Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

piechcia15 napisał(a):
jak tam ranka się goi? wszystko ok, nic się nie sączy i takie tam?

Ranka goi się świetnie, część szwów zdjęta, a te na listwie mlecznej będą zdjęte jutro ... Dosia o 9-tej rano jedzie w tym celu do Płocka :)

Sunia jest gotowa do adopcji !!!!!!!!!!! :)

Posted

Dosia właśnie wróciła cała ... zagojona i szczęśłiwa :loveu:

... tylko gdzie ten domek ???????????????????

... fajny, spokojny, mądry, kochający i rozumiejący skomplikowaną cudowną duszę hrabianki :p

bardzo dziękujemy cioci Lilek za transport :loveu:

Posted

tak, my Lilek nie wypłacimy sie do końca życia za te usługi transportowe i inne też:) DZIĘKUJEMY!!

hmm a domek...może warto poczekać na ten idealny:) a ideałem by było gdzieś blisko was, aby mogli Dosie odwiedzić kilka razy aby poznała ich stopniowo. A może popytaj sąsiadów:evil_lol::eviltong:

Posted

Wy mi sie wcale nie wypłacicie, bo ja po prostu tego Dośka pokochałam i już.Ona jest po prostu wzorem psiaka łagodnego, miłego, dobrze ułozonego.To nie jej wina, że życie bywa skomplikowane.Piechciu, tak więc nie mrucz, moja kochana, bo ja po prostu jestem psolubem, a szczególnie Dośkolubem i to z tej wielgaśnej miłości.O! A tak przy okazji, czy mówiąc o sąsiadach miałaś kogoś konkretnego na myśli?:razz:Żartuję, oczywiście, chociaż gdybym miała jednego lub dwa psy, Dosiek byłby juz u mnie.Nawet Ewanka nie uchroniłaby Dośka wtedy przed porwaniem.:evil_lol:Ale Dosia była dziś grzeczna, tylko zniesmaczona manipulacjami przy jej brzuszku, który wygląda konkursowo ładnie.A mówiłam, że to wspaniali lekarze!

Posted

hihihi ... Lilek, całe szczęście, że masz swoją gromadkę, bo ja bym całkiem bez psow została ... Zorba, to Twoja pierwsza miłość, a Dosieńka druga ... no może Lenka jeszcze by troszkę u mnie pomieszkała..... :D

Posted

Ewanka napisał(a):
hihihi ... Lilek, całe szczęście, że masz swoją gromadkę, bo ja bym całkiem bez psow została ... Zorba, to Twoja pierwsza miłość, a Dosieńka druga ... no może Lenka jeszcze by troszkę u mnie pomieszkała..... :D

Moje też są jej ulubione. No i teraz wiadomo dlaczego jest tak zapsiona - bo wszystkie są jej ulubione:eviltong::evil_lol:

Posted

Dosiunia wita o poranku :loveu:

... a u nas deszczyk na zmianę z deszczem .................. :mad:

oj, Dosia wyjątkowo tego nie lubi, nie chce wychodzić nawet na siku .. albo ciągnę ją na smyczy, żeby przekroczyła próg domu, albo ją dyskretnie wypycham kolanem za drzwi :evil_lol: ... potem sunia robi w locie siku i galopem do ciepłego domku na mięciutkie ukochane posłanko.

Posted

Na wątku mojego DT dostałam taką propozycję ....... wydaje mi się, że warto skorzystać :)

plina napisał(a):
Witam. Robię bezpłatne pakiety ogłoszeń internetowych dla psiaków. W pakiecie znajduje się 50-60, w porywach do 70 ogłoszeń. Potrzebujesz dla jakiegoś psiula?

Posted

Dosieńka wita o poranku :loveu:

za oknem -1 st.C ... Dosieńka jak zwykle wyszła z wielkim ociąganiem ... ciekawe co zrobi, jak będzie prawdziwy mróz :roll:

Mam pomysł ... wyadoptować Dosinkę do ciepłych krajów :eviltong:

Posted

[quote name='Ewanka']Mam pytanie, czy któraś może wie, jak długo czeka się na refundację sterylki ???

... dla mnie to kupa kasy, a tu ... martwa cisza !!!

Dzisiaj Soema napisała, że faktura do Nich dotarła. Mysle, że pieniądze zostana wysłane najpoźniej w przyszłym tygodniu. Stowarzyszenie nie ma konta bankowego, za każdym razem musi ktos pójsć do banku, stąd oczekiwanie.

Posted

Ewanka napisał(a):
Dzięki, trochę mnie uspokoiłaś ... miałam nadzieję, że o nas nie zapomnieli, ale różnie to bywa ;) :)

Mam nadzieje, że całkowicie Cię uspokoiłam :) Soema to "solidna firma" :)

Posted

Ewo wyślij proszę temu komuś kto chce zrobić ogłoszenia ten tekst i parę fotek:
"Dosia ma ok. 5 lat. Jest łagodną suczką zgodną z innymi psami. Spokojna, opanowana, wpatrzona w swoją nową tymczasową panią. Sunia śpi na kanapie, biega po ogrodzie, cieszy się wolnością i bliskością ludzi. Dosia zachowuje czystość w domu, dobrze radzi sobie na smyczy. Potrafi jeździć samochodem, nie sprawia problemów. Jest inteligentna, szybko się uczy. Będzie idealnym przyjacielem osób spokojnych lub samotnych, ponieważ mocno przywiązuje się do jednego opiekuna i pozostaje mu wierna. Łagodna i przyjaźnie nastawiona do wszystkich ludzi. Raczej woli być sama niż w stadzie. Zaszczepiona, wysterylizowana. Dosia wszelkie badania przeszła pomyślnie, wyniki są prawidłowe. Ma wrażliwe jelita, dlatego musi dostawać specjalna karmę. Obecnie mieszka w domu tymczasowym w okolicach Sochaczewa. Warunkiem adopcji jest zgoda na wizytę przed adopcyjna oraz podpisanie umowy."
kontakt w sprawie adopcji: 692486565, piechcia15@poczta.onet.pl

http://img337.imageshack.us/img337/1016/p12602263598642.jpg
http://img194.imageshack.us/img194/1920/p12601674003061.jpg
http://img814.imageshack.us/img814/2647/p12600605829683.jpg
http://img525.imageshack.us/img525/1558/p12602303323624.jpg
http://img828.imageshack.us/img828/9069/p12602363352314.jpg
http://img828.imageshack.us/img828/5363/p12601265216984.jpg

Posted

Wysłałam na PW do Pliny i wstawiłam u mnie na wątku DT ... mam nadzieję, że Dosia wzbogaci się o nowe ogłoszenia, oby skuteczne :)

a tak na marginesie to ... wymarzony domek powiniem posiadać chociaż jedną ciepłolubną osobę ;):)

... dostałam info od Pliny, że Dosia będzie ogłaszana za 3-4 dni ... bardzo dziękujemy :)