Ewanka Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Ciotki, mamy mały problem ... wg zaleceń uczymy się siadać i już prawie umiemy :) ... w ramach nagrody Dosia dostała wędlinkę z idyka i znowu w żołądku, jak kiedyś, zagrała orkiestra symfoniczna ... Dosia zrobiła sobie sama dwudniową głodówkę, dzisiaj już jest ok, apetyt powrócił. Co jej dawać na nagrodę (????), kto ma jakiś pomysł, wydawało mi się , że chudziutka "szynka" z indyka powinna być ok. Quote
modliszka84 Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 w nagrodę może kilka chrupków po prostu, widocznie ona nic innego nie trawi .... Quote
Ewanka Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 [quote name='modliszka84']w nagrodę może kilka chrupków po prostu, widocznie ona nic innego nie trawi .... ...hmmm, ale ona za tymi chrupkami też nie przepada :/ ... za to uwielbia wylegiwać się na slonecznej plamie na dywanie, w każdym pokoju ma ulubione nagrzane miejsce , kochana spryciara ;) Quote
tripti Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 wędlina ze sklepów nie jest w cale zdrowa ani dla ludzi, ani dla psów, ma w sobie bardzo dużo konserwantów i innych lichych substancji. U nas przechodzą bez problemów paski mięsne dla psów, ciasteczka dla psów i gotowana pierś z kurczaka podarta na kawałki, tak jak do sałatki. Quote
Ewanka Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Ja zwykle dawałam trochę gotowanego kurczaka, ale tym razem nie miałam i dałam jej tego cyganionego indyka :/ Quote
piechcia15 Posted February 25, 2011 Author Posted February 25, 2011 hmm no szkoda szkoda że tak reaguje:( a może u was dostanie się w jakimś zoologicznym, sa teraz takie przysmaki do tresury szczeniąt Royal Educ kosztuje ok 2,5zł a jest tego sporo. Ja tym Ikę szkolę, a na spacerach musi jej wystarczyć zykłe pogłaskanie, wytarmoszenie. Dla takich psów jak nasze Ewo to wspaniała nagroda...chwila uwagi. Tylko głaszcz pod brodą a nie po głowie bo to strefa dominacji, a broda - nagrody. Quote
IVV Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Dosienka jest sliczna !!! czemu nikt jej jeszcze nie pokochal ??? Quote
Marycha35 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 to fakt, jest w niej coś bardzo delikatnego, śliczna sunia:) Quote
Ewanka Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Dosieńka jest kwintesencją delikatności w stosunku do człowieka, jednak potrafi zawalczyć o swoje "w stadzie". Zorbę trzyma na leciutki dystans, on przyzwyczajony do bezpardonowych szaleństw z Lenką, nie potrafi się zachować i hrabianka daje mu to do zrozumienia. Dosia jest ambitna i w wyścigu np. po piłkę, też potrafi warknąć gdy dobiega równocześnie ... dzielna dziewczynka. Z żołądkiem już w porządku. Pozdrowienia poranne :) Quote
Akrum Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Dośka to psiak wyrafinowany :) tylko dla koneserów :) Quote
Ewanka Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Akrum napisał(a):Dośka to psiak wyrafinowany :) tylko dla koneserów :) :) ... to prawda ... jest piękna, sutelna i powściągliwa :) Quote
tripti Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Dysponuje ktoś może numerem do użytkownika Ewa Gałązka? jeżeli tak to bardzo proszę o podesłanie. Ewo wysłałam Ci pw i pilnie potrzebuję kontaktu z Tobą. Już alarm zażegnany na całe szczęście, a potrzebny był ktoś z meldunkiem z Żyrardowa i wiedzą na temat schroniska tamtejszego, ale już jest ok:) Quote
Ewanka Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Dzięki ciociu Akrum i wzajemnie :loveu: ... dzisiaj pierwszy raz od daaaawna nie było nas w domu przez 4 godziny, psy zostały same ... jakież to było powitanie, myślałam, że połamie łapiny , skakała z radości ponad moją głowę ;) ... a potem szalona galopada na łące, było piękne słonko i humorek Dosi wyraźnie dopisywał :) Quote
piechcia15 Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 super fajnie że nic nie narozrabiała:) Quote
Ewanka Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Dosia jest prawdziwą hrabianką , w przeciwieństwie do ... innych hrabianek ;) ... nigdy nie narozrabiała, czasem tylko tęsknie szlocha, ale potem przestaje i czeka grzecznie :) Quote
Akrum Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 dzień dobry Dosieńko :) a powiedz mi, ile ty już czasu cioci Ewanki gościsz, co?? no właśnie, więc posłuchaj mnie - pora najwyższa iść do swojego domku, zacząć życie na własną rękę... będziesz jeszcze szczęśliwsza, zobaczysz :) Quote
piechcia15 Posted March 2, 2011 Author Posted March 2, 2011 błagam zobaczcie...legenda naszego schroniska powoli odchodzi...poddaje się:-( czy zdążymy pomóc?? http://www.dogomania.pl/threads/136526-Bumerang-mix-wy%C5%BCe%C5%82-sznaucer-6-lat-w-schronisku.Zbi%C3%B3rka-deklaracji-na-hotelik!!?p=16420111#post16420111 Quote
Ewanka Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Dosia mówi dzień dobry :) faktycznie, chyba jej tu dobrze, bo mieszka z nami od lipca, więc już 8-my miesiąc się zaczyna ... dzisiaj rano trochę kaszlała i nie wiem, czy to sierść drażniła ją w gardło, czy się przeziębiła. Teraz dalej śpi, jak zwykle, to jest pies dla osoby, która rano lubi sobie pospać :) Quote
Recommended Posts