Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 991
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jutro pewnie będę dyskutować o korzystaniu w zimie z hali, więc pojawia się kilka pytań. Po pierwsze kto jest chętny na te treningi (potrzebuje orientacyjną liczbę osób)? Myślę o dwóch spotkaniach w tygodniu: jedno w wekend, jedno w tygodniu. Niestety godzinowo będziemy musieli się dopasować do koniarzy, a więc przypuszczalnie w sb lub nd byłaby to jakaś 8 rano. Zaś w tygodniu wieczór i tu pytanie jak późny 18, 19 czy 20 ? No i jakie dni komu bardziej pasują. Druga kwestia to koszty tzn. czy płacimy z góry za miesiąc każdy, czy za pojedyńcze zajęcia na zasadzie że ustalamy stawkę godzinową i te osoby które przyjdą to się na nią zrzucają. Napewno koszt miesięczny nie przekroczy 50zł, a będę negocjowała o mniejszy.

P.S.
Stajnia tzn. hala znajduje się na ulicy Opolskiej kawałek od Strykowskiej gdzie dojeżdżają autobus 60 i 56, które mają krańcówkę na pl Dąbrowskiego. Jakby co mogę kogoś zgarniać autem po drodze.

Posted

Imbir1 napisał(a):
Ja się piszę na treningi, tylko nie wiem jak jest lepiej - za cały miesiąc czy za dany trening

No też się zastanawiam :razz: . Z jednej strony każdemu jest wygodniej płacić tylko wtedy kiedy korzysta, z drugiej strony jesteśmy grupą i jak się deklarujemy to fajnie byłoby przychodzić regularnie. Z moich doświadczenie apropo takich płatności, to często jest tak że dużo osób się deklaruje a potem frekwencja leży, więc teoretycznie lepsza by była płatność z góry.
Julia od Ciebie jest fajny dojazd (85 i przesiadka na Dołach w 60 lub 56 - licząc od skrzyżowania z Brzezińską to 3 przystanki).

Posted

weekendy od rana ok ;) i około 19-20 to kazdego dnia mi pasuje (no moze oprócz wtorków i czwartków-szkolenie) Koszt miesięczny na jednego uczestnika to mniej niz 50zł czy za wszystkich ? :) Ja osobiscie jestem za płaceniem z gory za miesiąc bedzie mniej problemow .

Posted

Ja też jestem chętna,myśle Kasiu,że trzeba ustalić z właścicielem hali miesięczny koszt wynajmu i podzielić na osoby zainteresowane takimi zajęciami,bo takie płacenie tylko za zajęcia na których się jest to tak trochę bez sensu,ciegle będziemy się rozliczać,trzeba będzie za każdym razem płacić i pamietać o zabraniu kasy,poza tym wydaje mi się,ze płacąc z góry mozna wynegocjować mniejsze ceny,bo wiadomo,że daną ilość pieniędzy dostaną w każdym miesiącu,a nie w zależności ile osób przyjdzie.
Ja najchętniej wybrałabym zajęcia w soboty,niestety w tygodniu nie będe mogła przyjeżdzać:-)
Czy w ten weekend jak będzie śnieg jedziecie na Złotno?

Posted

Soboty i niedziele rano a w tygodniu po 19-tej to i nam pasuje. Co do płatności to, moim zdaniem, miesięcznie z podziałem na zainteresowanych.
Jak zainteresowani zapłacą, to prędzej przyjdą, bo będzie szkoda tej kaski. Z placu Dąbrowskiego to możecie się ze mną zabierac - mieszkam w pobliżu. Kwestia dogadania się. Co do najbliższej soboty, to leżący śnieg nas niepowstrzyma. Jeśli jednak będzie padac, to nieprzyjedziemy. Wkońcu na Poznań Unga niemoże wyglądac jak szmata ( idzie w końcu w championach ).

Posted

hej hej
Mam rozumieć,że jutro można się tam z maleństwem pojawić???-(o ile nie będzie padać- mokrego terenu nie będziemy zamiatać)
A mogę wiedzieć o której godzinie???
Dziękuję Komuś Miłemu za odpowiedź.

Posted

Wstępne rozmowy się odbyły :lol: . Generalnie hale mamy gratis, pozostaje jutro obgadać transport gratów i ustalić dni. Pan Sławek co najwyżej prosił o podszkolenie jego kaukaza w przebiegach agility ;) . Mam nadzieję, że za tydzień poćwiczymy już w cywilizowanych warunkach :roll: .

Posted

Kasiu w takim razie czekam na bliższe informacje,przy ustalaniu dnia na za tydzień pamiętaj,że jedziemy do Poznania,więc moze w niedziele zróbmy trening,wiadomo już coś o godzinach? Kaukazem na torku będzie wyglądał cudnie:-)

Posted

Tak jak już pisałam, niestety w wekend wchodzą w rachubę tylko godziny wczesno ranne 8-9, lub wcześniej jak ktoś da radę :evil_lol: . W tygodniu późno-wieczorne czyli 19-21. Myślę, że najlepiej jak ustalimy jakieś 2-3 dni stałych terminów zajęć (bo trzeba będzie wywiesić kartkę na hali z informacją dla jeźdźców, że wtedy korzystamy z hali). Oprócz tego jak ktoś miałby ochotę i możliwości to w tygodniu hala do 12 od rana jest praktycznie pusta. Ja naprzykład mam często rano trochę czasu, więc być może skorzystam z tej okazji.

Posted

Uważam, że soboty i niedziele rano powinniśmy zostawić. Jedynie godzina : zamiast 8:30 to najpóźniej 8:00. Co do reszty tygodnia to najlepiej stały dzień. Moglibyśmy zaczynać punktualnie o 19:00.
Jedyna moja uwaga : 9-12.11.2006 Poznań, a 18-19.11.2006 Kielce. Niektórzy z nas, w tym ja, wystawiają na obu wystawach. Te terminy jeszcze trzeba też dogadać.
Michał

Posted

Generalnie mam nadzieję, że za tydzień w niedzielę widzimy się o 8 w hali na ulicy Opolskiej 19 (odchodzi od ulicy Strykowskiej). Do tego czasu mam nadzieję, że uda się przetransportować chociaż część przeszkód i tu pytanie czy może ktoś ma jakieś możliwości pomocy w tej kwestii? Ewentualnie czy ktoś miałby trochę czasu między 10-14 w piątek żeby mi pomóc w tym przedsięwzięciu.

Posted

Szkoda, że nie byliście dzisiaj na treningu na Jagodnicy :roll:
Jeżeli chodzi o przewiezienie przeszkód spróbuj porozmawiać ze Zdziśkiem - może pomoże.
Pozdrawiam

Posted

Niestety Opcia nam się pochorowała i zaliczyliśmy nocne wizyty u weta :shake: . Aktualnie jest w miarę ok, ale nie czuje się najlepiej.
W piątek mogłabym z mojim kolegą zabrać wszystko oprócz: górki, huśtawki i kładki. Narazie to nam na niedzielny trening wystarczy, a w następnym tygodniu można obgadać przewóz pozostałych elementów.

Posted

Kasia jak dojechać do tej staniny i jak dojść od przystanku???
Myśle,że w przyszłym tygodniu niedziela o 8 jest całkiem ok.
Gosia będziesz z borderowym potworem przyjeżdzała do hali i napisz jak było na seminarium:-)

Posted

Kasia ja moge w piatek pomoc tylko moze napisz mi smska :) piatki mam wolne od zajec :)!! a i mam pytanko Kasia czy ja bym mogla sie z Wami rano zabierac na treningi ?? do paliwka sie dozuce :)