Jump to content
Dogomania

SPORT: agility, obedience, IPO-obrona .....

Recommended Posts

Posted

A myśmy z Kawą zaszalały w weekend. Kawa wygrała w sobotę klasyfikację łączną a w niedzielę była druga :D.
W niedzielę egzamin A2 ukończony na 1 miejscu (niestety bez nogi do A3 bo 5 pkt karnych).
Pozdrawiamy
Marzena i Kawa

• Replies 356
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 months later...
Posted

wiem że to straszne.. ale jak ten Pan biegnie to wygląda bardzo zabawnie :D piesek chyba też staruszek bo za szybki nie jest :) ale porozumienie i posłuszeństwo idealne i godne podziwu :)

• 3 months later...
  • 5 months later...
Posted

Widać że nas pudlarzy sportowych jest malutko to pragnę zakomunikować i pokazać że młodzierz już zaczęła treningi agility nawet jak widać w poście wyżej szczeniaki biegały z mamą w brzuchu po torze to teraz przyszła kolej samemu pobiegać i poskakać :p. Robi się nas coraz więcej.

Młode szatany agilitowe :diabloti: rosną :evil_lol:

Posted

to i my się pochwalimy - zdjęć na razie brak, ale dopiero podstawy ćwiczymy - dziś był tunel :) z Lennym należymy do grupy początkującej Sopockiego BATa ;)

• 4 weeks later...
Posted

Chica postanowiła, że nie może być gorsza od sióstr i mamusi, więc zapisaliśmy ją na szkolenie indywidualne PTP z elementami agility.
Latający pies:

Posted

Tylko ciut niżej prosimy bo za wysoko jak narazie dla tej młodziutkiej damy!!!!!!!!!!. W końcu dbamy o kosteczki ale super że coś się dzieje i będzie kolejny standart trenował agility :D

Posted

Z tymi ciężarkami to idealny pomysł. A tak na poważnie to był to jej pierwszy kontakt z torem- jako nagroda po godzince ćwiczeń PTP... Wiemy, że o kosteczki trzeba dbać- płotek był niski, ale jak jej to wytłumaczyć żeby obniżyła lot. Nasi weterynarze mówią, że dopiero po skończeniu 2 lat można zacząć ćwiczyć agility.

Posted

ale chyba o wyczynowe chodzi? w sumie to duży pies.. moja wetka kazała czekać do roku... tylko nie wiem co to za różnica czy skacze mi po meblach czy przez hopkę..

Posted

A ja powiem tak ż eczy od roku czy od dwóch zaczynać ćwiczyć też można COLA & CHACA poznały tor w wieku 3 msc i teraz razem z mamą trenują z tym że mama lata jak perszing na max wysokościach a u szczeniaków tyczki leżą na ziemi i max mają 2-3 przeszkody. Nasza zabawa z agility polega bardziej jak narazie na zgraniu się i wyuczenia komend głosowych lub gestowych :D .

• 2 months later...