Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale nie miejcie mi tego za złe co napisałam...po prostu każda strona odbiera to inaczej...
Wiem, że dziewczyny u WAS mają bardzo dobrze :)
oby szybko do domków poszły - do swoich wspaniałych domków.
Margo śliczna niczym onek, a Kaja przemilna, do przytulania i głaskania....kto by nie chciał takich psów !!!

• Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Malibu, czy Kaja już jest po sterylce? Czy ktoś interesował się nią? Przecież to takie słodkie stworzenie, domki powinny stać w kolejce......

Posted

Kaja zmieniła miejsce zamieszkania - od piatku rezyduje w DT u Renaty5:)
Dlaczego? Bo jest psem bezproblemowym, a u Omar było potrzebne miejsce dla biedy z problemami. Juz podsyłam wątek Renatce.
Wpisuję tu ostatnie info o Kai - byłam u niej w czwartek. Kajunia jest przepiekna i super sympatyczna. Nie ma juz poblemu z zachowaniem czystości w domu i jest zupełnie bezproblemowa:) Nawiązuje pieknie kontakt i jest bardzo przytulaśna. I, co za uroda! No, niesamowita.
Właśnie prosiłam Renatę o info.

Posted

A dzisiaj właśnie ostatni szczylek Kaji pojechal do domu. 3 dziewczyny znalazły domy w rekordowym tempie. Coś ok 2 tygodni :) Został chłopak - aż do dzisiaj :)
Oby Kaja też tak szybko znalazła domek jak jej 4 maluchy.

Posted

malibo57 napisał(a):
Kaja zmieniła miejsce zamieszkania - od piatku rezyduje w DT u Renaty5:)
Dlaczego? Bo jest psem bezproblemowym, a u Omar było potrzebne miejsce dla biedy z problemami. Juz podsyłam wątek Renatce.
Wpisuję tu ostatnie info o Kai - byłam u niej w czwartek. Kajunia jest przepiekna i super sympatyczna. Nie ma juz poblemu z zachowaniem czystości w domu i jest zupełnie bezproblemowa:) Nawiązuje pieknie kontakt i jest bardzo przytulaśna. I, co za uroda! No, niesamowita.
Właśnie prosiłam Renatę o info.

Jestem już na wątku Kajusi:) No i co ja mam Wam napisać?Po prostu cud,miód i orzeszki:loveu:.Mój młodszy (13letni)syn powiedział "mamo wreszcie jest u nas taki psiak z którym można się powygłupiać i pobawić":mdrmed:.No fakt,Kajka jest przecudowna i z charakteru i z urody.Nowy dom będzie miał naprawdę kochaną,śliczna psinkę.Taką przylepeczkę:)
Mamy w domu prawie same stare,schorowane psiaki,którym zabawa nie w głowie,chcą mieć tylko święty spokój,dlatego taka kompanka do zabawy bardzo ucieszyła me dziecię;)
Monday napisał(a):
Taka przylepa znaldzie dom. Przecież ją to do domku i pod kołdrę :)
.

Nawet posłanka dla Kajki nie szykowałam,bo z góry założyłam,że będzie spała z nami w łóżku;).No i oczywiście wpakowała się na wyrko,tylko sobie miejsca nie mogła znaleźć i latała całą noc po nas.Druga noc była już lepsza,ale tez jakoś sie kręciła.No wiecie...ja,mąż i 4 psy,no to ciężko znaleźć dobrą miejscówkę.Ale coś czuję,że dzisiaj będzie spała nam na głowie,bo już sie pomału szykuje w tamto miejsce.No i ma racje-tam jeszcze jest wolne miejsce...cwana bestyjka:D

Posted

luka1 napisał(a):
pies w łóżku? - bardzo niehigienicznie

Wiem:diabloti:,każdy z nas to wie,Ty Lukuś też,a i tak psy śpią w naszych łóżkach:)
Podobno właściciele psów dzielą się na tych co śpią ze swoimi psami i na tych co się do tego nie przyznają:p
No ale albo higiena i sterylna czystość w chałupie,albo psy.Inaczej się nie da,nawet jakby latać 24h z mopem i na mopie.Ja wybrałam drugą opcję,czyli psy:)
A zresztą co nas nie zabije,to nas wzmocni:cool3:

Posted

tula napisał(a):
To ja jeszcze jesli można tekścik do ogłoszeń dla Kajuni poproszę:)

Proszę bardzo ;)

Kaja - młoda (1,5 roku) dama po przejściach. Przecudnej urody, stabilnego charakteru, pełna radości życia sunia, która spędziła większość swego krótkiego życia przywiązana do nogi do stołu. Zapewne jej pan tak sobie wyobrażał bezpieczeństwo psa. Kaja nie była krzywdzona w inny sposób, więc jest pełna zaufania do ludzi, bardzo otwarta i kontaktowa, a przy tym ciekawa świata i innych stworzeń:) Kaja bardzo dobrze zgadza się z innymi psami i kotami, umie się zachować w domu, przestrzega wszelkich zasad, chodzi na smyczy. Kaja jest zdrowa i zaszczepiona, a przed wydaniem do adopcji zostanie wysterylizowana.

Posted

Ziutka napisał(a):
Proszę bardzo ;)

Kaja - młoda (1,5 roku) dama po przejściach. Przecudnej urody, stabilnego charakteru, pełna radości życia sunia, która spędziła większość swego krótkiego życia przywiązana do nogi do stołu. Zapewne jej pan tak sobie wyobrażał bezpieczeństwo psa. Kaja nie była krzywdzona w inny sposób, więc jest pełna zaufania do ludzi, bardzo otwarta i kontaktowa, a przy tym ciekawa świata i innych stworzeń:) Kaja bardzo dobrze zgadza się z innymi psami i kotami, umie się zachować w domu, przestrzega wszelkich zasad, chodzi na smyczy. Kaja jest zdrowa i zaszczepiona, a przed wydaniem do adopcji zostanie wysterylizowana.

Taka właśnie jest Kaja,a do tego delikatna i grzeczniutka:)

Posted

No i miałam rację-Kajka spała nam w głowach.Tylko dlaczego na poduszce mojego męża miała buźkę,a na mojej dupkę?Czyżby chciała pokazać,że ma mnie w d...?:hmmmm::diabloti:

Posted

Renata5 napisał(a):
Wiem:diabloti:,każdy z nas to wie,Ty Lukuś też,a i tak psy śpią w naszych łóżkach:)
Podobno właściciele psów dzielą się na tych co śpią ze swoimi psami i na tych co się do tego nie przyznają:p
No ale albo higiena i sterylna czystość w chałupie,albo psy.Inaczej się nie da,nawet jakby latać 24h z mopem i na mopie.Ja wybrałam drugą opcję,czyli psy:)
A zresztą co nas nie zabije,to nas wzmocni:cool3:

No i jeszcze chciałam dopisać,że wszystko zawsze jakoś można na swoją korzyść przerobić,na przykład jedni powiedzą,że piach w łóżku(niestety to efekt nocnych spacerów,a łap nie do końca da sie dobrze wytrzeć) to okropieństwo,a ja powiem-niezły peeling:roll::p

Posted

Ranata, pokaż nam jak możesz Kajusię na zdjęciach. Kiedy ona będzie sterylizowana? Ja też się w niej zakochałam. Wiozłam ją z Monday do Omar, to niesamowity słodziak z ogromnym zasobem miłosci do ludzi. Musi mieć taki dom, żeby spała na podusi obok człowieka.

Posted

Ech, z tym spaniem psów w łóżkach :)
Moja też śpi z nami...ale rozkłada się bydlę niesamowicie :)!!! Cóż zrobić...pieseczek wygód potrzebuje. Tylko ta sierść....jest wszędzie :)

Ale nie ma to jak grzejnik z pieska :)

Posted

lilith27 napisał(a):
A Renata5 jest drugą osobą polecaną przez Magdę.............

No nie wiem,czy Magda przypadkiem nie załamała się po pobycie u mnie jak zobaczyła stadko staruszków,ślepych,powykręcanych,ledwo człapiących.Szczególnie jak 17-letni Morusek kuśtykał i się kołysał,to miała niezłą minę:cool3:.
Monday napisał(a):
To może Renata 5 chciałaby 2 nieco nieprzyzwyczjone do człowieka (jeszcze nieprzyzwyczjone !!! )sunie?

Mam już 11 psiaków i ani pół więcej:look3::p

Posted

red napisał(a):
Ranata, pokaż nam jak możesz Kajusię na zdjęciach.

Dzisiaj,albo jutro będe maiła nowy aparat,więc fotek będzie dostatek:)
Do tej pory miałam zepsute wszystkie sprzęty do robienia fotek i aż serce mnie bolało,że tyle fajnych zdjęć mogłam narobić,bo Kajka jest niemożliwa,a Jej pozycje w łóżku-niesamowite;).Także czekajcie cierpliwie,a będzie Wam dane:cool3:

Posted

Dziś o 7.07 dostałam od Renatki wieść hiobową, że Kaja rozpoczęła właśnie cieczkę, si! Wpłynęło to bardzo ożywczo na całe męskie, lekko geriatryczne stadko, niemniej włączył się alarm. Jak pech, to pech. Na szczęście - chyba psi anioł Hariel maczał w tym skrzydełka:) - "urodziła" nam się Elmirka Ratunkowa. Kaja została błyskawicznie zabrana od Renatki do Elmirki, aby oszczędzić Dziadeczkom zbędnych i nadmiernych emocji. Tak więc, sterylka Kai dopiero za jakieś 3 tygodnie, a ten czas Kaja spędzi na wakacjach u cioci Elmirki:)
Prosimy o relacje z akcji!

Posted

:) Na pewno będą relacje. Na razie mogę napisać, że całą rodziną (no oprócz kotów;)) jesteśmy tą sunią oczarowani. To jest tak wdzięczne i cudowne zwierzątko, że brak słów, żeby opisać. Pięknie chodzi na smyczy-moja córka spacerowała z nią po ogródku i sunia była tak grzeczna, że coś wspaniałego. Super się zachowuje w samochodzie.

I jest w ogóle bardzo grzeczna, bo nie ściąga gatek z zadka;)