Monia85 Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 Prócz ogromnej satysfakcji to za pierwsze miejsce 1300zł, karma za 150 i chyba jeszcze akcesoria za 200. Nagradzane jest aż do 15 miejsca. Ale doczytałam i również jest konkurs na najładniejszego dorosłego psa i tam chyba jest do wygrania 2000zł i coś jeszcze. Jak znajdę tą wyciętą karteczkę to prześle wszystko dokładnie. Quote
Hawanka Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 w kazdej chwili dla ciebie sa kupony??? jest juz plan sedziowania USTKA ja jestem jedyna w klasie młodzieży :D Quote
Monia85 Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 Wystawa Słupsk 30.05.2010 Przedwystawowy spacerek: Do oceny: Chwila przerwy...:cool3:: ...i biegamy:roll:: Quote
Havany Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Arabella jest prześliczna. Niedawno wrzuciłam na naszą stronkę jej zdjęcia z nowego domku i już następnego dnia miałam dwa telefony, z zapytaniem o taką śliczną suczkę jak Arabella. Quote
Hawanka Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Havany napisał(a):Arabella jest prześliczna. Niedawno wrzuciłam na naszą stronkę jej zdjęcia z nowego domku i już następnego dnia miałam dwa telefony, z zapytaniem o taką śliczną suczkę jak Arabella. Miałam okazje poznać i bardzo sie ciesze ze poznałam arabelle i jej pacie ;) było miło w ustce :) A powracajac do Arabelli to faktycznie kariera wystawowa sie zapowiada bo piekna hawaneczka jest :) Quote
Monia85 Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 Arabella w Galerii Cztery Łapy - walczymy o zwycięstwo ;D http://www.cztery-lapy.pl/modules.php?name=emsGallery&do=viewpic&id=3323&offset=0 Quote
Hawanka Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Sliczności ogromny szturchaniec dla arabelli :) wybieracie sie moze na wystawe do koszalina 25 lipca ???? Quote
Monia85 Posted June 15, 2010 Author Posted June 15, 2010 Chyba będę. Wystawa w Olsztynie stoi pod znakiem zapytania, bo nie wiem jak mała teraz zareaguje na zaglądanie w ząbki (po zabiegu usuwania kłów). Nie chcę jej bardziej tym przestraszyć i musimy teraz w domku dużo ćwiczyć ufności, że jej nic w ząbki nie zrobię (chyba daruje sobie tą wystawę w Olsztynie). A Koszalin-zobaczymy ;) Quote
Hawanka Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Masz racje ja też bym sobie darowałam na twoim miejscu Olsztyn A w koszalinie bym była...Fajna sedzina wiec warto !!!!!!! Termin wystawy: 25. lipca 2010 r. Termin nadsyłania zgłoszeń: 9. lipca 2010 r. Miejsce wystawy: Stadion Gwardia, ul. Fałata, Koszalin Quote
ann1 Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Czyżby małej dolne kiełki wchodziły w górne dziąsła? Quote
Hawanka Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 na to wygląda ....też jestem ciekawa Monika uświadom nas :D Quote
Havany Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Nie, to nie w tym problem. Bardzo wiele hawańczyków (oraz innych ras) ma problem z tzw. podwójnym uzębieniem. Mleczaki nie wypadły a stałe zęby już rosną. U mnie oprócz Buni miały tak wszystkie hawańczyki oraz nasz mastino. Problem dotyczy głównie górnych kłów - trzeba uważać, żeby nie było problemów ze zgryzem. Quote
Monia85 Posted June 15, 2010 Author Posted June 15, 2010 Dokładnie tak jak napisały Havany. Mała miała usuwane górne mleczne kły, bo rosły już stałe. Byłyśmy u specjalisty stomatologa i prócz tych felernych kłów, których się pozbyłyśmy to mała ma świetny zgryz, którego Pani doktor w swym fachu dawno już nie widziała :razz:. Ale to dzięki przestrogom Pani Ani z hodowli, aby uważać na zabawy w przeciąganie, szarpanie maskotek i takie tam, co mogłoby uszkodzić zgryz. Dziękujemy za cenne rady i wsparcie :lol: Quote
rodzice Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Monia85 napisał(a):Wczesnym rankiem :p http://i50.tinypic.com/m74c4z.jpg http://i46.tinypic.com/2lu56e0.jpg mamy bardzo podobnie , podobne psiaczki i dziewuszki blondyneczki , z tym ze ja mam wnusie 5 letnia blondi Quote
Monia85 Posted June 16, 2010 Author Posted June 16, 2010 Moja córcia niedługo skończy cztery latka. Jak ten czas szybko płynie...ehh... Quote
Havany Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Rady to jedno a stosowanie się do nich to drugie. Gdyby wszyscy właściciele psów dbali o swoje pieski tak jak Monia to byłoby wspaniale. Ale bardzo dziękuję za miłe słowa, zawsze fajnie słyszeć coś takiego. Quote
Monia85 Posted June 19, 2010 Author Posted June 19, 2010 Niestety na wystawę w Olsztynie nie jedziemy (córcia ma ospę i na 3 tygodnie jesteśmy uziemieni). Natomiast na wystawę w Gdyni i Sopocie już zapisani i opłaceni. Jest jeszcze Wystawa Kaszubska w Chojnicach i chyba też tam będziemy to ok 80 km od Nas. Jeśli nie pojedziemy na wakacje to w Koszalinie też będziemy. Quote
Hawanka Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 No to jak nie w koszalinie to w sopocie sie spotkamy :) Quote
Havany Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 No to wygląda na to, że w Sopocie będzie trochę hawańczyków. Już nie mogę doczekać się spotkania z Arabellą, jestem bardzo ciekawa czy nas pozna. Quote
Monia85 Posted June 22, 2010 Author Posted June 22, 2010 My też się nie możemy doczekać spotkania. Przypuszczam, że będzie ok 10 Hawańczyków. Niedługo zgłoszę małą na wystawę do Wrocławia i na podwójną w Poznaniu i jeszcze do Miastka (może uda się do końca roku, czyli zanim ukończy 12 miesięcy zrobić młodzieżowego championa :cool3:). A moje marzenie to wybrać się na World Dog Show 2011 w Paryżu (przy okazji będzie to 100 rocznica powstania FCI). Zapowiada się 4 dniowa balanga-kto jedzie ze mną. Zrobię wszystko, aby się tam wybrać i przy okazji pojedziemy z córcią do Disneylandu :p Quote
Hawanka Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 [quote name='Monia85']My też się nie możemy doczekać spotkania. Przypuszczam, że będzie ok 10 Hawańczyków. Niedługo zgłoszę małą na wystawę do Wrocławia i na podwójną w Poznaniu i jeszcze do Miastka (może uda się do końca roku, czyli zanim ukończy 12 miesięcy zrobić młodzieżowego championa :cool3:). A moje marzenie to wybrać się na World Dog Show 2011 w Paryżu (przy okazji będzie to 100 rocznica powstania FCI). Zapowiada się 4 dniowa balanga-kto jedzie ze mną. Zrobię wszystko, aby się tam wybrać i przy okazji pojedziemy z córcią do Disneylandu :p[/QUOTE] no no planu superowskie :d A na World Dog Show 2011 sama bym sie wybrała hihihi młodziezowego możesz robić od 9 do 18 miesiąca wiec masz czas nie ma sie co śpieszyć....Mi też tylko jeden wniosek potrzebny jest :) Quote
Recommended Posts