Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dosia wita jesiennie z lekką szarugą w tle :loveu:

strasznie sie bidulka trzesie, mimo cudnego kubraczka w wykonaniu ciotki taks, po prostu bidulke podwiewa :roll:

... kto obiecywal sweterek?????? :eviltong:

prosimy bardzo o mozliwie szybkie wykonanie, bo zima za pasem, a u nas wieje od pól brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ;)

oto wymiary naszej chudzinki:

dlugosc od karku do ogonka.............45
szyja........................37
klata.............................57
bioderka...........................41

fotka zamieszczona za zgoda taks , dzieki :)

Posted

fajny psikus ;)

Ona ma tylko 40 cm... długości, kurcze to nasze trzy panny wszystkie koło 50tki a jedna nawet ponad... i mam wrażenie, że One małe, to jaka musi być Dosieńka...

Posted

[quote name='tripti']fajny psikus ;)

Ona ma tylko 40 cm... długości, kurcze to nasze trzy panny wszystkie koło 50tki a jedna nawet ponad... i mam wrażenie, że One małe, to jaka musi być Dosieńka...

to prawda, do samego ogonka ma ok. 50, ale mysle, ze sweterek mógłby byc na 40 cm ....

no dobra :D ... zmienilam na 45 ,,, OK? :eviltong:

Posted

[quote name='Ewanka']to prawda, do samego ogonka ma ok. 50, ale mysle, ze sweterek mógłby byc na 40 cm ....

no dobra :D ... zmienilam na 45 ,,, OK? :eviltong:

ja nie pod tym kątem zmian ;)

a o czapce albo nausznikach nie myślałaś ;)? jak wieje to może uszy przewiać ;)

Posted

widzialam takie kombinezony z kapturem ... dla Dosi to by było TO, a jeszcze lepiej gdyby nie musiala wcale wychdzic ;)

... Lenka z Zorba szaleja od godziny, aportuja itp, a Dosiulka zrobila siku i galopem do domku, ulozyla sie w klebuszek o srednicy ok. 30cm - jakona to robi (???) ;), ale chyba po to, by tracic jak najmniej ciepla ... w domu jest 20st C. wiec jest cieplo, ale nie dla niej ;)

Posted

Piechciu, karma Dosi sie powoli konczy, ona ma teraz wspanialy apetyt i je ciut wiecej, karmy mamy jeszcze na ok. tydzien.

Nie widac juz zeber ani kregoslupa ... Dosia zaczyna wygladac naprawde dobrze :)

Posted

uzupełniłam 1 post

ile ta karma kosztowała??bo na dzień dzisiejszy będzie baaardzo krucho z kasą:( bo dziś wrócił nasz pitbull z adopcji i jutro miał zostać uśpiony dlatego na cito znalazłam mu hotel za który będę musiała słono zabulić:(

Posted

[quote name='piechcia15']uzupełniłam 1 post

ile ta karma kosztowała??bo na dzień dzisiejszy będzie baaardzo krucho z kasą:( bo dziś wrócił nasz pitbull z adopcji i jutro miał zostać uśpiony dlatego na cito znalazłam mu hotel za który będę musiała słono zabulić:(

ostatnio karmę finansowała IVV :loveu: ... worek 145 zł

... na tej karmie Dosia czuje sie dobrze i przybiera na wadze, szkoda byłoby to zaprzepaścić i zmieniac karmę na cos tanszego gorszego .....

..... a za tydzien sterylka i osłabienie organozmu !!!!!!! :roll::roll::roll:

ciotki, która pomoże w zakupie karmy dla Dosi ?????????????????

przypominam, ze ona nie moze jesc przypadkowego jedzonka :(

Posted

[quote name='piechcia15']uzupełniłam 1 post

ile ta karma kosztowała??bo na dzień dzisiejszy będzie baaardzo krucho z kasą:( bo dziś wrócił nasz pitbull z adopcji i jutro miał zostać uśpiony dlatego na cito znalazłam mu hotel za który będę musiała słono zabulić:([/QUOTE]
Który....?

Posted

Lord-Putin:( miał być dziś uśpiony ale złote kobiety z Lecznicy w Dobroniu go przyjęły. Dziś z Agą jedziemy tam, zrobimy fotki i założę wątek

Ewo na ile dni jeszcze karmy starczy?bo trzeba wziąć jakiś margines na ten długi weekend

Posted

a tak karma od Marty obraczus87, zamówiona na początku, której Dosia nie jadła, może by tą karmę z kimś wymienić? czyli sprzedać dla jakiegoś pieska w hotelu, a opiekunowie by dorzucili się do karmy dla Dosi?

Posted

dobry pomysł. Może jakiś inny tymczasowicz w niedalekim dt aby nie płacić za wysyłkę. Zawsze można dać duuży rabat:)

Obraczusiowa to zamówisz karmę?
tylko Ewo podaj dokładnie jeszcze raz nazwę ,aby się nie pomylić

zobaczcie nasze cudo które dziś wróciło z adopcji:(
http://www.dogomania.pl/threads/195853-*Pabianice*-%C5%82agodny-pitbull-red-nose-wr%C3%B3ci%C5%82-z-adopcji-hotel-uratowa%C5%82-go-od-u%C5%9Bpienia!/page2

Posted

Sorki za opóźnienie, ale dzisiaj dopiero weszłam na watek ;)

Karme zamówiłam i założyłam ze swoich. Tak aby Ewanka nie musiała wykładać kasy.

Mam nadzieję, że na poczatku przyszłego tygodnia karma zostanie dostarczona :)

Posted

Ewanko, a może ta karme, któa kupiłam kiedyś spróbowac dac Lence?? U Leny nie ma kasy na karme, a karma tylko niepotrzebnie leży. W niektórych Dt psy sa karmione dużo gorsza karma i jakos zyją. A Lena nie ma problemów z żołądkiem..

Posted

[quote name='obraczus87']Ewanko, a może ta karme, któa kupiłam kiedyś spróbowac dac Lence?? U Leny nie ma kasy na karme, a karma tylko niepotrzebnie leży. W niektórych Dt psy sa karmione dużo gorsza karma i jakos zyją. A Lena nie ma problemów z żołądkiem..[/QUOTE]

U nas nie ma zadnej ''wolnej'' karmy, nie wiem, ktora masz na mysli? Lenka dlugo jadla karme Zorby, bo nie dostawala zadnej od ciotek, a cos musiala jesc, to moze i tamta zjadla (?) ... jaka to byla karma?

Posted

[quote name='Ewanka']U nas nie ma zadnej ''wolnej'' karmy, nie wiem, ktora masz na mysli? Lenka dlugo jadla karme Zorby, bo nie dostawala zadnej od ciotek, a cos musiala jesc, to moze i tamta zjadla (?) ... jaka to byla karma?[/QUOTE]

NA poczatku została zakupiona karma dla Dosi - karma z kurczakiem. Tej karmy Dosia jeść nie mogła. Myślałam, że Dosia przez swoje problemy nie zjadła całej tej karmy (moja pamięc nie działa ostatnio zbyt dobrze, więc mogę sie mylić).

Posted

Hmmm, musialabym przekopac sie przez watki obu dziewczyn... jak to bylo, moze zjadla Dosia, a moze dokonczyla za nia Lenka, trudno mi teraz powiedziec, ale postaram sie to wysledzic ;) ... w kazdym razie niw ma w domu zadnej karmy niezjedzonej ;)

... Zorba mial zawsze swoja oddzielna, potem Lenka chyba poltora lub dwa miesiace jadla karme Zorby ... bez sledztwa sie nie obejdzie ;) ... bo pamiec nieusluzna.