Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie!

mam na imie Robert i jestem posiadaczem małej suczki border Collie.Mała ma 10 tygodni a na imie Kola.

Kola jest bardzo energiczna,zywa i wesoła no i w dodatku ma niezly charakterek.

Niestety pojawil sie pierwszy problem - moze niewielki ale chcialbym jej zachwanie lepiej zrozumiec stad moje pytanie:

dlaczego jak dostaje wode t od razu wylewa z miski?

Z gory dziekuje za pomoc

Posted

Bardzo mi zalezy na odpowiedzi wiec jesli ktos zna odpowiedz prosze o jej udzielenie. Kazdy post mile widziany.

13 wiyt i zadnej reakcji???

Posted

Myślę że w tej sprawie powinien coś wiedzieć hodowca :) Ja bym się pierw go spytała jak wcześniej i z czego mała była pojona.

Kwestia też tego jak rozlewa - włazi do miski? Siedzi nad wodą i wypycha łapką ją?
W pierwszym przypadku nie raz tak widziałam , gdy piesiowi małemu chciało się pić to pił a potem była świetna zabawa. Jeśli miska się wywraca może trzeba pomyśleć nad czymś cięższym a jeśli odsuwa się psu spod pyszczka to jakaś gumowa podstawa?

Posted

moj border robil dokladnie o samo, od razu wylewal wode, ew zaczynal kopac w misce i robil sobie z tego swietna zabawe. problem wylewania rozwiazalam po czesci "fe" ( cyzli "fe" i odprowadzalam go od miski, szybko sie nuczyl) po czesci tym ze zmienilam miske na taka ktorej pies neimogl chwycic ( metalowa dosc duza oplywowe ksztalty) a problem kopania w misce rowniez lekko podniesiony glos "fe" i automatycnzie przestawal, po cyzm nagradzalam/chwalilam go za to ze przestal i nauczyl sie. chyba duzo borderow tak ma z woda :D

pozdrowienia