów o tej wspaniałej rasie :p

Ojej to nowość na wystawie - nie miałyście tremy ?

Posted

Szukałam i w końcu odnalazłam stare zdjęcie i chyba jedyne na którym został uwieczniony mój pierwszy pies. Patrząc na niego już pewnie nie którzy domyślą się skąd wybrałam takiego hawańczyka. Zawsze chciałam mieć takiego psa jak mój pierwszy. Żył z nami krótko, ale był najwierniejszym przyjacielem, oddany dzieciom, aż do śmierci i to dosłownie. Zginął pod kołami samochodu ratując naszą zabawkę(czasem się zastanawiam, czy nie zrobił tego, aby żadne z nas nie wpadło pod samochód). Tak w skrócie chciałam opisać skąd wziął się pomysł, aby poszukać takiego psa i chyba trafiłam w 99%-bardzo przypomina mi Kacpra wyglądem i zachowaniem, a ten 1% to każdy pies musi mieć swój niepowtarzalny;)