Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dusiuniu aniołku - poczekaj jeszcze trochę na swojego właściwego Anioła stróża - abyś w końcu nie musiała się bać różnych strachów i cieni wokoł Ciebie- Ktoś jest Tobie przeznaczony - wierzę w to mocno malutka kochana istotko .............

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem pewna dziewczyny ze dobrze wybierzecie ten domek dla Duszki. Super że są az dwie możliwosci. Widziałam stronkę, widać że psiaki u pani są szczęśliwe, a ta kobieta jest wspaniałą kobietą. Jestem pewna że Duszka miałaby u niej super domek!

Posted

Alexandra29 napisał(a):
Jestem pewna dziewczyny ze dobrze wybierzecie ten domek dla Duszki. Super że są az dwie możliwosci. Widziałam stronkę, widać że psiaki u pani są szczęśliwe, a ta kobieta jest wspaniałą kobietą. Jestem pewna że Duszka miałaby u niej super domek!

dlatego wydaje mi sie ze nie ma co zwlekac tylko zawiezc Dusze do Smoczego Pola gdzie bedzie miala cudowna opieke 24h

Posted

Duszka dzisiaj rano była bardzo zaniepokojona, okazało się, że rano jak wyszła ode mnie z biura to dostała po nosie, nawet Ela się na nią zasadziła. Jak już byłam w schronisku nic się nie wydarzyło, nawet przez chwilę się pobawiłyśmy na słoneczku. Potem ja pracowałam, a Duszka spała obok.

Jak tylko skończy się kontrola pojadę z Duszką, ale wcześniej nie mam takiej możliwości.

Posted

AgaiTheta napisał(a):
Panca zawieziesz?

jestem w Warszawie wiec oczywiscie moge sie dolozyc do kosztow transportu a to ze napisalam ze nalezy ja tam czym predzej zawiezc oznacza ze nie ma co czekac na dom ktorego moze dlugo nie byc .Wiem ze macie kontrole i to jest obecnie priorytetem.Zrozumialam z wypowiedzi Basi ze chcecie ja osobiscie zawiezc wiec prosze Agnieszko nie traktuj moich wpisow jako madrzenie sie lub bezmysle klepanie w klawiature bo jestem swiadoma Waszej trudnej sytuacji oraz braku czasu

Posted

Dusza ma szanse wystapic w tv!!!kopiuje list, ktory dostala moja znajoma Gosia ( ta co dzwonila do Basi w sprawie Smoczego Pola)
sierpień o 11:38
Hej Gosiu. Mam dwie wiadomości, jedną dobrą a drugą troszkę gorszą. Po pierwsze, załatwiłam Duszce występ w telewizji :) Rozmawiałam dziś z Panem Michałem Olszańskim i powiedziałam mu po krótce, że mamy taką sunię, która była katowana, wróciła z adopcji i strasznie źle znosi schronisko i zapytałam czy jest szansa żeby ją pokazać w Pytaniu na Śniadanie w kąciku adopcyjnym. Pan Michał z uśmiechem powiedział, że oczywiście, nie ma problemu tylko, że... i tu się zaczyna ta gorsza wiadomość... a mianowicie, dziś Pan Michał (chyba jakiś Aniołek sprawił, że byłam akurat w pracy) miał ostatanie wydanie programu w sierpniu i będzie dopiero we wrześniu... w związku z czym zaproponował żebym Go złapała pod koniec sierpnia/na początku września i że zorganizujemy występ Duszki w programie :))) Ale się cieszę, że Duszka będzie gwiazdą :))) Chyba, że się wcześniej znajdzie odpowiedni domek dla Niej :) Jest jeszcze jedna sprawa...w jakim schronisku jest Duszka? W jakim mieście? Żeby wystąpiła w Pytaniu na Śniadanie ktoś by musiał z nią przyjechać do Warszawy i z nią wystąpić w programie (może Ty? :). Najlepiej jakby była to osoba, którą Duszka zna, żeby jej nie stresować bez potrzeby i żeby ta osoba znała Duszkę i mogła się wypowiedzieć na temat jej charakteru, jak reaguje na kotki, dzieci, co przeszła itp itd. Po takim wystąpieniu osoba, która przyjedzie z Duszką będzie pełniła dyżur telefoniczny do końca programu i odbierała telefony od widzów, którzy byliby zainteresowani adopcją. Pewnie ciężko będzie to wszystko zorganizować ale myślę że damy radę :) Prawdopodobnie osoba, która by przyjechała z Duszką musiałaby sobie zapewnić hotel (taki gdzie przyjmą z pieskiem), ale może z tym by nie było problemu... ale pewnie musiałaby spędzić tu ze dwa-trzy dni, żeby po programie (kącik adopcyjny jest w poniedziałki) mieć jeszcze dzień czy dwa na ewentualne sprawdzenie domków, które byłyby zainteresowane adopcją Duszki. To już sprawy organizacyjne, które trzeba będzie dokładnie przemyśleć żeby wszystko jak najlepiej i jak najniższym kosztem udało się załatwić. Ja na pewno też w pewnym stopniu będę mogła pomóc więc myślę, że wszystko jest do załatwienia. Z hotelem raczej nie pomogę (ewentualnie mogę po prostu poszukać jakiegoś taniego, blisko i go zarezerwować), ale może udałoby mi się załatwić Duszce opiekę na ten czas (o ile w hotelu by się nie zgodzili na pieska) i na pewno mogę pomóc z transportem i odwiedzaniem domków. Oby tylko się udało i żeby los tym razem przyniósł dla Duszki super domek. Pozdrawiam serdecznie. Aneta

Posted

Panca, narazie niech dziewczyny sprawdzą te domki które mają do sprawdzenia. Nie ma co się wychylać tak daleko bo może duszka zamieszka w Smoczym Polu. Na początku byłam przeciw, ale teraz myślę że to odpowiedni dom dla niej. Pani ma już wprawę jak postępować ze schorowanymi psami.A Duszka nie czułaby się tam najgorsza, bo wszystkie psiaki mają coś!

Posted

ja tez dopinguje Smoczemu Polu:)................tv w ostatecznosci........boje sie znow,ze ona by tam dostala potwornego ataku,nowi ludzie,cala wrzawa,swiatla,fleshe,atak gotowy!!!:(

Posted

polubek napisał(a):
oj duszko nie masz ty szczęścia

Ma, ma - i to jeszcze jakie! Gdyby go nie miała, byłaby już po drugiej stronie. A tak... domek się szykuje i szczęśliwe życie :)

Posted

Ostróda jest od nas rzut beretem a nie wiedziałam , że tam odbywają się takie fetiwale. Znam to miasto i ich władze z powodu strasznie zaniedbanego schroniska. Dusza jak narazie spokojna, chyba nie było ataku, bynajmiej nie widzielismy. Nadal jestesmy zapracowane z powodu kontroli. Siedzimy w archiwum i znajdujemy dokumentację tego co sie tu działo przed naszym wejściem. Co karta to zagryzienia, kanibalizm , eutanazje z powodu tęsknoty psa za panem, ta kur....a musi za to odpowiedzieć !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nazwałam ją córką doktora mengele i teraz mamy to na papierze.

Posted

basia0607 napisał(a):
Ostróda jest od nas rzut beretem a nie wiedziałam , że tam odbywają się takie fetiwale. Znam to miasto i ich władze z powodu strasznie zaniedbanego schroniska. Dusza jak narazie spokojna, chyba nie było ataku, bynajmiej nie widzielismy. Nadal jestesmy zapracowane z powodu kontroli. Siedzimy w archiwum i znajdujemy dokumentację tego co sie tu działo przed naszym wejściem. Co karta to zagryzienia, kanibalizm , eutanazje z powodu tęsknoty psa za panem, ta kur....a musi za to odpowiedzieć !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nazwałam ją córką doktora mengele i teraz mamy to na papierze.

No to juz jestem...Basiu, festiwal reggae w Ostrodzie w tym roku obchodzil swe dziesieciolecie:)
ja z kolei nie mialam pojecia ze schronisko ostrodzki jest zaniedbane
swojego czasu byl w nim sparalizowany Bursztyn( obecnie w cudownym niemieckim domu) i dziewczyny bardzo o niego dbaly, sugerujac ze nie ma w schronisku zle
to bylo dwa lata temu a jak wiadomo przez tyle czsu moglo sie wiele zmienic

Posted

Duszka jest od dzisiaj na luminalu, wczoraj miała dwa ataki. Dzisiaj nie zauważyłam nic niepokojącego, cały dzień chodziła za Basią.
Co do domu dla Duszki to zwalam to na Basię, ja nie mam głowy do niczego teraz. Nie mam samochodu z klimą, musimy poczekać na spadek temperatur i pojedziemy na wycieczkę.