Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Skopiowane
Jest szansa, aby nieznane dotąd sprawy bestialskiego traktowania zwierzat ujrzały światło dzienne. Mój znajomy pracuje w TVN. Własnie jest w trakcie kręcenia materiału o nieludzkich przejawach okrecieństwa wobec zwierząt. Jeśli znacie takie przypadki, macie jakies linki - np. tu z DOGO - wraz ze zdjęciami etc., które mogłyby stanowić podstawę do dalszego "drążenia sprawy" dajcie proszę znać. Sama nie jestem w stanie wszystkiego przejrzeć. Była sławna sprawa kobiety, która zakładała pseudoschroniska w małych miejscowościach, brała pieniądze od gmin, które potem nie byłe wydatkowane zgodnie z przeznaczeniem. Zwierzęta były głodzone, nie miały opieki weterynaryjnej, były chore, zagryzały się nawzajem. Czy ktoś może dać mi namiary na tę sprawę? Jaki jest jej finał? Proszę, roześlijecie info do znajomych. Może dzięki tej akcji, temu reportażowi, pomożemy jakimś zwierzakom?

Podaję link do wątku,roześlijcie tą wiadomosć dalej.Myślę, że warto.
http://www.dogomania.pl/threads/1440...4#post16197794

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kurde..........nie mam swego laptopa i nie moge poszperac.........na pewno sprawa huskiego z urwana glowa,sprawa psa rozjechanego przez pociag powinny byc pokazane,te wszy musza isc do paki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• 4 months later...
  • 1 month later...
Posted

Duszeńka wczoraj odeszła...została zaadaptowana przez cudowną kobietę,była bardzo szczęśliwa tam,niestety pourazowe stany w postaci padaczki nasilały się.Znaleziono nowy lek i przez kilka miesięcy Dusza była najszczęśliwszym psem na świecie.Niestety od 2 dni nie chciała jeść,pić,ataki wróciły jakby zwielokrotnione.Okazało się,że też miała słabe serduszko.Została pochowana pod świerkiem i jaśminem.Żegnaj psiaczku:(((

Posted

O mój boże... myślałam ostatnio o Duszce i nawet zamierzałam odszukać wątek... Najważniejsze, że miała swoją szczęśliwą przystań, że zdążono jej wynagrodzić to, co uczynił jej "człowiek". Popijaj teraz kawusię na łąkach zielonych, Sunieczko...

Posted

(*)(*)(*)
Duszko kochana.... tak krótko cieszyłaś się szczęściem ,spokojem i miłością człowieka. Zegnaj maleńka. Teraz juz pewnie biegasz szczęśliwa za TM.

Posted

Mysza2 napisał(a):
o kurcze, a ja myślałam że wejdę i poczytam dobre wieści.
Zegnaj Duszko

• Też liczyłam na nowe, .... dobre wieści :-(. Bardzo mi smutno, współczuję opiekunce, staram się wierzyć, że Duszka wolna od ataków szczęśliwa biega za TM.
    Duszko
  • .

• 2 weeks later...
    Posted

Chciałam jeszcze podziękować osobom, które zajmowały się Dusią. To cudowne, że pieska, którego widzieliśmy na pierwszej stronie doprowadzono do takiego stanu w jakim była zanim odeszła. Pomimo ataków psina wreszcie doznała szczęścia i spokoju. Nawet jeśli za wcześnie, to odeszła przy ludziach i zwierzętach którzy ją kochali.
    Dostała od Was w podarunku miłość i szczęśliwy koniec.
    Dziękuję, takie sprawy jak ta dają mi nadzieję, że są ludzie, którzy potrafią zrobić To jak należy.

• 1 month later...
    Posted

Boże ,dopiero teraz przeczytałam , przez ostatnie miesiące była szczęśliwa .... przynajmniej tyle w tym podłym świecie. Cudna Duszyczko, tak pełna życia pomimo zła i bólu, żegnaj..