Lilek Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Nooo, to już jutro.Trzymajcie, ciotki, paluszki,za Dosiulkę.Ale zabieg jest w wykonaniu naprawdę świetnego lekarza.Dosieńka jedzie w towarzystwie mojej suni, która także będzie miała zabieg u tego samego lekarza.Więc trzymajcie paluszki za Freyę także, proszę. Quote
IVV Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 trzymamy ,trzymamy mocno!!! bedzie dobrze !!! Quote
Akrum Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 oh, to już niedługo... pewnie już jadą na sterylkę... TRZYMAM MOCNO KCIUKI, NAJMOCNIEJ JAK POTRAFIĘ!!! BĘDZIE DOBRZE!!! Quote
Ewanka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Już pojechali, ja jak zwykle, buuuuuuuu, nie zmieściłam się do autka, z przodu Lilek za kierownicą, obok mój TZ z Dosią na kolanach , w zastępstwie ;) , bo moja ręka świezo po złamaniu, jeszcze do niczego sięnie nadaje nawet do trzymania, a tym bardziej do przeniesienia Dosiuni :/ ... tylne siedzenia złożone i tam buszuje spora sunia Lilek, a obok stoi klatka kenelowa, wymoszczona kocami, żeby Dosia wygodnie wracała na leżąco, a nie kręciła się po samochodzie. Mam nadzieję, że zdążą na 9-tą, wyjechali o 8.20 trzymajcie kciuki ... baaaaaaaaaardzo proszę !!!!!!!!!!!!!! Quote
obraczus87 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Trzymam kciukiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Ewanka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 kciuki aż bolą od trzymania ......... ......... a ja spoglądam na bramę, bo mają przecież dzisiaj przywieźć karmę dla dziewczyn :) Quote
Ewanka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Dosiunia leży już na stole operacyjnym ....... po zastrzyku bidulka wymiotowała, to podobno norma ... buuuuuuuuuu waży 12 kg, czyli moja stara waga jest do d ... bo u mnie już jakiś czas temu tyle ważyła, a teraz przecież wyraźnie przytyła. wet jednak zdecydował, że usunie jej guzek i dwa sutki :( ... martwię się o Dosieńkę bardzo ........ Quote
obraczus87 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Bedzie dobrze, MUSI BYĆ! Trzeba myslec bardzo pozytywnie Kochani! Trzymam kciuki i cieplutko myśle o Dieńce! Quote
oska1983 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Dobrze będzie, mam nadzieje że jak wrócę z pracy to będą tu same dobre wiadomości:) Quote
Akrum Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 ja też wiem, że będzie dobrze :) dużo nas tu trzyma kciuki i pozytywną energię wysyła :) Quote
Ewanka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Dzięki dziewczyny .... co za dzien ................. ........ nie sądziłam, że aż taaaaak będę to przeżywać ..................... Dosieńko, trzymaj się kochanie, słoneczko nasze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Ewanka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Ufffff, już po ...... ..... teraz Dosiulka odpoczywa, a operowana jest sunia Lilek ... tez trzymajmy za nią kciuki !!!! najbliższe dni bedą trudne, debiutuję w tej roli... pierwsza sunia , ktora jest u nas sterylizowana ... oby wszystko poszło dobrze!!! Quote
Akrum Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 super że już po :) masz dla Dosieńki taki specjalny kaftanik po sterylkowy?? BO ja np. nie miałam, moja długonoga Pestka miała tylko kołnierz założony i ... łapą sobie szwy wyciągnęła na 4 dzień, ale że jej się szybko wszystko zrastało, bo jej maściami ludzkimi smarowałam na szybkie gojenie ran, no to nie musiała być drugi raz szyta... Quote
tripti Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 straszny dziś dzień, ale dobrze, że już po, teraz jeszcze te kilka dni przetrwać i potem już z górki.... ja nadal trzymam kciuki! Quote
IVV Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 to Dosienka juz wybudzona ...a kiedy do domku wraca ???? a jak ta druga sunia ??? Quote
Ewanka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Właśnie przyjechali !!!!!!!!!!!!!! Dosia bidulka w kubraczku i z zawiązanym pycholkiem, bo dziabnęła Tz-ta jak zakładał jej (razem z lekarzem) kubraczek ... leży w klatce , oczywiście otwartej obok mojego łóżka, jak jej rozwiązałam pyszczek to głośno zapłakała, a teraz cichutko popiskuje .......... malutka kruszynka. Sunia Lilkowej, też na szczęście dobrze zniosła operację!!! BARDZO DZIĘKUJEMY LILEK ZA TRANSPORT DOSI NA STERYLKĘ !!!! :loveu: Quote
IVV Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 biednnnnaaaa:(!!!!! a dostala przeciwbolowe ? powinnatez miec dawki do podawania na nastepne 3 dni.... Quote
obraczus87 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Własnie, EWanko pamietaj o lekach przeciwbolowych. Kiedy wizyta kontrolna?? Biedna Dosienka.. Quote
Ewanka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Dostała "na wynos" zastrzyki SYNULOX ... na 5 dni do podawania podskórnego ........ .... cały czas leży tuż obok mnie i płacze .. a ja nie wiem, jak jej pomóc :( cały brzuszek ma zabandażowany i na to kubraczek .......... bidulka !!!!!!!!!!! Quote
IVV Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 obserwuj ja Ewuniu ! nie powinna plakac ,dostala przeciwbolowe ???? moja dziewczyna byla strasznie smutna i obrazona na mnie przez pierwszy dzien ,ale nastepnego zachowywala sie jakby nigdy nic (oczywiscie z pomoca przeciwbolowych) Quote
Ewanka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 ... coś czuję, że czekają mnie teraz bezsenne noce ... Dosiulka między łóżkiem a szafami Quote
Ewanka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 IVV napisał(a):obserwuj ja Ewuniu ! nie powinna plakac ,dostala przeciwbolowe ???? moja dziewczyna byla strasznie smutna i obrazona na mnie przez pierwszy dzien ,ale nastepnego zachowywala sie jakby nigdy nic (oczywiscie z pomoca przeciwbolowych) Dostala przeciwbólowe, ona jest bardzo wrazliwa, wiec może płacze po tych stresach ......... ... bidulka, cały czas popiskuje i kręci się , nie może się ułożyć ...widocznie ją jednak boli :( Quote
Ewanka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Przyszła karma, jeden worek, tylko teraz nie wiem, czy to dla Dosi czy dla Lenki :/ Quote
obraczus87 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Ewanka napisał(a):Przyszła karma, jeden worek, tylko teraz nie wiem, czy to dla Dosi czy dla Lenki :/ Ewanko, karmy były zamawiane gdzie indziej. Stąd dostarczono Ci na razie jeden worek. Drugi tez dzisiaj powinien dotrzec ;) No jak to nie wiesz :) Dla Dosi jest Nutra :) Jesli to nie jest Nutra, to znaczy ze karma dla LEnusi. Quote
Recommended Posts