Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To chyba najlepszy termin. Dzień jest już dłuższy. Spotykamy sie wtedy codziennie (oczywiście nie każdy musi być codzieniie) o 18.00. Wtedy każdy ma czas dla siebie i swojego psiaka. Na zwykłym treningu (takim po posłuszeństwie) zostaje zbyt dużo tzw. "sztucznego tłoku".

• 2 weeks later...
  • Replies 991
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A mozecie powiedziec na czym mniej wiecej polega u was szkolenie takiego nie do konca poczatkowego psiaka, ale do zaawansowania to mu daleko jak z tad do chin :P? I czy wszyscy cwicza mniej wiecej to samo w sensie ze taka dyscyplina jest czy kazdy kto chce ;)?

Posted

Początkowo ćwiczy się poszczególne przeszkody i nazywa je "po imieniu", żeby psiak je rozróżniał. Potem łączy się przeszkody np w trójki i ćwiczy zestawienia pokazując odpowiednimi gestami i oczywiście ciągle powtarzając ich nazy. No a jak jesteśmy już bardziej zaawansowni to ustawiamy tor i ćwiczymy cały tor, ok. 20 przeszkód. Początko możesz biegać z psiakiem na lince, a potem ... Sama zobaczysz :D

• 2 weeks later...
Posted

Moj psiak boi sie linki :lol: :lol: A bez smyczy idzie wszedzie - tyle ze za smakolykiem ;) Jak wiosna zaczyna sie pokazywac - mam nadzieje ze jakos sie skonatkujemy i moje ,,marzenia" dojda do skutku :)

Posted

Jeżeli idzie za smakołykiem to jest duza szansa, że łatwo będzie ci go prowadzić na torze :D Ja tez czekam do wiosny, bo teraz nie mam natchnienia na bieganie po śniegu. Poza tym przeszkody sa oblodzone i nie mogę ryzykować.

• 2 months later...
Posted

witam mam pytanko bo bym sie chciala zapisac na agilty mam psa rasy bokser !! ale ostatnio przejezdzalam ul krakowska i nic nie widzialam!! czy plac jest przeniesiony na inna ulice czy juz nie istnieje ??

Posted

no wlasnie bo ja musze najpierw mature zdac pojawie sie w maju gdzies tak po 10 !! alsnie naszlo mnie jeszcze jedo pyatnie czy pies musi miec wszystkie szczepienia bo musze uzupelnic ksiazeczke !! aha nie szkodzi chyba ze moj pies ma alergie??

Posted

Nikt książeczki sprawdzać nie będzie, ale myślę, że lepiej będzie i dla twojego psa i dla innych jeśli szczepienia uzupełnisz.
A na co ma alergię? Chyba nie na trawkę i przeszkody??

• 2 weeks later...