luka1 Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 "Przy okazji wizyty poadopcyjnej dwóch kociaków z radomskiego schroniska, osoba je adoptująca poinformowała o dramacie psów na posesji obok. W 1-izbowym mieszkaniu mieszka mężczyzna chory psychicznie, w domu smród i brud, suczka z 4 szczeniakami, suczka uwiązana do nogi od stołu, nie pozwala jej uwolnić, żeby chodziła chociaż po mieszkaniu. Sunia jest śliczna, mała, a jej dzieci mają ok.3-4 miesięcy, trzy suczki i piesek. Załatwiają się w mieszkaniu, śpią w skrzyni na szmatach, psiaki cuchną okropnie. Na zewnątrz przy budzie stoi wilczkowata suczka na łańcuchu, nigdy nie spuszczana, przy drugiej budce mały psiak, też na łańcuchu, niemiłosiernie smutny, z tyłu domu również suczka i pies uwiązane na może 30 cm łańcuchach, bez budy, przy jakiś kawałkach desek, załatwiają się pod siebie, chyba nawet nie mogą się położyć. Było ciemno więc nie dało się zrobić zdjęć. Wszystkie psy stoją w wodzie i błocie. Po prostu TRAGEDIA! Kontakt z facetem jest utrudniony, ma jakąś chorobę psychiczną.Schronisko jest przepełnione do granic możliwości, a dla tylu psów musiałyby być minimum 2 boksy. Psy wymagają natychmiastowej pomocy!" Wątek psów z Radomia http://www.dogomania.pl/threads/1819...0#post14362830 Quote
luka1 Posted March 28, 2010 Author Posted March 28, 2010 wilkowata Margo znalazła miejsce w DT u Omar Po kilku dniach pobytu tam - zmieniła sie - prawda? Quote
tula Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 auraa napisał(a):juz jest wątek o tych psach. Auraa ale to jest wątek tylko jednej zabranej suni Margo:) Margo wygląda ślicznie, a powiedzcie w jakim wieku ona teraz tak mniej więcej jest? Quote
malibo57 Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Margo jest młodym psem, zeby białe, jak śnieg, usposobienie i chęć do zycia nastolatki - góra 2 lata. Quote
Dorothy Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 a stosunek do innych zwierzat?psiow kotow i innych? do ludzi zapewne fajny :-) Quote
malibo57 Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 A, tak, bez problemu. Żaden z psiaków nie ma skłonności do "obrony przez atak";-) Quote
red Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Wreszcie widzę sunieczkę Margo, uśmiechniętą, wybieganą, jest naprawdę śliczna. Chyba się pofatyguję i pokażę jej zdjęcia i wszystkich zabranych psiaków, żeby facet zobaczył, jak naprawdę powinno być. Jeszcze czeka ją sterylka, czy mamy ją już ogłaszać? Quote
malibo57 Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Jeszcze szczepienia, bo na razie są po Staglobanie - potem chwilka kawarantanny i sterylizacja. Sądzę, że na koniec kwietnia się wykaraskamy. Margo jest nazywana przez Omar Margolcią;-) Quote
tula Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Malibo czyli narazie czekamy z ogłoszeniami? czy juz robić? Quote
malibo57 Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Ja sadzę, że można robić - teraz tydzień świateczny, to pewnie wizyty staną i wszystko i tak sie przeciagnie. A sprawdzimy, jaki odzew i może znajdzie się coś dobrego? Quote
Basia1244 Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 A tu fajny bazarek z ogłoszeniami jest - warto skorzystać - kto pierwszy ten... http://www.dogomania.pl/threads/182687-OgA-oszenia-na-56-portalach-Tekst-do-ogA-oszeA-i-banerki-KOMPLET-na-staruszki Quote
tula Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Malibo to podaj mi prosze na PW jaki mam dawac kontakt do ogłoszeń:) Quote
malibo57 Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 tula napisał(a):Malibo to podaj mi prosze na PW jaki mam dawac kontakt do ogłoszeń:) Ok, już lecę:) Quote
tula Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Tak jak pisałam Malibo ja rezerwuję gumtree warszawa, adopcjapsa i cafeanimal do ogłoszeń obu sunieczek:) Quote
lilith27 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Kolejny psiak od Omar podwieszony na niewidzialnych linkach fajne fotki Quote
malibo57 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Asiu, bardzo dziękuje za banerki - bezkonkurencyjne:) Quote
lilith27 Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 malibo57 napisał(a):Jeszcze szczepienia, bo na razie są po Staglobanie - potem chwilka kawarantanny i sterylizacja. Sądzę, że na koniec kwietnia się wykaraskamy. Margo jest nazywana przez Omar Margolcią;-) Margolcia???? Quote
Ania i Kajber Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Jak dobrze, że ja też zabrałyście, jest przepiękna i taka radosna. Quote
Recommended Posts