Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Biedny pies.
Wniosek nasuwa się jeden.
Greven nie powinna zajmować się psami , bo nie ma na to warunków .
A Baster będzie jej kolejną ofiarą i to wszystko.
Na temat schroniska/hoteliku w Szczecinku , to wolałabym abyś Greven nie zabierała głosu .
Nie wiesz , jak to wygląda u nas i jak się pracuje z trudnymi psami.
Zainteresowanych , szczególnie tych z PRO Eqo , zapraszam na wątek Siemensa.

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/178785-SZCZECINEK-już-nie-szkielet-red-nose.-JUŻ-U-DANUSI!!-W-BB[/URL]

Posted

trzymam kciuki za Bastera, bo cierpi nie tylko z powodu braku domu. Także z powodu tego, że nad pomocą dla zwierząt zawsze musi się lać tyle jadu. Faktycznie czasem odnoszę wrażenie, że ludzie wolą sobie jadem postrzykać naokoło zamiast pamiętać o co tak naprawdę chodzi...

No i potem są te określenia ciotki zasrane rady itp... nie każdy ma możliwość wzięcia psa itp ale to, że poświęcił tę chwilę, żeby tu napisać, rzucić jakimś pomysłem na pomoc, co zarazem podnosi wątek... to już powinno być coś.

to taka moja ogólna refleksja, spowodowana tym, co się wokoło Bastera dzieje

Posted

Czy coś wiadomo w sprawie hotelu dla Bastera?? Czy sponsor się odezwał? Jeśli to miałaby być Bogatynia, to chyba lepiej trafić nie może!
Ze swojej strony mogę zadeklarować 10 zł miesięcznie. Wiem, że to śmieszne pieniądze, ale póki co nie mogę więcej. Ale coś z pewnością wyszperam na bazarek, więc jeśli ktoś miałby chęć zorganizować coś takiego, to chętnie przekażę jakieś fanty.

Vlk napisał(a):
No i potem są te określenia ciotki zasrane rady itp... nie każdy ma możliwość wzięcia psa itp ale to, że poświęcił tę chwilę, żeby tu napisać, rzucić jakimś pomysłem na pomoc, co zarazem podnosi wątek... to już powinno być coś.

Zgadzam się z tym co napisałaś. I denerwuje mnie takie gadanie tych ciotek niby nie zasrana rada, żeby wziąć pieska do siebie skoro wszyscy tu tacy mądrzy. Jestem pewna, że gdyby ktoś miał możliwość to już dawno by to zrobił. Ja sama ma 3 psy, w tym jednego schorowanego, mega dług w lecznicy i wiem, że nie dam rady z kolejnym psem, ani finansowo, ani czasowo, ani fizycznie. Taka jest moja zasada - nie masz warunków nie bierz psa, bo bardziej mu zaszkodzisz niż pomożesz. A niestety psów w potrzebie jest więcej niż chętnych do pomocy.
Szkoda mi Bastera, bo z pierwszych stron wątku wynikało, że to fajny pies, trochę nieokrzesany i nadpobudliwy, ale nie był agresywny. A teraz zdziczał gdzieś na łańcuchu i w ogóle nie wiadomo co się z nim dzieje.
Taki hotel z behawiorystą to chyba ostatnia deska ratunku dla Bastera. Chyba tylko specjalista może ocenić czy coś z niego będzie.

Posted

kasiek12 napisał(a):

Taki hotel z behawiorystą to chyba ostatnia deska ratunku dla Bastera. Chyba tylko specjalista może ocenić czy coś z niego będzie.

o ile psiak jeszcze żyje...
były konkretne propozycje ratunku i pomocy ale.... no właśnie, to jedno "ale".

Posted

Vlk może te propozycje są za mało konkretne w takim razie...:shake:
Jest tu sporo osób z okolic Szczecina, nawet gdyby ktoś chciał podjechać zobaczyć co z Basterem, to nie wiadomo gdzie. O ile dobrze pamiętam to forumowa Dora spotkała się z Basterem i jego ówczesną opiekunką, ale to było jakoś wiosną chyba.
Szkoda, bo czas leci, wątek się rozrasta o niepotrzebne komentarze, a z psem w dalszym ciągu nie wiadomo co się dzieje.

Posted

nie jestem na bieżąco co prawda ale propozycje były wystarczająco konkretne z tego co mi się udało zorientować. Czyli zabrać psa do hotelu który z nim będzie pracował

Posted

gdzie teraz jest pies ?

czy pies żyje?
czy pies nadal szuka DT?
czy pies nadal szuka DS?
czy pies nadal ma trafić do hoteliku, w którym ktoś będzie z nim pracował?
czy są jakieś zmiany w zachowaniu psa?

czy pierwszy post z informacją o kosztach zostanie zaktualizowany?
czy nadal zbierane są pieniądze na psa?
czy nadal pies ma dług, a jeśli, to ile obecnie wynosi?
czy osoby opiekujące się psem interesują deklaracje od forumowiczów?
...greven?

Posted

owca napisał(a):
czy pies żyje?
czy pies nadal szuka DT?
czy pies nadal szuka DS?
czy pies nadal ma trafić do hoteliku, w którym ktoś będzie z nim pracował?
czy są jakieś zmiany w zachowaniu psa?

czy pierwszy post z informacją o kosztach zostanie zaktualizowany?
czy nadal zbierane są pieniądze na psa?
czy nadal pies ma dług, a jeśli, to ile obecnie wynosi?
czy osoby opiekujące się psem interesują deklaracje od forumowiczów?
...greven?

To chyba najbardziej paranoiczny wątek na tym forum :( Matrix. Podpisuję się pod pytaniami...

Posted

some napisał(a):
hmmm mysle ze na forum proequo jest wieksza szansa zeby Sandra cokolwiek napisala. ale widze ze tam tez ejdna wielka cisza...

Pisząc o paranoi nie miałam - żeby było jasne - na myśli TYLKO Greven. Ciocie Dobra Rada również.