Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 249
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Livka napisał(a):
W domu ... :diabloti:

będzie i w domu jak wróci z pracy :evil_lol:

Emigrantka napisał(a):
ha ha ha ha

Livka - z lokcia mu lobuzowi :)

Emi nie podburzaj Livki bo nam Nikuś będzie z lajpem chodził :D

Nikus napisał(a):
bardzo śmieszne.....:obrazic: :eviltong:

Nikuś nie nadymaj się tak ;)

Nikus napisał(a):
no tak zaczyna się...:shake::evil_lol:

nie przejmuj się będzie dobrze :glaszcze:

Posted

Cajus JB napisał(a):
Wyślę Roxi 25 zł z tego co mi zostało po Mai.

Proszę nie podburzać do łokciowania mężczyzn bo się może upowszechnić.

dzięki Cajus JB:)

Posted

Suni niewątpliwie trzeba pomóc i widze, że masa osób juz ta pomoc niesie, choć dla mnie podobnie jaj dla wandy szostak jest wiele niejasności.
Dziewczyny, sunia została zoperowana, ale wróciła do domu gdzie przebywa jej ojciec. Nie wiem czy to nie za duże ryzyko. Co będzie jak tatuś znów poturbuje swoja córeczkę? Dobrze wiecie, że pies nie ma instynktu macierzyńskiego i może małą traktować jak rywalkę.
Pani jest biedna, ale stać by ją było na utrzymanie dwóch psów i to wcale nie malutkich pinczerków?
A swoją drogą trzeba koniecznie na pani wymusić kastracje psa, żeby więcej go nie rozmnażała w zamian za szczeniaka do sprzedaży, bo pewnie tak to wyglądało.
Poważnie zastanawiam się czy w takim wypadku nie lepiej by było jakby fundacja odebrała sunie tej pani.
Jak zaczniemy wspomagać rozmnażaczy to te bezdomne bidy, których masa na tym świecie, (właśnie przez takich ludzi) zostaną bez pomocy, bo portfele nam się nie chcą rozciągać.

Posted

zgadzam się - oczywiscie nie jestem przeciwna pomocy..ale powinna byc to pomoc od A do Z. Leczenie malei i odebranie jej z tamtego domu... kastracja psa... na mysl o pseudohodowlach noz mi sie w kieszeni otwiera... bez wzgledu na wszystko!

nie mozna wspierac pseudo...ale tak, jak pisala Hanka - uswiadomic tej kobiecie - proces powstawania problemu bezdomnosci, tego, ze rasowy=rodowodowy - nie watpie, ze przyda sie tu pomoc weta...

Posted

[quote name='szajbus']Suni niewątpliwie trzeba pomóc i widze, że masa osób juz ta pomoc niesie, choć dla mnie podobnie jaj dla wandy szostak jest wiele niejasności.
Dziewczyny, sunia została zoperowana, ale wróciła do domu gdzie przebywa jej ojciec. Nie wiem czy to nie za duże ryzyko. Co będzie jak tatuś znów poturbuje swoja córeczkę? Dobrze wiecie, że pies nie ma instynktu macierzyńskiego i może małą traktować jak rywalkę.
Pani jest biedna, ale stać by ją było na utrzymanie dwóch psów i to wcale nie malutkich pinczerków?
A swoją drogą trzeba koniecznie na pani wymusić kastracje psa, żeby więcej go nie rozmnażała w zamian za szczeniaka do sprzedaży, bo pewnie tak to wyglądało.
Poważnie zastanawiam się czy w takim wypadku nie lepiej by było jakby fundacja odebrała sunie tej pani.
Jak zaczniemy wspomagać rozmnażaczy to te bezdomne bidy, których masa na tym świecie, (właśnie przez takich ludzi) zostaną bez pomocy, bo portfele nam się nie chcą rozciągać.

Ja cały czas też o tym myślę.

Posted

[quote name='Livka']A kto chciał łokciować ... ??? hi hi:diabloti: ... kto taki niedobry?:evil_lol:[/QUOTE]

no nieładnie. jak tak dostanie z łokcia parę razy to kto nam będzie psiaki woził? :nono::nono::nono:

Posted

[quote name='polubek']no nieładnie. jak tak dostanie z łokcia parę razy to kto nam będzie psiaki woził? :nono::nono::nono:[/QUOTE]
Ogłaszamy akcję obrony Nikusa przed łokciowaniem :terazpol:

Posted

Jeżeli znajdziemy dobry dom, który zechciałby zająć się sunią to wtedy będziemy rozmawiać o z jej właścicielką o adopcji. Wydaje mi się, że zmusić nikogo do kastracji psa nie możemy, możemy tylko uświadomić mu problem spowodować aby zgodził się na taki zabieg.

Tak też zrobimy, ale najpierw Roxy musi wyzdrowieć.

Posted

Kto wie czy Roxi w przyszłości nie miała służyć do rozrodu, skoro u Jej pani się nie przelewa. Z Maxa nie byłoby takich profitów, jedynie 1 sztuka szczeniaczka. Należałoby pomonitorować te okoliczności.