Jump to content
Dogomania

SPORT: agility, obedience, IPO-obrona .....

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Replies 356
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A my byliśmy w Łodzi na torze agility!!!!!!!!!!!

i mam dwie informacje : dobrą i złą

Dobra
Belce sięsuper podobało
po pierwszym pokazaniu jak sięwchodzi na taką "kładkę" kolejne przechodzenie szybkim truchcikiem od początku do końca szło ekspersowo na komendę "idź":loveu:
Takie "odwrócone V" coś jakby drabina - okazało się hitem:crazyeye: RAz Belkę Klaudia pod pupkę popychała do góry, potem asekuracja za ogon w dół. I na kolejne moje komendy "w góre" pies pokonywał tę przeszkodę jakby to robiła od wieków:crazyeye::cool3::loveu::loveu::loveu::loveu: Nie ma sparwy, w te i nazad - skoro to panci przyjemność sprawia. a jak jeszcze pokazałam że rzucę piłeczkę to dopalacze się psu włączyły:multi:

tunel- no problem, dzieci taki mają i czasem jej rzucały piłeczkę, więc się pies tunelem nie przejmował (ot czasem wolałaby go ominąc bokiem:evil_lol:)
taki "rękaw" też przeszedł.

Potem były hopki. Cytuję jedną z dziwczyn "ten pies fruwa"

no i zła wiadomość

Trafiłyśmy do weta po 30 minutach agility...
wokół toru, na torze pełno było wyschniętych traw i ich nasion (takich ostrych z jednej strony i rozcapierzonych z drugiej) no i raptem po jednym szukaniu zabłąkanej piłeczki (po hopce belce uciekła piłeczka za daleko)Belka zaczęła trzepać łbem i piszczeć w niebogłosy:placz: Po 10 minutach jak jej nie przechodziło (a nie piszczała cały czas tylko co 2-3 minuty) pojechałam do weta. A tam się okazało że to ostre nasionko jest w uchu!!!!!!!!!tak głęboko że dotyka błony bębenkowej. Belka się rzucała strasznie, więc dostała gupiego jasia, wet wyjmował to nasionko i wyjmował, Belka skomlała.... w końcu wyjął, kropelka krwi się pojawiła tam głęboko, dostała antybiotyk do ucha...potem sprawdzenie drugiego ucha...a tam drugie wredne nasionko, tyle że nie tak głęboko!!! też antybiotyk

No i się Belka rekonwalescentuje. Spała długo teraz jej trochę lepiej. Boję się czy się nie zraziła do agility

Posted

Przykre zdarzenie. Niech się dziewczyna kuruje.
Jak się jej spodobało nie sadzę żeby miała jakieś opory następnym razem:evil_lol:

Powodzenia

Posted

Oleniek napisał(a):
Takie "odwrócone V" coś jakby drabina - okazało się hitem

To A czy odwrocone V to palisada :)

Bedzie dobrze :) na pewno sie nie zrazi :)

A my nie agilitujemy od prawie 1,5 miesiaca - jutro szyjemy wiezadlo krzyzowe i Bog jeszcze wie, co...

Posted

brawo Belka!!! zuch dziewczynka ale czego to pies nie zrobi zeby Pancie zadowolic :cool3:

nie przejumj sie kochana nie sadze zeby Belka polaczyla weta z torem . Bedzie biegac jak torpeda nastapnym razem

Posted

Już wczoraj było dobrze. Po długim śnie wróciła cała energia. Piłeczka poszła w ruch, a dziś była wyprawa rowerowa ze sprinetm z długiej górki:diabloti: Wróciłam wykończona - Belka nie:evil_lol:

Posted

Oleniek napisał(a):
Już wczoraj było dobrze. Po długim śnie wróciła cała energia. Piłeczka poszła w ruch, a dziś była wyprawa rowerowa ze sprinetm z długiej górki:diabloti: Wróciłam wykończona - Belka nie:evil_lol:

Witam
Ola
odezwij się do mnie na priv
plissssssssss

• 2 months later...
  • 3 weeks later...
Posted

Co prawda Blaki to nie rodowodowy pudel, ale mam nadzieję, że nie będziecie mieli nic przeciwko jeśli wrzucę tu fotki z szkolenia.
Chodzimy na agility do klubu "Radosny Pies" w Białymstoku. Jesteśmy początkujący, ale powoli idziemy do przodu.
Autorką zdjęć jest wiw

Posted

Sonya-Nero napisał(a):
:crazyeye:ale z niej sprężyna :evil_lol:, widzę, że ktoś ledwo za nią nadąża :cool3:
A z łapką już wszystko w porządku?

No wlasnie ruszam sie jak mucha w smole, jakbym wyciagala nogi to conajmniej jedna sekunde bylaby szybsza......:cool3:

Ale ro dopiero nasze poczatki, jeszcze sie rozkrecamy i docieramy.....

A lapka....hmmmm no slabsza jest zdecydowanie od tej zdrowej, ale jak widac dziala.
Moze Miszczem Swiata nie zostanie, ale i tak jest kofana:loveu:

• 2 weeks later...
Posted

dog_master - świetny filmik :mdrmed:. Prawie że doskonały :cool3:

A lapka....hmmmm no slabsza jest zdecydowanie od tej zdrowej, ale jak widac dziala.

Działa?? :roll: Powala!! :lol:

I to jest najważniejsze, że jest kofana :multi:

Niom własnie :loveu:

Pozdrawiam Angela & Aris :loveu:

• 5 weeks later...
Posted

Wrocilam z Czech!

Z Pudlowej jestem zadowolona, choc nie zawalczylysmy nic szczegolnie.

Egzaminy poszly nam dobrze, bo w sobote Kimulcowa byla pierwsza (Z NAJLEPSZYM CZASEM ZE WSZYSTKICH JEDYNEK!!!:o:multi:czyli Pudel szybsza od borderow!!!) w sobote druga.
dzieki temu mamy A2, czyli plan na ten rok wykonany.

Openy zawalalam jeden po drugim, ale jest to poniekad wynikiem tego, ze Pudel znacznie przyspieszyla na torze ( co wiaze sie z fruwaniem nad strefami i pryskaniem nie w te dziure tunelowa co trzeba...:roll:)

Filmiki byly krecone, wiec beda, ale nie wiem kiedy.

Poki co 2 miesiace przerwy w zawodach, wracamy do cwiczenia strefek!

Dobranoc!;)