KolorowaKredka Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Jaka obroza i smycz najlepsza dla shih tzaka?Skórzana czy moze parciana??Jakie wymiary powinna miec obroza??Jak długa smycz ?? Quote
vege* Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Na początek weź obrożę parcianą lub szeleczki, zmierz swojego psiaka i wg tego kup obrożę/szelki, a smycz to radzę na razie taką normalną (nie automatyczną bo ta uczy niechodzenia przy nodze) i weź tak z 1,5m smycz chyba, ze wolisz dłuższe to np składaną weź, która ma chyba 2,5m Quote
Onomato-Peja Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 1 - Jest watek Obroże, szelki, smycze ( bardzo często tam ludzie piszą) i nie ma co zasmiecać forum kolejnymi tematami. 2 - obroża dla shih tzu najlepiej jakaś miękka np. lekkie i miękkie z rogza, ale jeśli nie zamierzasz wydawać tyle na obrożę wystarczy najtańsza z zoologicznego 3 - małe psiaki powinny mieć smycz minimum 180 cm, tak przynajmniej gdzies wyczytałam nie wiem czemu, nie wiem czy to konieczność, ale długa smyczka bardzo przydatna a zwłaszcza przepinana, też za drogiej nie kupuj bo tyle o ile obroża może wytrzymać nawet do dorosłości psiaka to smycz pewnie całą pogryzie ; ) Quote
Recommended Posts