Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wątek zakładam na prośbę hanka456:
...Gdy szłam zrobić jej zdjęcia na prośbę właścicielki, pomyślałam o eutanazji....
Gdy zobaczyłam ją w domu pełznącą na dwóch łapach w moim kierunku i ufnie patrzącą mi w oczy bardzo się zawstydziłam. Roxi ma dopiero 3 miesiące i niesprawny tył ciała, na skutek skomplikowanego złamania. Lekarz podjął się operacji i dał nadzieję na życie. Zabieg będzie kosztował 600,- złotych. Jej właścicielki nie stać na tak duży wydatek, dlatego z desperacją chodzi od jednych do drugich z prośbą o pomoc. Dlaczego tak się stało? Każdy ma prawo wiedzieć kto zechce pomóc Roxi.
Roxi jest dzieckiem pięknego dobermana Maxa, który również mieszka w tym domu. Max jest wielki i nieostrożny. Podczas zabawy ze swoją córeczką przycisnął ją tak niefortunnie, że połamał jej tylne łapy. Złamania są skomplikowane i wielokrotne. Roxi już była u doktora ale zapakowano ją tylko w gips nie robiąc zdjęcia RTG. Po zdjęciu gipsu okazało się, że łapy są niepełnosprawne i dodatkowo nie zrosły się. Wizyta u innego doktora i jego diagnoza brzmią jednoznacznie...NATYCHMIAST OPERACJA.
Bardzo prosimy pomóżcie Roxi i jej Pani. Obie na to zasługują.

Postaramy się na bieżąco informować o przebiegu zdarzeń, a także wkrótce pokażemy zdjęcia Maksa, który nieświadomie tak "przysłużył" się swojemu dziecku.

Bardzo prosimy o wsparcie finansowe na pokrycie operacji. Jako Fundacja, bez Waszego wsparcia nie jesteśmy w stanie pokryć kosztów operacji. Każda złotówka może uratować temu psiemu dziecku życie.

Wszelkie wpłaty prosimy wpłacać na konto Fundacji z dopiskiem "na Roxi"

Fundacja "Pomagajmy Razem - Zwierzęta w Potrzebie"
Nr Konta: PKO BP 05 1020 3378 0000 1602 0168 8993
ul. Chłędowskiego 1/8
Łódź 93-239

Roxi wspomogli:
Tomasz Ł. - 20 zł
Katarzyna P. (polubek) - 10 zł
Radosław T. (radek_re9) - 10 zł
Ewa G. - 100 zł
Barbara G. (drucikowski) - 10 zł
Harald N. (Nikus i Livka) - 20 zł
Danuta S.-J. - 50 zł
Marta Ś. (kundelkowa skarbonka) - 50 zł
Marek W. - 50 zł
Sylwia T. - 20 zł
Katarzyna Ł. - 30 zł
Kamila K. - 30 zł
Anna F. (grzenka) - 10 zł
Tomasz Ł. - 10 zł
Małgorzata J. - 50 zł
Izabela B. - 30 zł
Magdalena Z. (Egri) - 25 zł
Paulina P. (Plicha) - 20 zł
Wojciech K. (Wojtuś) - 30 zł
Joanna D. (Acha) - 50 zł
Krystyna T.-K. (KTK1) - 15 zł
Agata Ż. - 10 zł
Harald N. (Emigrantka) - 11 zł
Katarzyna R. (Katja_24) - 5 zł
Monika K. (Monika z Katowic) - 35 zł
Piotr S. - 10 zł
Katarzyna D. (Ika&Sonia) - 30 zł
Agnieszka B. (agni200) - 10 zł
Ewa G. (eg2003) - 10 zł
Anita S. - 10 zł
Agnieszka T. - 20 zł
Lucyna K. - 10 zł

Razem: 801 zł na dzień 30.05

Bardzo dzięk ujemy!! :loveu:

Operacja Roxi kosztowała 600 zł
Pozostała część pieniążków zebranych na Roxi zostanie wykorzystana na utrzymanie innych zwierząt pod opieką Fundacji.

Wszystkim wpłacającym bardzo dziękujemy.

• Replies 249
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

w tej chwili zaznaczam i robię miejsce na banerki. muszę w końcu wyjść do sklepu niedługo będę i wezmę się do pracy

wróciłam z banerkami

Posted

Bidulka... Taka malutka, a już tyle musi wycierpieć:-(
A jak z załatwianiem potrzeb fizjologicznych? Przepraszam, ale odkąd mam w DT Iskierkę (sunię z mojego banerka) to jest pierwsze pytanie, które nasuwa mi się w podobnych sytuacjach...
Niestety finansowo w żaden sposób pomóc nie mogę, sama tonę w psich długach...:shake: Ale będę wpadać, podnosić i może uda mi się jakoś pomóc...

Posted

elinka napisał(a):
Niestety, finansowo nie mogę pomóc, ale trzymam mocno kciuki, aby udało się zebrać pieniążki na operację małej. :kciuki:

elinko każdy ma swoich swojaków. razem możemy więcej

Posted

Bardzo proszę o pomoc dla Suni. Jej dom jest bardzo biedny. Pani tonie we łzach i robi sobie wyrzuty sumienia, że tak się stało. Sunia jest przeurocza.
Na eutanazję chyb ajeszcze nie czas.

Posted

jest tu raczej potrzeba deklaracji jednorazowych na operację, czy tak dobrze zrozumialam. Myślę że właścicielka chce sunię zatrzymać??? narazie przelewam na zachętę niewielką kwotę ale nie ostatnią. trzymam kciuki za powodzenie allegro.