Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie WSZYSCY DOGOMANIACY A SZCZEGÓLNIE Z OKOLIC LEGNICY, Lwówka Śląskiego, ZŁOTORYJI A MOŻE I WROCŁAWIA,
Ja mam nietypową sprawę powiedzcie jak można pomóc - byłam w sobotę (27.03.2010) w odwiedzinach u znajomych w Marczowie koło Lwówka Śląskiego zabrali mnie na przejażdżkę konną. Podczas przejażdźki zauważyłam coś - co utwkwiło mi w pamięci i NIGDY TEGO NIE ZAPOMNĘ. W szczerym polu naśrodku lasu pomiędzy prawdzią puszczą stało pół plastikowej beczki a w niej pies na grubym łańcuchu. Strasznie przerażona tym widokiem zapytałam przewodniczki co ten pise tu robi cytuje "pilnuje pola" jakiś rolnik go tu zostawia jak pies się wykańcza i umiera z psychicznej udręki i strachu to on przyprowadza następnego. Nadmieniam tylko że to niedaleko są tereny Parku Krajobrazowego więc jest tam wiele dzikiej zwierzyny włacznie z wilkami. Ten owy rolnik musi co jakiś czas przynosić psu jedzenie bo dawno by umarł z głodu.
JA PO TYM WIDUKU NIE WEIM CO ROBIĆ - najgorsze jest to, że przewdoniczka mówiła że nie wie do kogo to pole należy ........ JAK TU ZAINTERWENIOWAĆ . Ja mieszakm 600 km stamtąd znalazłam się tam przypadkiem. Myśle jednak, ze ta sprawa nadaje się na jakiś reportaż - jak można robić coś takiego - wyobrażacie sobie to biedne zwierze na tym polu nocą - kiedy grupy dzików chodzą, lisy i inne zwierzęta a on jest zapalikowany jak krowa na łałńcuchu a jedyne jego schronienie to połowa plastikowej beczki. Za chwilę przyjdą upały 30 stopniowe nie wiem jak będzie BŁAGAM DOGOMANIACY POMÓŹCIE Z TAMTYCH OKOLIC CO TU ZROBIĆ - TO W SUMIE JEST BLISKO WROCŁAWIA

Mw :placz::placz::placz::placz::placz:

Posted

wlasnie tak, jeszcze bym dodala ze znajomy mysliwy odstrzeli sukinsynowi dupe.
nieraz juz slyszalam o takiej praktyce...po prostu szlag czlowieka trafia
ja bym zabrala tego psa a goscia porzadnie nastraszyla.
Ale Ty raczej nie masz szans tego zrobic, to musi byc ktos kto budzi strach..

Posted

żarty ,żartami , ale trzeba okreslić dokładnie miejsce pobytu psa i napisać mejla do burmistrza Lwówka z prośbą o interwencję.

Posted

Pewnie ten pies ma odstraszać dziki, a znam przypadki, ze tylko sznurek rano zostawał...
Ja bym to zglosiła do powiatowego lekarza wet. albo na policję.