Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nooo, to już jutro.Trzymajcie, ciotki, paluszki,za Dosiulkę.Ale zabieg jest w wykonaniu naprawdę świetnego lekarza.Dosieńka jedzie w towarzystwie mojej suni, która także będzie miała zabieg u tego samego lekarza.Więc trzymajcie paluszki za Freyę także, proszę.

Posted

Już pojechali, ja jak zwykle, buuuuuuuu, nie zmieściłam się do autka, z przodu Lilek za kierownicą, obok mój TZ z Dosią na kolanach , w zastępstwie ;) , bo moja ręka świezo po złamaniu, jeszcze do niczego sięnie nadaje nawet do trzymania, a tym bardziej do przeniesienia Dosiuni :/ ... tylne siedzenia złożone i tam buszuje spora sunia Lilek, a obok stoi klatka kenelowa, wymoszczona kocami, żeby Dosia wygodnie wracała na leżąco, a nie kręciła się po samochodzie. Mam nadzieję, że zdążą na 9-tą, wyjechali o 8.20

trzymajcie kciuki ... baaaaaaaaaardzo proszę !!!!!!!!!!!!!!

Posted

Dosiunia leży już na stole operacyjnym ....... po zastrzyku bidulka wymiotowała, to podobno norma ... buuuuuuuuuu

waży 12 kg, czyli moja stara waga jest do d ... bo u mnie już jakiś czas temu tyle ważyła, a teraz przecież wyraźnie przytyła.

wet jednak zdecydował, że usunie jej guzek i dwa sutki :(

... martwię się o Dosieńkę bardzo ........

Posted

Dzięki dziewczyny .... co za dzien .................

........ nie sądziłam, że aż taaaaak będę to przeżywać .....................

Dosieńko, trzymaj się kochanie, słoneczko nasze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Ufffff, już po ......

..... teraz Dosiulka odpoczywa, a operowana jest sunia Lilek ... tez trzymajmy za nią kciuki !!!!

najbliższe dni bedą trudne, debiutuję w tej roli... pierwsza sunia , ktora jest u nas sterylizowana ...

oby wszystko poszło dobrze!!!

Posted

super że już po :)
masz dla Dosieńki taki specjalny kaftanik po sterylkowy??
BO ja np. nie miałam, moja długonoga Pestka miała tylko kołnierz założony i ... łapą sobie szwy wyciągnęła na 4 dzień, ale że jej się szybko wszystko zrastało, bo jej maściami ludzkimi smarowałam na szybkie gojenie ran, no to nie musiała być drugi raz szyta...

Posted

Właśnie przyjechali !!!!!!!!!!!!!!

Dosia bidulka w kubraczku i z zawiązanym pycholkiem, bo dziabnęła Tz-ta jak zakładał jej (razem z lekarzem) kubraczek ... leży w klatce , oczywiście otwartej obok mojego łóżka, jak jej rozwiązałam pyszczek to głośno zapłakała, a teraz cichutko popiskuje .......... malutka kruszynka.

Sunia Lilkowej, też na szczęście dobrze zniosła operację!!!

BARDZO DZIĘKUJEMY LILEK ZA TRANSPORT DOSI NA STERYLKĘ !!!! :loveu:

Posted

Dostała "na wynos" zastrzyki SYNULOX ... na 5 dni do podawania podskórnego ........

.... cały czas leży tuż obok mnie i płacze .. a ja nie wiem, jak jej pomóc :(

cały brzuszek ma zabandażowany i na to kubraczek .......... bidulka !!!!!!!!!!!

Posted

obserwuj ja Ewuniu ! nie powinna plakac ,dostala przeciwbolowe ????
moja dziewczyna byla strasznie smutna i obrazona na mnie przez pierwszy dzien ,ale nastepnego zachowywala sie jakby nigdy nic (oczywiscie z pomoca przeciwbolowych)

Posted

IVV napisał(a):
obserwuj ja Ewuniu ! nie powinna plakac ,dostala przeciwbolowe ????
moja dziewczyna byla strasznie smutna i obrazona na mnie przez pierwszy dzien ,ale nastepnego zachowywala sie jakby nigdy nic (oczywiscie z pomoca przeciwbolowych)

Dostala przeciwbólowe, ona jest bardzo wrazliwa, wiec może płacze po tych stresach .........

... bidulka, cały czas popiskuje i kręci się , nie może się ułożyć ...widocznie ją jednak boli :(

Posted

Ewanka napisał(a):
Przyszła karma, jeden worek, tylko teraz nie wiem, czy to dla Dosi czy dla Lenki :/

Ewanko, karmy były zamawiane gdzie indziej. Stąd dostarczono Ci na razie jeden worek. Drugi tez dzisiaj powinien dotrzec ;)
No jak to nie wiesz :) Dla Dosi jest Nutra :) Jesli to nie jest Nutra, to znaczy ze karma dla LEnusi.