Madallena Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 no decydowac sie :) Iskierka skad jestes? Quote
E-S Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Jestem. Prześliczna ta bidna sunia. Trzeba ją ratować, kalectwo, nawet chwilowe jak uraz czy złamanie, w schronisku wzbudza agresję u pozostałych psów ... Quote
Igiełka Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Chciałabym się jeszcze więcej o Mejsi dowiedzieć. Quote
Madallena Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Igiełka, Nic sie nie dowiesz :( to nie schron gdzie wolnotariusze moga wziac psiaka i wyprowadzic na spacer. To nie schron, gdzie wolnotariusze sa miele widziani. TO nie schron, gdzie przejmuja sie zwierzakami :( uwierz, ze wszystkie sunie z Zamoscia to najwspanialsze istoty! Wiem, bo mialam ich kilka u siebie na DT ;) skad jestes? Quote
Tola Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Jestem; nie znam wieku suni i tak jak pisala Madallena - wiek psów poznaję najczęsciej jak juz je zabieram ze schronu. Mozna wczesniej, ale wiąże się to z ryzykiem - trzeba sunię zabrac z boksu, odczytac nr czipa i powtornie zaniesc do boksu - a wtedy moze zostac bardzo pogryziona. Trudno mi zza siatki ocenic wiek suni... Nie wiem tez co z jej łapką, jest jakby wygięta,sunia na nią staje... Quote
Tola Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Dziękuję za wątek:loveu: No i za troskę o sunię; moze szybciej cos wymyslimy. Quote
mshume Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 To pytanie podstawowe ;) Madallena napisał(a):a kosztuje? :D Quote
Igiełka Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 U Mejsi liczy się czas. A w kwestiach finansowych myślę że dojdziemy do porozumienia. Szkoda że tak mało wiadomo. I czy się daje wziąść na rączki? Quote
mshume Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Wiesz, ale takie kwestie ustala się na początku,żeby uniknąć przykrych niespodzianek Quote
E-S Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Jeśli sunia wymaga nakładów i wyjazdów do weterynarza - to nie wiem czy Funia nie zgodziłaby się wsadzić jej wspólnie z Manią do hoteliku. Sunia będzie blisko, w razie problemów i będzie mieć zapewnioną dobrą opiekę weterynaryjną. Pomogę finansowo. Jeśli ktoś jest przeciwko takiemu rozwiązaniu - nich napisze, jeśli nie ma głosów przeciw to zadzwonię do Funi i jej zapytam. Mania jest m.in. pod moją opieką i częściowo na moim utrzymaniu. Ewa Quote
E-S Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Igiełka napisał(a):U Mejsi liczy się czas. A w kwestiach finansowych myślę że dojdziemy do porozumienia. Szkoda że tak mało wiadomo. I czy się daje wziąść na rączki? Igiełko, ale już Ci Tola i Madallena napisała, że nic nie wiadomo, bo to schronisko, w którym nikt niczego nie sprawdzi, nawet wieku, a co mówić o "braniu na rączki", poza tym sądzę, że ważniejsze niż te rączki jest np. sikanie w domu i stan zdrowia. Ewa Quote
leni356 Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Ewo, dzięki. Ja myślę że tu czas się bardzo liczy, jeszcze trochę i tej suni może już nie być Quote
Igiełka Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 E-S sorry trochę głupio to zabrzmiało. Pewnie że ważniejsze nawet nie ma porównania. U mnie jest wspaniała P. wet która często leczy po kosztach. Cena byłaby 9zł za dobę plus leczenie łapki Quote
Igiełka Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 I jeszcze ten transport jeśli udałoby się szybko załatwić mogłaby malutka na dniach byc u mnie. Cena nie jest ostateczna. Quote
Tola Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 E-S napisał(a):Jeśli sunia wymaga nakładów i wyjazdów do weterynarza - to nie wiem czy Funia nie zgodziłaby się wsadzić jej wspólnie z Manią do hoteliku. Sunia będzie blisko, w razie problemów i będzie mieć zapewnioną dobrą opiekę weterynaryjną. Pomogę finansowo. Jeśli ktoś jest przeciwko takiemu rozwiązaniu - nich napisze, jeśli nie ma głosów przeciw to zadzwonię do Funi i jej zapytam. Mania jest m.in. pod moją opieką i częściowo na moim utrzymaniu. Ewa Kazdy pomysl na zabranie suni ze schronu jest dobry. Ewa - a ile deklaracji trzeba będzie "dozbierac"? Quote
E-S Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Tola napisał(a):Kazdy pomysl na zabranie suni ze schronu jest dobry. Ewa - a ile deklaracji trzeba będzie "dozbierac"? Mańka jest opłacona, więc jeśli dokooptuje się do niej drugą maliznę, to nie sądzę, żeby więcej niż 160 zł. Ale oczywiście zgoda i cena ostatecznie zależy od Funi, która póki co nie wie nic. Quote
leni356 Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Ile kosztuje miejsce u Funi? to blisko Zamościa chyba? Quote
leni356 Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 E-S napisał(a):Mańka jest opłacona, więc jeśli dokooptuje się do niej drugą maliznę, to nie sądzę, żeby więcej niż 160 zł. Ale oczywiście zgoda i cena ostatecznie zależy od Funi, która póki co nie wie nic. Ewo, to zapytaj Funię Quote
E-S Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 [quote name='leni356']Ile kosztuje miejsce u Funi? to blisko Zamościa chyba? To poza granicami administracyjnymi Zamościa, ale w Zamościu tak naprawdę, tu masz wątek: http://www.dogomania.pl/threads/181648-Hotelik-w-ZamoA-ciu Dobra, trzymajcie kciuki, dzwonię ... Ewa Quote
E-S Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Jest tak: doszła jeszcze jakaś sunia w potrzebie nagłej, Mania jak skończy cieczkę idzie do 1 boksu z Mańkiem, Funia kombinuje jak porozlokowywać teraz psy i zmieścić Meisy czy się da, musimy zaczekać. Quote
Recommended Posts