Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

to niedobrze. a dobrego weta macie?
Mamy, nie wiem czy to nawet nie najlepszy w mieście.:loveu:

U nas jabłka też są uwielbiane! Im większe tym większa frajda w jedzeniu!
Dokładnie:cool3:

• 2 weeks later...
  • Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie wróciłam z konsultacji od weta. Przy zabawie wymacałam jakiegoś guza na szyi Luny.:shake: Od razu zaczęłam szukać go w gąszczu jej lwiej grzywy. Białe coś było zaschnięte na sierści. Po oderwaniu tego zobaczyłam białą kaszkowatą mazio-ropę. Wzięłam się za wyciskanie.:mad: Wyszło coś na kształt "robaczka" nie wiem jak to dokładniej opisać.Została rana na głębokość ok 2mm i o średnicy ok. 5mm. :shake:Zawinełam to w wacik, ranę przemyłam wodą utlenioną. Wet powiedział, że to albo od ugryzienia jakiegoś owada, albo kaszak. W każdym bądź razie nic groźnego.:multi: Dostałam strzykawkę z antybiotykiem do przemycia tej ranki. Luna dzielnie zniosła wszelkie "zabiegi".:loveu:<moja kochana sunia> Ale miałam stracha jak to dziwne "coś" się wycisneło z jej szyi.:crazyeye: Pierwsze skojarzenie- jakiś pasożyt i jego larwa. Bleah... ale już po strachu. Teraz zostało mi obserwować czy rana dobrze się goi. :roll:

Posted

Dzisiejsze fotky
"brodus siwus pospolitus":evil_lol:

Czy te oczy mogą kłamać??

Luna na warcie

Dziś nudy... żadnych kotećków...:mad:

"Kotećku jesteś tam??":diabloti:

Posted

Ja chyba zwariuję!!:placz:
Chyba 2 dni temu pisałam że Lunie wycisnęłam kaszko-ropę z guza na szyi. Dziś kolejny. Tym razem na karku. Znowu pełno tego świństwa leci:shake:
Od czego to może być??
Nie wiem co robić :placz: Dziś po południu idę do weta.
To już 3 taki guz w niedługim czasie. Mieliście z tym styczność??
Zaczyna mnie to bardzo niepokoić:shake::placz:

Posted

Tego sprzed dwóch dni wycisnełam z całą torebką. Antybiotykiem posmarowane i sie sliczny strupek zrobil. Tego guzka co dzis znalazlam to przy dotykaniu delikatnie pocisnelam zeby zobaczyc co to, i czy twarde jest no i poleciala ta kaszko-ropa. Wiec tego nie ruszalam tylko czekam na weta.

• 1 month later...
Posted

Po 5 latach spędzonych wspólnie... pierwszy raz.. na taką skalę
Dzisiejsze dzieło Luny... wykopała dół pod winogronami... moja wydra zamieniła się w kreta!!
Skrucha na miejscu zbrodni...

I nos, który zdradził twórcę tego dzieła.. łapiska były czyste jak nigdy

Posted

Dziś była też wizyta weta w domu... (pewnie ten dół w/w to na rozładowanie stresów:eviltong:) Kaszaki powstały w wyniku zapalenia skóry, a prawdopodobnie zapalenia gruczołów łojowych. Dostała antybiotyk w zastrzyku, kolejne zastrzyki w poniedziałek i w środę. Musi to nam pomóc!!
Poza tym wyrwany kleszcz "z własnej hodowli", tzn. sunia nie wychodziła nigdzie na łąki ani poza teren działki przy domu (krótko przycięty trawniczek), a ta cholera się pojawiła i wbiła w szyję. :shake:
Lunka czuje się świetnie... w roli kreta zwłaszcza :diabloti:

Posted

agaga21 napisał(a):
ale pewnie znów znikniecie na całe tygodnie...?

No niestety w czwartek wyjazd wo Wawy:shake:... ale jak się pokaze bedziemy nadrabiac :):loveu:

agnieszka32 napisał(a):
http://x.garnek.pl/ga3804/72ba276909d14a11343723a3/11343723.jpg
Ja tu żadnej skruchy nie widzę, tylko zadowolenie z dobrze wykonanej pracy :evil_lol::evil_lol::evil_lol::diabloti:

To prawda... niestety:evil_lol::evil_lol::evil_lol: