Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 449
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem. Prześliczna ta bidna sunia. Trzeba ją ratować, kalectwo, nawet chwilowe jak uraz czy złamanie, w schronisku wzbudza agresję u pozostałych psów ...

Posted

Igiełka, Nic sie nie dowiesz :( to nie schron gdzie wolnotariusze moga wziac psiaka i wyprowadzic na spacer. To nie schron, gdzie wolnotariusze sa miele widziani. TO nie schron, gdzie przejmuja sie zwierzakami :( uwierz, ze wszystkie sunie z Zamoscia to najwspanialsze istoty! Wiem, bo mialam ich kilka u siebie na DT ;)
skad jestes?

Posted

Jestem; nie znam wieku suni i tak jak pisala Madallena - wiek psów poznaję najczęsciej jak juz je zabieram ze schronu.
Mozna wczesniej, ale wiąże się to z ryzykiem - trzeba sunię zabrac z boksu, odczytac nr czipa i powtornie zaniesc do boksu - a wtedy moze zostac bardzo pogryziona.
Trudno mi zza siatki ocenic wiek suni...
Nie wiem tez co z jej łapką, jest jakby wygięta,sunia na nią staje...

Posted

Jeśli sunia wymaga nakładów i wyjazdów do weterynarza - to nie wiem czy Funia nie zgodziłaby się wsadzić jej wspólnie z Manią do hoteliku. Sunia będzie blisko, w razie problemów i będzie mieć zapewnioną dobrą opiekę weterynaryjną. Pomogę finansowo. Jeśli ktoś jest przeciwko takiemu rozwiązaniu - nich napisze, jeśli nie ma głosów przeciw to zadzwonię do Funi i jej zapytam. Mania jest m.in. pod moją opieką i częściowo na moim utrzymaniu.
Ewa

Posted

Igiełka napisał(a):
U Mejsi liczy się czas. A w kwestiach finansowych myślę że dojdziemy do porozumienia. Szkoda że tak mało wiadomo.
I czy się daje wziąść na rączki?

Igiełko, ale już Ci Tola i Madallena napisała, że nic nie wiadomo, bo to schronisko, w którym nikt niczego nie sprawdzi, nawet wieku, a co mówić o "braniu na rączki", poza tym sądzę, że ważniejsze niż te rączki jest np. sikanie w domu i stan zdrowia.
Ewa

Posted

E-S sorry trochę głupio to zabrzmiało. Pewnie że ważniejsze nawet nie ma porównania. U mnie jest wspaniała P. wet która często leczy po kosztach. Cena byłaby 9zł za dobę plus leczenie łapki

Posted

E-S napisał(a):
Jeśli sunia wymaga nakładów i wyjazdów do weterynarza - to nie wiem czy Funia nie zgodziłaby się wsadzić jej wspólnie z Manią do hoteliku. Sunia będzie blisko, w razie problemów i będzie mieć zapewnioną dobrą opiekę weterynaryjną. Pomogę finansowo. Jeśli ktoś jest przeciwko takiemu rozwiązaniu - nich napisze, jeśli nie ma głosów przeciw to zadzwonię do Funi i jej zapytam. Mania jest m.in. pod moją opieką i częściowo na moim utrzymaniu.
Ewa

Kazdy pomysl na zabranie suni ze schronu jest dobry.
Ewa - a ile deklaracji trzeba będzie "dozbierac"?

Posted

Tola napisał(a):
Kazdy pomysl na zabranie suni ze schronu jest dobry.
Ewa - a ile deklaracji trzeba będzie "dozbierac"?

Mańka jest opłacona, więc jeśli dokooptuje się do niej drugą maliznę, to nie sądzę, żeby więcej niż 160 zł. Ale oczywiście zgoda i cena ostatecznie zależy od Funi, która póki co nie wie nic.

Posted

E-S napisał(a):
Mańka jest opłacona, więc jeśli dokooptuje się do niej drugą maliznę, to nie sądzę, żeby więcej niż 160 zł. Ale oczywiście zgoda i cena ostatecznie zależy od Funi, która póki co nie wie nic.

Ewo, to zapytaj Funię

Posted

Jest tak: doszła jeszcze jakaś sunia w potrzebie nagłej, Mania jak skończy cieczkę idzie do 1 boksu z Mańkiem, Funia kombinuje jak porozlokowywać teraz psy i zmieścić Meisy czy się da, musimy zaczekać.