Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Prócz ogromnej satysfakcji to za pierwsze miejsce 1300zł, karma za 150 i chyba jeszcze akcesoria za 200. Nagradzane jest aż do 15 miejsca. Ale doczytałam i również jest konkurs na najładniejszego dorosłego psa i tam chyba jest do wygrania 2000zł i coś jeszcze. Jak znajdę tą wyciętą karteczkę to prześle wszystko dokładnie.

• Replies 287
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Arabella jest prześliczna. Niedawno wrzuciłam na naszą stronkę jej zdjęcia z nowego domku i już następnego dnia miałam dwa telefony, z zapytaniem o taką śliczną suczkę jak Arabella.

Posted

Havany napisał(a):
Arabella jest prześliczna. Niedawno wrzuciłam na naszą stronkę jej zdjęcia z nowego domku i już następnego dnia miałam dwa telefony, z zapytaniem o taką śliczną suczkę jak Arabella.

Miałam okazje poznać i bardzo sie ciesze ze poznałam arabelle i jej pacie ;)
było miło w ustce :)
A powracajac do Arabelli to faktycznie kariera wystawowa sie zapowiada bo piekna hawaneczka jest :)

Posted

Chyba będę. Wystawa w Olsztynie stoi pod znakiem zapytania, bo nie wiem jak mała teraz zareaguje na zaglądanie w ząbki (po zabiegu usuwania kłów). Nie chcę jej bardziej tym przestraszyć i musimy teraz w domku dużo ćwiczyć ufności, że jej nic w ząbki nie zrobię (chyba daruje sobie tą wystawę w Olsztynie). A Koszalin-zobaczymy ;)

Posted

Masz racje ja też bym sobie darowałam na twoim miejscu Olsztyn
A w koszalinie bym była...Fajna sedzina wiec warto !!!!!!!

Termin wystawy: 25. lipca 2010 r.
Termin nadsyłania zgłoszeń: 9. lipca 2010 r.
Miejsce wystawy: Stadion Gwardia, ul. Fałata, Koszalin

Posted

Nie, to nie w tym problem. Bardzo wiele hawańczyków (oraz innych ras) ma problem z tzw. podwójnym uzębieniem. Mleczaki nie wypadły a stałe zęby już rosną. U mnie oprócz Buni miały tak wszystkie hawańczyki oraz nasz mastino. Problem dotyczy głównie górnych kłów - trzeba uważać, żeby nie było problemów ze zgryzem.

Posted

Dokładnie tak jak napisały Havany. Mała miała usuwane górne mleczne kły, bo rosły już stałe. Byłyśmy u specjalisty stomatologa i prócz tych felernych kłów, których się pozbyłyśmy to mała ma świetny zgryz, którego Pani doktor w swym fachu dawno już nie widziała :razz:. Ale to dzięki przestrogom Pani Ani z hodowli, aby uważać na zabawy w przeciąganie, szarpanie maskotek i takie tam, co mogłoby uszkodzić zgryz. Dziękujemy za cenne rady i wsparcie :lol:

Posted

Rady to jedno a stosowanie się do nich to drugie. Gdyby wszyscy właściciele psów dbali o swoje pieski tak jak Monia to byłoby wspaniale. Ale bardzo dziękuję za miłe słowa, zawsze fajnie słyszeć coś takiego.

Posted

Niestety na wystawę w Olsztynie nie jedziemy (córcia ma ospę i na 3 tygodnie jesteśmy uziemieni). Natomiast na wystawę w Gdyni i Sopocie już zapisani i opłaceni. Jest jeszcze Wystawa Kaszubska w Chojnicach i chyba też tam będziemy to ok 80 km od Nas. Jeśli nie pojedziemy na wakacje to w Koszalinie też będziemy.

Posted

No to wygląda na to, że w Sopocie będzie trochę hawańczyków. Już nie mogę doczekać się spotkania z Arabellą, jestem bardzo ciekawa czy nas pozna.

Posted

My też się nie możemy doczekać spotkania. Przypuszczam, że będzie ok 10 Hawańczyków. Niedługo zgłoszę małą na wystawę do Wrocławia i na podwójną w Poznaniu i jeszcze do Miastka (może uda się do końca roku, czyli zanim ukończy 12 miesięcy zrobić młodzieżowego championa :cool3:). A moje marzenie to wybrać się na World Dog Show 2011 w Paryżu (przy okazji będzie to 100 rocznica powstania FCI). Zapowiada się 4 dniowa balanga-kto jedzie ze mną. Zrobię wszystko, aby się tam wybrać i przy okazji pojedziemy z córcią do Disneylandu :p

Posted

[quote name='Monia85']My też się nie możemy doczekać spotkania. Przypuszczam, że będzie ok 10 Hawańczyków. Niedługo zgłoszę małą na wystawę do Wrocławia i na podwójną w Poznaniu i jeszcze do Miastka (może uda się do końca roku, czyli zanim ukończy 12 miesięcy zrobić młodzieżowego championa :cool3:). A moje marzenie to wybrać się na World Dog Show 2011 w Paryżu (przy okazji będzie to 100 rocznica powstania FCI). Zapowiada się 4 dniowa balanga-kto jedzie ze mną. Zrobię wszystko, aby się tam wybrać i przy okazji pojedziemy z córcią do Disneylandu :p[/QUOTE]
no no planu superowskie :d A na World Dog Show 2011 sama bym sie wybrała hihihi młodziezowego możesz robić od 9 do 18 miesiąca wiec masz czas nie ma sie co śpieszyć....Mi też tylko jeden wniosek potrzebny jest :)