Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ewa,

to nie rób śledztwa. Ja po prostu myslałam, że ta karma została i stoi sobie gdzieś w jakims pokoju ;) a skoro nie stoi, to znaczy że wylądowała u któregoś psa w żołądku ;) i tyle.

W każdym bądź razie karma dla Dosi powinna trafic do Ciebie na początku tygodnia. Mam nadzieje, że tak też sie stanie. Szkoda by było zmieniać Dosi karmę nawet na dzień czy dwa dni...

Posted

Dosiu kochana, jak to dobrze, że jesteś w takim wspaniałym dt...
Znów kolejna afera się rozplątuje tym razem z dt u kikou... - mam nadzieję, że tam zarzuty okazą się tylko wyssane z palca i prawda okaże się zupełnie inna i psiaki mają na prawdę dobrą opiekę...

Posted

[quote name='Akrum']Dosiu kochana, jak to dobrze, że jesteś w takim wspaniałym dt...
Znów kolejna afera się rozplątuje tym razem z dt u kikou... - mam nadzieję, że tam zarzuty okazą się tylko wyssane z palca i prawda okaże się zupełnie inna i psiaki mają na prawdę dobrą opiekę...[/QUOTE]

o, matko, to niemozliwe ... o kikou slyszalam same superlatywy... co sie stalo????????

Posted

[quote name='piechcia15']podaj linka poczytam sobie

karma zapłacona[/QUOTE]

Super, wielkie dzieki !!! :)

......... odpowiednia krma dla Dosi to podstawa jej zdrowia.

Posted

Dosia wita w niedziele :loveu:

... po wyjezdzie malej Molly, Dosia musiala przez kilka dni opedzac sie od zaczepek Lenki ... ale juz wszystko sie unormowalo i dziwczyny sa nadal dobrymi kolezankami, choc o odmiennych temperamentach. Szanuja swoja innosc i nie wchodza sobie w droge :)

Posted

[quote name='Akrum']Witaj kochana dziewczynko nasza :)

Dosia wita o poranku :loveu:

......... pogoda pod śpiącym Azorkiem ... buuuuuu, nikt takiej nie lubi z Dosią na czele ;)

...... już rozszyfrowałam tajemnicze zniknięcie części dosinej karmy ... przeczytalam wątek od dechy do dechy i wyszło na to, że Lenka wtrąbiła pozostałą po Dosi karmę ... w początkowym okresie prób i błędów żywieniowych, dziewczyny okresowo wymieniały się karmą, Dosia jadła Lenki RC, a Lenka dokończyła karmę, której nie mogła jeść Dosia.

Posted

[quote name='obraczus87']Ewanko, zarówno karma dla Dosi jak i dla Lenki będzie jutro :)

Bardzo się cieszę i dziękuję !!! :)

Jutro STERYLKA Dosiulki ....

strasznie się denerwję , ale mam nadzieję, że dobra klinika i doświadczony wet. są gwarantem powodzenia.

Lilek jedzie znami, a raczej my z Nią ;) ... Jej suczka też będzie sterylizowana, więc będą w aucie dwie obolałe pacjentki.

Godzina zero jest jutro o 9-tej ... kciuki obowiązowe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Pocieszający jest fakt, że Dosia nie ma juz wystających żeber i kręgów widocznych na kilometr ... poprawiła się dziewczynka i dlatego miałam odwagę (nie mam odwagi, buuuuuu) zdecydować o sterylece. Pocieszam się jak mogę , ale coś marnie mi to idzie :roll:
........ do jutra już ścisła dieta ....... a rano na dwie godziny przed wyjazdem ostatnie picie ...
.... żeby nam się tylko znowu nie odchudziła , buuuuuuuuuu :shake:

Posted

Ewuniu bedzie dobrze!!! musisz byc spokojna bo inaczej biedna Dosia sie strasznie zestresuje .Wiesz ,ze psy odczytuja nasze emocje jak w otwartej ksiazce ?;)

Posted

trzymamy kciuki obowiązkowo, schudnięcia chociaż 1kg chyba sie nie uniknie:( teraz tak sobie pomyślałam, że po zabiegu chyba powinno jej się karmę rozmaczać, nie?wiecie coś na ten temat, że jelita jeszcze nie pracują dość sprawnie, na tyle aby sucha karmę strawić?

Posted

Moja sunia miała dopiero co sterylkę, miała pić dopiero wieczorem (a miała na9.30) a nie jeść przez cały dzień, dopiero na drugi po południu ale normalnie już wszystko. Ale generalnie mimo że jest strasznie wrażliwa na ból i dzien po zabiegu nie miała się najlepiej, bardzo szybko doszła do siebie Musicie jutro pytać. Jak dobry wet to będzie dobrze. Trzymam kciuki za Dosię i Ewanko nie stresuj się, naprawdę!