Niewiasta_21 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Wątek zakładam na prośbę hanka456: ...Gdy szłam zrobić jej zdjęcia na prośbę właścicielki, pomyślałam o eutanazji.... Gdy zobaczyłam ją w domu pełznącą na dwóch łapach w moim kierunku i ufnie patrzącą mi w oczy bardzo się zawstydziłam. Roxi ma dopiero 3 miesiące i niesprawny tył ciała, na skutek skomplikowanego złamania. Lekarz podjął się operacji i dał nadzieję na życie. Zabieg będzie kosztował 600,- złotych. Jej właścicielki nie stać na tak duży wydatek, dlatego z desperacją chodzi od jednych do drugich z prośbą o pomoc. Dlaczego tak się stało? Każdy ma prawo wiedzieć kto zechce pomóc Roxi. Roxi jest dzieckiem pięknego dobermana Maxa, który również mieszka w tym domu. Max jest wielki i nieostrożny. Podczas zabawy ze swoją córeczką przycisnął ją tak niefortunnie, że połamał jej tylne łapy. Złamania są skomplikowane i wielokrotne. Roxi już była u doktora ale zapakowano ją tylko w gips nie robiąc zdjęcia RTG. Po zdjęciu gipsu okazało się, że łapy są niepełnosprawne i dodatkowo nie zrosły się. Wizyta u innego doktora i jego diagnoza brzmią jednoznacznie...NATYCHMIAST OPERACJA. Bardzo prosimy pomóżcie Roxi i jej Pani. Obie na to zasługują. Postaramy się na bieżąco informować o przebiegu zdarzeń, a także wkrótce pokażemy zdjęcia Maksa, który nieświadomie tak "przysłużył" się swojemu dziecku. Bardzo prosimy o wsparcie finansowe na pokrycie operacji. Jako Fundacja, bez Waszego wsparcia nie jesteśmy w stanie pokryć kosztów operacji. Każda złotówka może uratować temu psiemu dziecku życie. Wszelkie wpłaty prosimy wpłacać na konto Fundacji z dopiskiem "na Roxi" Fundacja "Pomagajmy Razem - Zwierzęta w Potrzebie" Nr Konta: PKO BP 05 1020 3378 0000 1602 0168 8993 ul. Chłędowskiego 1/8 Łódź 93-239 Roxi wspomogli: Tomasz Ł. - 20 zł Katarzyna P. (polubek) - 10 zł Radosław T. (radek_re9) - 10 zł Ewa G. - 100 zł Barbara G. (drucikowski) - 10 zł Harald N. (Nikus i Livka) - 20 zł Danuta S.-J. - 50 zł Marta Ś. (kundelkowa skarbonka) - 50 zł Marek W. - 50 zł Sylwia T. - 20 zł Katarzyna Ł. - 30 zł Kamila K. - 30 zł Anna F. (grzenka) - 10 zł Tomasz Ł. - 10 zł Małgorzata J. - 50 zł Izabela B. - 30 zł Magdalena Z. (Egri) - 25 zł Paulina P. (Plicha) - 20 zł Wojciech K. (Wojtuś) - 30 zł Joanna D. (Acha) - 50 zł Krystyna T.-K. (KTK1) - 15 zł Agata Ż. - 10 zł Harald N. (Emigrantka) - 11 zł Katarzyna R. (Katja_24) - 5 zł Monika K. (Monika z Katowic) - 35 zł Piotr S. - 10 zł Katarzyna D. (Ika&Sonia) - 30 zł Agnieszka B. (agni200) - 10 zł Ewa G. (eg2003) - 10 zł Anita S. - 10 zł Agnieszka T. - 20 zł Lucyna K. - 10 zł Razem: 801 zł na dzień 30.05 Bardzo dzięk ujemy!! :loveu: Operacja Roxi kosztowała 600 zł Pozostała część pieniążków zebranych na Roxi zostanie wykorzystana na utrzymanie innych zwierząt pod opieką Fundacji. Wszystkim wpłacającym bardzo dziękujemy. Quote
polubek Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 w tej chwili zaznaczam i robię miejsce na banerki. muszę w końcu wyjść do sklepu niedługo będę i wezmę się do pracy *************** wróciłam z banerkami Quote
Evelka Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Bidulka... Taka malutka, a już tyle musi wycierpieć:-( A jak z załatwianiem potrzeb fizjologicznych? Przepraszam, ale odkąd mam w DT Iskierkę (sunię z mojego banerka) to jest pierwsze pytanie, które nasuwa mi się w podobnych sytuacjach... Niestety finansowo w żaden sposób pomóc nie mogę, sama tonę w psich długach...:shake: Ale będę wpadać, podnosić i może uda mi się jakoś pomóc... Quote
Doda_ Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 jezu.. jaka biedna ... Czy mogę wpłacić po 9.04 ? Quote
NusiaiJa Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 o jejku jak ona sobie daje radę, przeież nie siedzi 24godzin w domu na podłodze, czy nic jej nie boli? kiedy będzie operacja czy wszystko zapeży od $ ?? Quote
Niewiasta_21 Posted March 28, 2010 Author Posted March 28, 2010 Operacja miała byc jutro,jednak niewiem czy się odbędzie,bo niemamy nawet złotówki :-( Quote
elinka Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Niestety, finansowo nie mogę pomóc, ale trzymam mocno kciuki, aby udało się zebrać pieniążki na operację małej. :kciuki: Quote
Cajus JB Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Jestem tylko z telefonu. Nic nie mogę zrobić. Ktoś może podesłać link do wątku ilon_n Resztą się już zajmę. Quote
polubek Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 elinka napisał(a):Niestety, finansowo nie mogę pomóc, ale trzymam mocno kciuki, aby udało się zebrać pieniążki na operację małej. :kciuki: elinko każdy ma swoich swojaków. razem możemy więcej Quote
hanka456 Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Bardzo proszę o pomoc dla Suni. Jej dom jest bardzo biedny. Pani tonie we łzach i robi sobie wyrzuty sumienia, że tak się stało. Sunia jest przeurocza. Na eutanazję chyb ajeszcze nie czas. Quote
hanka456 Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Wiem, że koszt operacji nie jest mały ale to jedyna szansa dla niej. Quote
Niewiasta_21 Posted March 28, 2010 Author Posted March 28, 2010 Zapraszam wszystkich na allegro cegiełkowe dla suni. Roześlijcie gdzie możecie: http://www.allegro.pl/item977552139_sparalizowana_roxi_prosi_o_pomoc.html Quote
polubek Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 co sądzicie o akcji literkowej? jeżeli ktoś jest chętny niech pisze na pw dogadamy szczegóły Quote
polubek Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 no dobrze widzę że nikt nie składa deklaracji. to ja zaczynam 10 na Roxi Quote
TERESA BORCZ Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 jest tu raczej potrzeba deklaracji jednorazowych na operację, czy tak dobrze zrozumialam. Myślę że właścicielka chce sunię zatrzymać??? narazie przelewam na zachętę niewielką kwotę ale nie ostatnią. trzymam kciuki za powodzenie allegro. Quote
polubek Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 super Tereso to mamy już dwie jednorazowe deklaracje o Ciebie i ode mnie. no ciotki i wujkowie kto następny w kolejce? Quote
Doda_ Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 podniosę sunkę.. prosimy o pomoc !!! wpłacę dla małej po 9 kwietnia, niestety wcześniej nie mogę....... Quote
Oskar-owczarek Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Roxi - musi sie udać ! Podnoszę watek i daję znać do moich znajomych z prośbą o pomoc Quote
Blood Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 podnosze sliczna w tym mies nie moge finansowo ;( ale kciuki trzymam!!! Quote
Recommended Posts