piechcia15 Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 ja obstawiam że Dosia jest w stanie żyć w zgodzie z każdym zwierzem... Quote
dota&koka Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 tripti napisał(a): A czy Dosia przyzwyczai się do kotów? Wprawdzie Dosia była z nami króciutko,ale zdążyłam przez ten czas zauważyć,ze nie zwracała w ogóle uwagi na kota mojej siostry. Dosia to prawdziwa hrabianka :) Quote
Ewanka Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Potwierdzam, że Dosia jest prawdziwą hrabianką :loveu: ... jeśli nie jest bezpośrednio zaczepiona, to toleruje wszystko i wszystkich, natomiast jeśli ktoś zaczepi ją pierwszy, to nie pozostaje dłużna. Quote
Ewa Gałązka Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Dosia w górę !!!!!! [FONT=Tahoma]Z[/FONT][FONT=Tahoma]apraszam na bazarek !!!!!!!!![/FONT][FONT=Tahoma] [/FONT][FONT=Tahoma]Książki, obroża, kagańce, film, kontener dla psa, kalendarz, kantarek, podkładka pod mysz, bajki dla dzieci[/FONT] [FONT=Tahoma]http://www.dogomania.pl/threads/202555-KAGANIEC-OBROŻA-KANTAREK-KSIĄŻKI-FILM-KONTENER-na-pszczyńskie-długi-do-6.03.godz.20?p=16336823#post16336823[/FONT] Quote
sylwija Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 [quote name='Ewanka']Potwierdzam, że Dosia jest prawdziwą hrabianką :loveu: ... jeśli nie jest bezpośrednio zaczepiona, to toleruje wszystko i wszystkich, natomiast jeśli ktoś zaczepi ją pierwszy, to nie pozostaje dłużna. hrabianka z charakterkiem ;) Quote
Ewanka Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 sylwija napisał(a):hrabianka z charakterkiem ;) ... z cudownym charakterkiem ;) Quote
Akrum Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Dosieńko kochana, przychodzę dzisiaj pierwsza cię przywitać :) Quote
Ewa Gałązka Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Dosieńka- gdzie ten domek dla ciebie??????????? [FONT=Arial]Skatowany młody pies:[/FONT] [FONT=Tahoma]http://allegro.pl/show_item.php?item=1466797013[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT][FONT=Tahoma][/FONT] Quote
Ewanka Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Dosieńka domku wypatruje, a tu nic ... może wiosną szczęście uśmiechnie się też do niej :) U nas piękne słońce, ale mroźno i Dosia nie bardzo chce biegać, ignoruje nawet zaproszenie do zabawy, załatwia swoje sprawy i wraca galopem do domu. Quote
sylwija Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 całkiem, jak moje koty ;) wiosną tez może ludzie się ożywią i zaczną szukać towarzystwa wdzięcznego :) Quote
piechcia15 Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 a jak ona się teraz zachowuje jak jest praktycznie jedyna z Zorbą?jest różnica w zachowaniu z psami czy bez? czy ona wogóle potrafi się bawić z psami tak po psiemu? Quote
Ewanka Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 piechcia15 napisał(a):a jak ona się teraz zachowuje jak jest praktycznie jedyna z Zorbą?jest różnica w zachowaniu z psami czy bez? czy ona wogóle potrafi się bawić z psami tak po psiemu? Hmmmm, po mojemu to ona nie umie, a raczej nie lubi bawić się z psami ... na przestrzeni jej pobytu u nas, czyli od lipca, przewinęły się przez dom różne psiaki ... radosny szczenior Molly, aktywna sportsmentka i higienistka Lenka i urocze grzywki płci obojga. Dosia wszystkich akceptuje, ale się nie zaprzyjaźnia, nie bawi, nie nawiązuje bliższych relacji z innymi psami. Zaraz po wyjeździe grzywek widziałam ja galopująca z Zorbą i myślałam, że to jest TO, ale gdy Zorba ją zaczepiał, zachęcając do zabawy, warknęła na niego i ustawiła relację miedzy nimi. Lubią się ale trzyma go na dystans. Jest nieśmiała i nie lubi się spoufalać. Natomiast ludzi kocha bezwarunkowo, nie spuszcza z oka, jest zawsze obok, ale nie wiem, czy to dobrze, bo jednak któregoś dnia pojedzie do DS. Quote
piechcia15 Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 no jasne że nie dobrze, no ale co robić:( Ika jest taka sama:( codziennie próbuję ją zachęcać do zabawy, ale marnie to idzie. Ty też próbuj zachęcać zabawkami. A sama bawi się?ma takie chwile głupawki? Quote
Ewanka Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 piechcia15 napisał(a):no jasne że nie dobrze, no ale co robić:( Ika jest taka sama:( codziennie próbuję ją zachęcać do zabawy, ale marnie to idzie. Ty też próbuj zachęcać zabawkami. A sama bawi się?ma takie chwile głupawki? Niestety nie, różne zabawki-maskotki, które "rozmieniały na drobne" inne psiaki, ją nie zainteresowały. Aportowanie tak, ale teraz nie ma jak, bo albo na trawniku woda, albo śnieg ... kiedyś ostro ścięły sie z Lenką, jak dobiegły do piłki w tym samamym momencie, żadna nie chciała odpuścić ... potem rzucałam im dwie piłeczki równocześnie w dwóch kierunkach, tak by każda miała swoją i wtedy były zadowolone :) Quote
Akrum Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 WIdocznie przeżycia z młodzieńczych lat pozostawiły w Dosi psychice taką rysę, że bardzo długo będzie będzie pamiętać co było złe, boi się otworzyć tak na całego. Może to nigdy nie nastąpi, a może potrzebuje jeszcze sporo sporo czasu, bo do końca poczuć się bezpieczną. Quote
Ewanka Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Akrum napisał(a):WIdocznie przeżycia z młodzieńczych lat pozostawiły w Dosi psychice taką rysę, że bardzo długo będzie będzie pamiętać co było złe, boi się otworzyć tak na całego. Może to nigdy nie nastąpi, a może potrzebuje jeszcze sporo sporo czasu, bo do końca poczuć się bezpieczną. Być może nastąpi to dopiero w DS, ja stawiam jednak pewne granice, wiem, że nie wszyscy to akceptują. Wydaje mi się jednak, że słusznie, boję się i nie chciałabym, związać jej ze sobą tak na 1000% ... np. nie śpi ze mną w łóżku, a przypuszczam, a właściwie jestem prawie pewna, że w swoim pierwszym domu spała ze swoją pańcią. Jest taka bardzo subtelna granica, ktorej celowo nie przekraczam, mam nadzieję, że słusznie, ale tego nie wiem (???) Quote
tripti Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 z tą rysą nie przesadzajcie, nie wszystkie psy umieją się bawić, pies z rodowodem mojej mamy kupiony jako szczeniak też nie umiał się bawić, a żadnych złych doświadczeń nie miał :) taki typ taki typ po prostu :) na pewno kości prasowane czy wiązane chętnie by gryzła i to też dla niej zabawa :) dla kolejnego domu, do którego wysłałam zdjęcia jest za chuda :( Quote
Ewanka Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Ona nie jest chuda, jest szczupła (!!!) ... co za ludzie :mad: Quote
tripti Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 wiem wiem, ale niektórzy mają dwie kategorie - chudy - gruby :) ubogie słownictwo niestety się kłania ;) ale i tak po sterylce ta figura Dosi to na plus :) Quote
piechcia15 Posted February 22, 2011 Author Posted February 22, 2011 myślę Ewo że dobrze robisz wyznaczając granicę, możesz jeszcze próbować pracować z nią pod względem tresury, siad, leżeć, łapa tak dla sportu, aby choć trochę się wysilała Quote
Ewanka Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Dosia wita i pozdrawia wszystkich odwiedzających :) ... zaczynamy trening ;) Quote
MyrkurDagur Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Przepraszam za offa... Prosimy o pomoc w ogłaszaniu i znalezieniu DT / DS dla suni i psiaka, które przeszły prawdziwe piekło... :( http://www.dogomania.pl/threads/202713-Przeszły-PRAWDZIWE-PIEKŁO...-Teraz-czekają-na-DT-DS...-Proszę-POMÓŻCIE-im...?p=16372855#post16372855 Quote
Recommended Posts