Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=&quot]WILK [/FONT][FONT=&quot]to młodziutki(ok.2lat) średnio-duży psiak. Swoje imię zawdzięcza pięknemu, wilczemu wyglądowi. Jest niesamowicie ładny i dostojny. Najprawdopodobniej ktoś wyrzucił go z samochodu przy schronisku w rudzie śląskiej, ponieważ przerażony biegał tam kilka dni i nie dało się go złapać. Gdy w końcu trafił do schroniska kulał na łapkę i był bardzo wychudzony. Teraz z jego stanem fizycznym jest trochę lepiej niestety kompletnie nie radzi sobie w schronisku. Boi się psów i całego schroniskowego otoczenia. Całe szczęście nie jest agresywny- da sobie zrobić wszystko. Na spacerze to całkowicie inny pies. Bez problemu chodzi na smyczy, załatwił swoje potrzeby od razu po wyjściu ze schroniska co świadczy o tym, że jest nauczony utrzymywania czystości. Poza schroniskiem chodzi z ogonem w górze. Staje się bardzo miłym, sympatycznym i kontaktowym psiakiem. Niestety gdy tylko ma wejść do schroniska zaczyna uciekać i bardzo się boi. Martwię się jego losem. Boje się, że wśród psów może sobie nie poradzić. Miałam do czynienia już z wieloma psami, jednak ten totalnie mnie zauroczył. Jestem wolontariuszką i pomagam na rzecz zwierząt już od lat, jednak gdy miałam zaprowadzić tego psa do schroniska płakałam jak bóbr. On jest tak niesamowity, spokojny, ułożony. Te miejsce bardzo źle na niego wpływa. Proszę pomóżcie mi znaleźć dla niego dom! To może być jego jedyną szansą. Ja osobiście jeśli tylko będę miała okazję będę podjeżdżała do schroniska żeby zabrać go na spacer(na pewno nie rzadziej niż raz w tygodniu). Proszę o ogłoszenia, pomoc w szukaniu domu. Namiary na mnie: wolontariuszkaasia@wp.pl lub tel.794775327.
[/FONT]
[FONT=&quot]

[/FONT]

• Replies 194
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

On w ogole jest zabojczy- mam nadzieje, ze dzieki ogloszeniom znajdzie jakis wspanialy domek! Trochę się bał telefonu dlatego ten ogonek nie był w górze ale jak tylko szedł to taki dumny, pewny siebie, sympatyczny... to niesamowite jaki on ma wspaniały charakter.. szkoda,ze dzisiaj lało jak miałam jechać wyjść z nim na spacer ale w najblizszych kilku dniach na pewno podjadę:)

Posted

Czy Wilk ma allegro?.. Porobie mu jakies takie podstawowe ogłoszenia ale bardzo bym prosiła przede wszystkim o allegro. Bjutko czy mozna na Ciebie liczyć czy poprosić jakąś inną cioteczkę? Mam nadzieję, że jutro pogoda będzie ładna....to spacer będzie..żeby tylko nie lało jak teraz..

Posted

Jutro wątpię, że dam radę. Będę na pewno w weekend i postaram się w piątek rano. Jutro rano chcę podjechać na spacer z Wilkiem moze uda mi się mu porobic jakies foty. Ja musiałabym swoim psiakom tez sprobowac fotki porobic jakies ogloszenia tylko ze wtedy musialaby je brac pojedynczo albo po 2-3 żeby to miało sens chyba, że chodzi o zdjęcie grupowe;)

Posted

No właśnie żeby tylko pogoda była... w takim razie jesteśmy umowione na sobotę ok.10?:) żeby tylko z wilkiem się udało...ale musi być jasno bo nie chce go wystraszyc lampą a obawiam się, że może się bać bo już telefonu się nieco bał...sprobujemy, mysle, ze będzie dobrze!:)Dziękujemy za allegro!!!:):)