Ewanka Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='IVV']a moze jakies zdjecia beda spacerkowe ???[/QUOTE] ... sama bym chciała, ale słonko było przez chwilkę, a potem zerwała się wichura i nie dało się Dosieńki namówić na spacerek ... siuuu w locie i do domku. Dosia przepięknie biega, od razu widać, że to charcik ... z normalnego kroku od razu przechodzi w cwał ... dosłownie frunie nad ziemią, a jej ciałko układa się w linii prostej, równoległej do ziemi ... prawie jak u geparda ;) ... jest cudna :) Quote
piechcia15 Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 szkoda, że nie lubi zimy, nabrała by trochę kondycji:( poproszę,aby ci co jeszcze nie wpłacili na Dosię, to uczynili, ok?:) bo chciałam zrobić już przelew Ewie. Słuchajcie, a może powysyłajcie jeszcze trochę pw z prośbą o deklaracje? bo niby mamy 235zł,ale i tak nie wszyscy wpłacają:( Quote
piechcia15 Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 ok jest jakas tam kasa, znacie jakies bazarki ogłoszeniowe?bo nie pamiętam czy to na tym wątku ktoś oferował darmowe pakiety, tak poprostu. Quote
Ewanka Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 tak, były niedawno robione darmowe ogłoszenia przez Plinę, ale nie wiem kiedy się kończą. [B]post 2039[/B] Quote
obraczus87 Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 [quote name='Ewanka']tak, były niedawno robione darmowe ogłoszenia przez Plinę, ale nie wiem kiedy się kończą. [B]post 2039[/B][/QUOTE] Własnie to chcialam naapisac, ze PLINA zrobila Dosi bardzo duzo ogloszen... A ja tylko przypomne ze krucho stoimy z finansami :( Quote
Ewanka Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Dosia wita w niedzielny poranek :loveu: oj, nie lubi ona zimy, a teraz jeszcze mokro i strasznie ślisko, od wczoraj mżawka sobie kapie na to lodowisko, nie ma to jak ciepły kocyk .... chyba Dosia tak doczeka do wiosny ;) ... w przeciwieństwie do Lenki, która z radością galopuje mimo pogody ;) ... mam dwa przeciwstawne typy ... miałam nadzieję, że Dosia się troszkę rozkręci przy Lence, ale już wiem, że nie ma na co liczyć ... :roll: ... idzie zima groźna dla zmarzlaków ................. a może taki? http://www.kacikpupila.pl/play-sweter-czarny-30cm-p-10335.html?osCsid=f77a5c0ff313943f1d5df8a15c95b2c6 Quote
piechcia15 Posted December 12, 2010 Author Posted December 12, 2010 no tylko za co kopić coś takiego?skoro nawet na jej opłaty nie mamy? porozsyłajcie trochę próśb o stałe deklaracje, bo ja sama nie dam rady wszystkiego Quote
Ewanka Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 [quote name='piechcia15']no tylko za co kupić coś takiego?(...) ... mi chodziło raczej o fason ... jeśli ktoś umie robić na drutach, to dla niego jest to wygodna "podpowiedź" ... można od razu zrobić dwa na zmianę :p Quote
Akrum Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 dobranoc Dosieńko kochana :) śnij o lecie i ciepełku :) Quote
_Goldenek2 Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 A nie wydaje Wam się, że dla tej mamy tej pani od Lenki to lepiej pasuje Dosia? Quote
piechcia15 Posted December 12, 2010 Author Posted December 12, 2010 o jakiej mamie mówisz?o byłej właścicielce Leny?myślę że jak ktoś już raz oddał zwierze to nie powinien dostać drugiego Quote
_Goldenek2 Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Ależ skąd :). Mówię o ewentualnej chętnej na Lenkę :). Pani z W-wy chce psa dla swojej Mamy :) Quote
piechcia15 Posted December 12, 2010 Author Posted December 12, 2010 noo chyba że tak:) no to już...dawać ją:) Quote
Ewanka Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Dosia uśmiecha się o poranku :) ... też myślę, że dla Pani w średnim wieku, Dosia dużo lepsza niż nadaktywna Lenka, tym bardziej, że Pani mieszka w bloku ... mam nadzieję, że Pani się jeszcze odezwie ;) Quote
Akrum Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 to ja mocno zaciskam kciuki za DOsieńkowy domek :) Quote
mala_czarna Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Hmmm. Nie wydaje Wam się, że takich rzeczy się nie robi? Moim zdaniem to bardzo nieetyczne :shake: Pani zadzwoniła w konkretnym celu - była zainteresowana adopcją Lenki. Pani rozmawiała z Obraczus, i wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że to własnie Lenka, a nie Dosia, ani tam żaden inny piesek czy suczka leży tej pani na sercu. Co z tego, że mieszanie w bloku?? Przecież to tylko parter! Większość osób, które kiedykolwiek było zainteresowanych adopcją moich psów mieszka w bloku, czy mam szukać tylko domów z ogrodem? Najlepiej poza miastem? Pani jest w średnim wieku, nie jest niedołężna, jest sprawna, więc o co właściwie chodzi??? Jakich argumentów użyjecie, żeby zamiast Lenki zainteresować Panią inna sunią? Wiecie co, ja przepraszam, możecie to odebrać, że się czepiam, ale tak się po prostu nie robi. Nie odbiera się domu innemu psu. Quote
Ewanka Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Wymieniamy tylko poglądy, nikt przecież Pani niczego nie sugeruje. Obiektywnie rzecz ujmując Dosia bardziej pasuje do bloku i Pani w śerdenim wieku, a Lena do domu z ogrodem lub/i do młodych ludzi o wyraźnie sportowym trybie życia, inaczej jest bardzo nieszczęśliwa, czego nie ukrywa ;) Oby Pani zadzwoniła i umówila się z Obrączuś na spotkanie, bo niestety dość często ktoś dzwoni, rozmawia, wykazuje zainteresowanie, a potem ... znika. Quote
_Goldenek2 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 mala_czarna napisał(a):Hmmm. Nie wydaje Wam się, że takich rzeczy się nie robi? Moim zdaniem to bardzo nieetyczne Jestem zaskoczona Twoją reakcją. Nie mam zamiaru Cię przekonywać ani atakować tak jak Ty to zrobiłaś. Wypowiem swoją opinię. Moim zdaniem misją ludzi pomagającym zwierzętom nie jest tylko znalezienie im domu. Powinni znaleźć dom najlepszy z możliwych. Powinni tak działać, aby dobrać zwierzę do konkretnego człowieka i odwrotnie. Tylko wtedy jest satysfakcja gdy człowiek jest przekonany, że adoptował najwspanialszego psiaka na świecie, a zwierzak ma szczęśliwe bezstresowe życie. Nikt nie chce Pani na siłę wciskać Dosi zamiast Lenki. Zaproponowałam tylko, aby w czasie rozmowy wypytać Panią o styl życia, o cechy które w psiaku ceni najbardziej.... itd, itp. Mimo sporego doświadczenia w adopcjach - na tę chwilę wcale nie jestem pewna czy to dobry pomysł. Znając charaktery obu suczek... to się narzuca. Ale równie dobrze mogę się mylić :) Quote
mala_czarna Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Ok, rozumiem, że zwykłe zapytanie jest odbierane jako atak. W takim razie już nie pytam. Quote
obraczus87 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Ja postu małej_czarnej nie odebrałam jako atak. Ale ja to ja. Na powyższy temat na razie nie mam zamiaru się wypowiadać. Zrobie to w stosownym czasie ;) Quote
piechcia15 Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 ja podzielam zdanie Goldenek. Nie sztuką jest dać komuś psa jaki mu się zażyczy, tylko odpowiednio go dobrać do człowieka. Ludzie wybierają tylko po wyglądzie, a to my najlepiej znamy ich charaktery. Przecież nikt nikomu psa nie wciska na siłę, zaproponować można a co na to kobieta to już inna sprawa. Inna sprawa by była gdyby jeden z psów był w schronisku i bardziej potrzebujący, ale skoro oba są u Ewy to jaki problem?ja tu nie widzę nic nieetycznego. Quote
IVV Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 tez tak mysle ! to nasz obowiazek dobrac charakter psa do nowego opiekuna ,( ktory sie tylko kieruje wygladem) tak by pies nie wracal z adopcji po kilku tygodniach Quote
Akrum Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Dosieńko kochana, wstawaj i na siku biegnij na podwórko :) Quote
obraczus87 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 IVV napisał(a):tez tak mysle ! to nasz obowiazek dobrac charakter psa do nowego opiekuna ,( ktory sie tylko kieruje wygladem) tak by pies nie wracal z adopcji po kilku tygodniach A kto powiedział, że ta pani kieruje się tylko wyglądem? Quote
Recommended Posts